Šta je novo?

Hardver Pomoć oko ram memorije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

zokimilic

Poznat
Učlanjen(a)
09.02.2021
Poena
34
Ostalo mi je još samo da uzmem Ram memoriju pa bih vas zamolio za pomoć. Uzeo sam Ryzen 5 4650g i matičnu Asus Prime B550m-a. Pogledao sam listu od ploče za memorije i sveo sam ih na dva izbora a to su:

KINGSTON DIMM DDR4 16GB (2x8GB kit) 3200MHz HX432C16PB3K2/16 HyperX XMP Predator​

Patriot Viper 4 Red (PV416G320C6K) memorija DIMM DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz​

Sve ostale sa liste su mi preskupe ili ih nema kod nas da se kupe. Još me sad muči što sam se načitao mnogo loših iskustava oko ove Predator memorije u kombinaciji sa Ryzen procesorima, kolega mi kaže da je Patriot očaj i ja sad opet nemam pojma šta da uzmem. Ne bih da bacam pare da isprobavam pa da se posle maltretiram da prodam....
Hvala

Nema potrebe da trazis samo memoriju koju su na listi od ploce, ta lista nije lista memorija koje rade najbolje, niti koje su kompatibilne/najkompatibilnije.

Kod nas najbolji izbor za slican novac bi bilo u silaznoj putanji : Gskill RipJaws V F4-3600C19D-16GVRB > Patriot Viper 4 Series PV416G373C7K > Patriot Viper Steel Series PVS416G360C8K > Patriot Viper 4 Series Dual Channel PV416G320C6K

Svih bi trebalo da ima u domacim prodavnicama (proverih na itsvetu). I u ovo silaznoj putanji su najbolja kupovina, s tim sto ja licno ne bih uzeo ove poslednje.

Nema potrebe da trazis samo memoriju koju su na listi od ploce, ta lista nije lista memorija koje rade najbolje, niti koje su kompatibilne/najkompatibilnije.

Kod nas najbolji izbor za slican novac bi bilo u silaznoj putanji : Gskill RipJaws V F4-3600C19D-16GVRB > Patriot Viper 4 Series PV416G373C7K > Patriot Viper Steel Series PVS416G360C8K > Patriot Viper 4 Series Dual Channel PV416G320C6K

Svih bi trebalo da ima u domacim prodavnicama (proverih na itsvetu). I u ovo silaznoj putanji su najbolja kupovina, s tim sto ja licno ne bih uzeo ove poslednje.
Hvala puno na brzom odgovoru.
MIsliš da je bolje da uzmem ove brže memorije od 3600Mhz nego 3200Mhz? Ne planiram overklokujem i da se sa tim igram, nisam neki kompjuteraš

Da, pogotovo za tvoj procesor, bitnije je da bude 3600MHz/3733MHz, cak i ako su latencije (timing) posle veci. S tim sto bi ja najpre uzeo prvu Gskill jer je i 3600MHz a i bolje latencije od druge 2 ove brze.

Nazad
Vrh Dno