Šta je novo?

Pomoć oko kupovine monitora, gadan problem!

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi pomoć oko kupovine monitora, LED ekrani mi smetaju za oči, tj. ovi sa direct led osvetljenjem, znači ne mogu da gledam u njih ni 5 minuta, pogotovo ne u one sa IPS ekranima, kod ovih sa TN ekranima je malo bolja situacija. 3 monitora sam već vratio, 2 IPS Dell modela i jedan TN Asus. Znači prave mi glavobolje, bole me oči i peku, muti mi se vid, pa mi posle treba i po par sati da se normalizuje. Išao sam i kod oftalmologa zbog ovoga na kompletan pregled i sa očima mi je inače sve ok.

Imaju li neki LED monitori koji nemaju direct led osvetljenje i koji su to, jer ovo što mi bije u lice me ubi?

Sa starim TFT monitorima koji koriste one lampe nemam problema, a jedva sam jedan od 22" našao koji ima u prodaji, a košta 21 000.

Poslednja izmena:
Probao sam Dell U2312hm, P2314H, P2414h, S2340L i Acer S236HL TMJJ i posle kratkog vremena, par minuta osećam kako mi oči žare, posle postaje sve gore.
Kod IPS gotovo momentalno osetih problem, kod Asus TN vx238h-w koji sam kupio pa vratio tek posle malo dužeg vremena, plus što nije toliko kritično kao kod ovih.

Poslednja izmena:
jesi ti podesio frekvenciju na max...u pidesavanju monitora...?

Da.

Jel imaju monitori sa Edge led osvetljenjem ili su ta edge led pozadinska osvetljenja zastupljenija samo kod televizora?
I šta znače ove VA led i W-led oznake koje vidim uz neke monitore?

Našao sam jedino ovaj ccfl monitor u radnji na T, cena mu je 21 000.
http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VH232T/

Poslednja izmena:
Vrh Dno