Šta je novo?

Hardver pomoć oko kupovine desktop računara

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Mrmuscolo

Zapažen
Učlanjen(a)
11.05.2023
Poena
1
Pozdrav,

Od malena imam san da jednog dana sebi uzmem neki računar na koji mogu da instaliram neku AAA igricu, pokrenem i da igram na maksimalnom podešavanju, a da ne "umire" i ne čuje se kao da će da svakog momenta poleti ili probudim pola zgrade. Sad posle x godina štednje sam skupio nekih 2k eura koje sam odvajao za desktop računar i monitor. Svestan sam svojih mogućnosti tako da znam da nisam u stanju sam da sklopim računar, koliko god da sam čitao kako to nije previše komplikovano, tako da mi treba pomoć da izaberem već neku gotovu konfiguraciju koja može da se kupi da li u Gigatronu, ComTrade-u ili negde treće. Ili ukoliko je to nemoguće za ova sredstva sačekam još koju godinu dok ne skupim više?

Pošto sam iz Novog Sada, ako je moguće da preporučite nešto u gradu ili možda nekoj bližoj okolini, sve dalje bi zahtevalo neku ozbiljniju logistiku.

Hvala unapred,

Slažem se. Ako već stvarno ne želiš da to radiš sam (zaista nije teško, naručito pored gomile youtube tutorijala koje možeš da pratiš) onda je najbolje da platiš nekome da ti to uradi.
Gotove konfiguracije će uvek imati nešto što "kvari".

Hvala svima, to je super ideja za servis, nisam ni znao da ima toga, bas cu ispozivati da vidim da li i za koliko bi to uradili. Pogledaću onda baš neke konfiguracije i šta kažu ljudi za njih pa ću se već odlučiti za neku.

Još jednom veliko hvala. :)

Recimo u Beogradu ako kupis komponente u Monitor.rs oni te pitaju da ti sklope racunar. Onda ne moras da razmisljas o tome. To rade bez ikakve naplate. Eto da znas, ako imas varijantu da dodjes kolima do Bgd, moja topla preporuka su. Takodje ako ti treba ikakva pomoc ili imas neku konfiguraciju da si sam smisljao pisi, pa cu ti pomoci sta god da zatreba. :)

Recimo u Beogradu ako kupis komponente u Monitor.rs oni te pitaju da ti sklope racunar. Onda ne moras da razmisljas o tome. To rade bez ikakve naplate. Eto da znas, ako imas varijantu da dodjes kolima do Bgd, moja topla preporuka su. Takodje ako ti treba ikakva pomoc ili imas neku konfiguraciju da si sam smisljao pisi, pa cu ti pomoci sta god da zatreba. :)
Odgovaraš na mesecima stare i rešene postove, lol.

Vrh Dno