Šta je novo?

Pomoć oko izbora invertera za grejanje ≈50m2

Srdjan_B

Zapažen
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
21
Pozdrav svima,

Nameravam da kupim inverter klimu kako bih grejao oko 50m2 kuće (dnevni boravak + kuhinja + kupatilo -- plan kuće možete videti u priloženom)
Da napomenem, laik sam što se tiče inverter uređaja (ovo će biti prvi inverter u kući), pa bih vas zamolio da mi pomognete oko izbora :)

Kuća nije izolovana (osim tavana) i zbog trenutnih cena materijala i ne planiram da je izolujem.
"Specifikacija":
  • zidovi 25cm
  • drvena stolarija, dvoslojno staklo (ne dihtuje kao pvc ali novca za novu stolariju nema)
  • stiropor na tavanu 8cm

Od strane čoveka koji ugrađuje klima uređaje mi je preporučena Midea Mission 2 MB-18N8D6.WIK

Pitanja:

Da li je ovo pouzdan uredjaj?
Da li imate neke druge preporuke?
Da li ću plakati kada dođe račun za struju? :D

U priloženom možete videti plan kuće.

Prilozi

• Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    296.2 KB · Pregleda: 40
Pozdrav svima,

Nameravam da kupim inverter klimu kako bih grejao oko 50m2 kuće (dnevni boravak + kuhinja + kupatilo -- plan kuće možete videti u priloženom)
Da napomenem, laik sam što se tiče inverter uređaja (ovo će biti prvi inverter u kući), pa bih vas zamolio da mi pomognete oko izbora :)

Kuća nije izolovana (osim tavana) i zbog trenutnih cena materijala i ne planiram da je izolujem.
"Specifikacija":
  • zidovi 25cm
  • drvena stolarija, dvoslojno staklo (ne dihtuje kao pvc ali novca za novu stolariju nema)
  • stiropor na tavanu 8cm

Od strane čoveka koji ugrađuje klima uređaje mi je preporučena Midea Mission 2 MB-18N8D6.WIK

Pitanja:

Da li je ovo pouzdan uredjaj?
Da li imate neke druge preporuke?
Da li ću plakati kada dođe račun za struju? :D

U priloženom možete videti plan kuće.
Mislim da se tebi ne isplati ovaj nacin grejanja bez izolacije. zid od 25cm je tanko, sve je tanko....

• zidovi 25cm
  • stiropor na tavanu 8cm
Da se ispravim, zidovi su 30cm a ne 25cm (32 tačnije).

Hvala na odgovoru!
Znam da nije najidealnije resenje da se greje na inverter bez dobre izolacije, međutim, novca za izolaciju nema a ni za centralno grejanje, koji bi izasli 2-3k e.
A grejanje moram da imam, pa mi je jedino resenje inverter.

Pomoc oko izbora uredjaja mi je svakako potrebna, pa ukoliko imas neki savet slobodno pucaj :)

Gree Amber 12
Fujitsu 12LT ili 18LFCA
2X Fujitsu 12LMCE

Slabije od ovog nemoj ni da gledas bez izolacije na fasadi, ok je sto imas na tavanu bar pa ce to smanjiti gubitke.
Preporuka je dve klime zbog defrosta koji je cest oko nule kada je velika vlaznost napolju.

Vrh Dno