Šta je novo?

Hardver Pomoć oko odabira kućišta i hlađenja

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

tomke94

Zapažen
Učlanjen(a)
07.09.2023
Poena
1
Pozdrav svima,
Kupujem nov računar i odabrao sam skoro sve komponente, ali imam nedoumice oko odabira kućišta i vodenog hlađenja za procesor.
Procesor i7 13700KF, ploča ASUS B760-M PLUS D4.

Za procesor sam hteo da uzmem Liquid Freezer II 240 A-RGB, a kućiste GIGABYTE C301 GLASS. Da ga montiram na gornjoj strani, ali izgleda da ne može da stane u kućiste, jer je radijator preko 30mm visine/debljine?
Potrebna mi je preporuka za neko kućiste slično ovom, ali da može da stane ovo vodeno hlađenje. Ili vodeno hlađenje koje može da parira ovom, tj. da je TDP min. 250W i naravno da može da stane u C301 kućiste.
Budžet za obe komponente mi je po oko 15k. Naravno video sam neka skuplja kućišta preko 25k u koja bi sigurno odgovaralo ovo vodeno hlađenje, ali me interesuje da li postoji neko jeftinije rešenje?

Video sam da je neko ovde na forumu napisao da je dobro Lancool 216 RGB, našao sam ga za 12.5k, ali nisam siguran ni da li tu staje arctic vodeno hlađenje?

Svaki savet je dobrodošao.
Hvala unapred.

Vidim na pcpartpicker-u da su pakovali kombinaciju cpu/cooler koju si naveo u Fractal Design Pop Air i NZXT H5 Flow, a i NZXT H7 Flow je tu negde sa cenom...
Hvala. Na pcpartpickeru piše da može baš u dosta kućista, staje u ova dva, ali mi je nekako previše skučeno.
Zanimljivo mi deluje Fractal Design Pop Air, ali bi možda pre išao na XL verziju. Tako da ipak uzmem malo skuplje kućište...

Razmišljam sad između: Fractal Pop XL Air, Cooler master HAF 500 ili možda NZXT H7 Flow, ali je ono najskuplje a samo su 2 ventilatora uključena.

Hvala. Video sam tu sliku. Mada mi i dalje nije jasno da li staje. Piše za 280mm radijator, da je maksimalno do 60mm, mislim da je to vrednost za radijator + ventilatori. Kod ovog hlađenja to mu valjda dođe 38+25= 63mm.

Poslednja izmena:
Budžet za obe komponente mi je po oko 15k. Naravno video sam neka skuplja kućišta preko 25k u koja bi sigurno odgovaralo ovo vodeno hlađenje, ali me interesuje da li postoji neko jeftinije rešenje?
i
TDP 280W

i
TDP 280W

Hvala, zanimljivo. Malo je skuplja varijanta. Kućište je 16K, ali bi morao još 1 ventilator da uzmem. A ovaj vortex ne mogu ni da nađem kod nas, ima samo Antec SYMPHONY 360 ARGB TDP 250W, a cena 18K.
Kakav je uopšte brend Antec za vodeno hlađenje?

Hvala, zanimljivo. Malo je skuplja varijanta. Kućište je 16K, ali bi morao još 1 ventilator da uzmem. A ovaj vortex ne mogu ni da nađem kod nas, ima samo Antec SYMPHONY 360 ARGB TDP 250W, a cena 18K.
Kakav je uopšte brend Antec za vodeno hlađenje?
Symphony je trenutno nedostupan, ali zato ima Vortex na istom mestu

Nazad
Vrh Dno