Šta je novo?

Pomoć oko povezivanja

ArmoredSaint

Poštovan
Učlanjen(a)
25.07.2014
Poena
69
Jedno brzo pitanje. Vaporka ima dva 8pinska ulaza na sebi. Ja iz napajanja imam jedan kabl sa 8pin završetkom. Sad me interesuje za drugi. Na napajanju imam 2 ulaza za 6pin->8pin, i 2 za 8pin->8pin. Odakle da ubodem drugi u grafu? Hvala.

Neko? Inače, još jedan problem je što midtower ne može da smesti grafičku. Može li ploča da stoji na kartonskoj kutiji, dok ne uzmem kucište. Kakav sam maler..

Je l' imas taj drugi 8pin kabl? Eventualno mozes da povezes 2 molexa na 8pin preko adaptera. Moj komp stoji rastavljen vec godinu ipo, maticna je na kutiji, napajanje pored nje, hard disk i ssd s druge strane... sve razbacano. Samo vodi racuna da ne drzis nista od tecnosti blizu masine. I bilo bi pozeljno da ti graficka stoji vertikalno, da ne bude nageta na jednu stranu zbog krivljenja PCBa.

Je l' imas taj drugi 8pin kabl? Eventualno mozes da povezes 2 molexa na 8pin preko adaptera. Moj komp stoji rastavljen vec godinu ipo, maticna je na kutiji, napajanje pored nje, hard disk i ssd s druge strane... sve razbacano. Samo vodi racuna da ne drzis nista od tecnosti blizu masine. I bilo bi pozeljno da ti graficka stoji vertikalno, da ne bude nageta na jednu stranu zbog krivljenja PCBa.

Nageta je vrlo malo, nisam mogao drugacije, ali drzi je ivica kucista odmah pored.. Kako god, zeznuto. Probacu sutra da malo spustim plocu pa one male metalne pragove da odlomim da bih je smestio..

Ako ti kartica trazi 2x8 pin onda ides 8pin - 8pin izlaz iz napajanja, i jedan 8pin taj koji ti vec direktno ide iz napajanja... Koje napajanje i koja karta je u pitanju?

Ako ti kartica trazi 2x8 pin onda ides 8pin - 8pin izlaz iz napajanja, i jedan 8pin taj koji ti vec direktno ide iz napajanja... Koje napajanje i koja karta je u pitanju?

E pa problem je u tome, sto taj 8pin sto ide iz napajanja ne moze da se ubode u graficku, drugaciji je oblik pinova. Pa sam morao da ubodem jedan 8->8 koji je hteo, i 2molexa->8pin...
Al najgore je sto graficka ne moze da stane u kuciste zbog jednog pregradnog dela...

Ako se ne hvata taj osmopinac, to je onda onaj sto ide za cpu, zato nije htelo... Ako vec kazes da na napajanju imas dva izlaza za 8pin u 8pin, onda idi preko njih, nemoj preko molexa, mada sve jedno, e sad sto se duzine kartice tice, moraces da recnes malo lim ***...

Ako se ne hvata taj osmopinac, to je onda onaj sto ide za cpu, zato nije htelo... Ako vec kazes da na napajanju imas dva izlaza za 8pin u 8pin, onda idi preko njih, nemoj preko molexa, mada sve jedno, e sad sto se duzine kartice tice, moraces da recnes malo lim ***...

Da, za procesor je znam... A imam samo jedan odgovarajuc kabl 8-8. Moram drugi sa molexima, dok ne uzmem drugi odgovarajuci kabl.
Inace, uspeo sam da je uglavim, mada mislim, nisam siguran, da je na jednom kraju maaalo nakrivljena, naslanja se na taj lim koji je smetao kad je trebalo da se ubaci pa sam nekako iskombinovao. Nadam se da nije opasno jer nije mnogo?

Poslednja izmena:
Verovatno nista strasno, uslikaj ako te ne mrzi pa cemo da vidimo kako stoji, cak i ovako te velike karte znaju malo ukrivo da stoje kada se ugrade, sve zavisi od same karte...

Verovatno nista strasno, uslikaj ako te ne mrzi pa cemo da vidimo kako stoji, cak i ovako te velike karte znaju malo ukrivo da stoje kada se ugrade, sve zavisi od same karte...

Pa uslikao sam ali ne moze da se vidi na slici nikako, izgleda pravo. I pogledao sam ponovo lepo, mozda i umisljam jer ne mogu da utvrdim da li je nakrivljena bar pola milimetra.. Sto znaci da nije opasno i ako jeste..

Evo na osnovu ovog otvora levo za dvi, vidi se da je maalo uzdignuto sa desne strane naspram lima od kucista, ili ja umišljam..
7e086415496cabdf7899aa3da43a2549.jpg

Poslednja izmena:
Ma nije ovo nista, ja sam mislio da ti nesto unutra pritiska kartu... Evo u mom prethodnom kucistu sa takodje prethodnom grafikom (gtx760), koliko ukrivo stoji zbog uvijanja iste, pa ipak nije bilo problema nikakvih IMG_0025.jpg Desava se to kod jeftinijih kucista, ali nije nista strasno, kod ovog sto trenutno imam je totalno druga prica, sve je pravo pod konac, mada i od kartice zavisi, ako nema backplate desava se uvijanje skoro uvek...

Poslednja izmena:
Ma nije ovo nista, ja sam mislio da ti nesto unutra pritiska kartu... Evo u mom prethodnom kucistu sa takodje prethodnom grafikom (gtx760), koliko ukrivo stoji zbog uvijanja iste, pa ipak nije bilo problema nikakvih Pogledajte prilog 167657 Desava se to kod jeftinijih kucista, ali nije nista strasno, kod ovog sto trenutno imam je totalno druga prica, sve je pravo pod konac, mada i od kartice zavisi, ako nema backplate desava se uvijanje skoro uvek...

Jel ovo sa slike raidmax? Moje je veoma slicno, isto raidmax, super hurricane, ali ima backplate. E sad, ova pregrada odmah desno od tvoje grafike, e to je smetalo mojoj da je ubacim. Pa sam na kraju ubacio sa sve plocom i maalo se uzdigla naslanjajuci se na tu pregradu, a eto vidis na mojoj slici koliko. Uhvaticu sutra jos jednu sliku ovako kao ti sa strane cisto da podelim da vidis. U svakom slucaju hvala na odgovorima i pomoci :)

Ovo moje kuciste je bilo TT Versa II, koje sam imao pre godinu dana...

nisam te razumeo najbolje,jer nesto nateze kartu bocno,pa se krivi u slotu?ako je tako,ni slucajno ne drzi to u kucistu,rizikujes da slomis konektore na slotu ili sam slot na maticnoj.skopcaj za sad na kutiji,pa kad kupis kuciste pakuj.

Ipak se ne krivi, pogledao sam jos pre par dana sa svih strana, stoji pravo skroz, nema problema :)

Vrh Dno