Šta je novo?

Pomoć oko izbora Canona: A720IS vs A650IS vs S5 IS

Ace Rimmer

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
380
Recimo da bih u najmanju ruku uzeo A720IS, a ozbiljno razmatram S5.
A650IS ima najveći senzor od nabrojanih, a i najskuplji je od navedena 3. Uživo nisam vidio ni probao niti jednog, zapravo to će mi biti prvi digitalni fotić. Važno mi je da nije samo point_and_shoot, već da ima i mogućnost manualne kontrole. Uz fotić bi išao komplet Sanyo eneloop baterija i Sandisk 2Gb ultra II plus kartica.

Sva tri aparata se razlikuju. A720IS je najjeftiniji i najmanji, S5 IS ima isti senzor ali veliki zum shto znachi i vishe optichkih problema, najveci je od sva tri i ima gomilu opcija, koje ti trebaju i koje ti ne trebaju, A650 IS pravi najbolje fotke i malo je veci od A720, iz ove grupe najupotrebljiviji u raznim uslovima. Ja bih uzeo njega da sada kupujem kao pochetnik koji zeli da uchi, a da je aparat malih gabarita.

Shto se tiche kartice, bolje uzmi neku sporu od 8GB, nece biti razlike, a imacesh mesta kada si na duzem fotkanju ili odmoru. 2GB za danashnje uslove je nishta.

Poslednja izmena:
Da, ***, ja kupio 2GB sa IXUS-om 860IS, 12MP (senzor iz G9, najveći za Prosumere koji canon pravi), karticu koja mi kod S2 IS traje koliko hoćeš (slike oko 1MB). Na IXUS-u, slike su oko 3.5 do 4MB i napunio sam ga za jedan dan. Onda sam bacio 2GB karticu i za 22 evra uzeo Kingstona SD HC4, od 8GB. To je već dovoljno. Ne znam da li A650IS snima video u 1024 x 768, ali tada stvarno jede prostor...

Inače, S6 IS bi trebalo da omogući snimanje u 720p/30fps u MPEG4 formatu.

Poslednja izmena:
720p vec mogu neki aparati, ali to ce da bude ruzno u mpeg4 :)

A ja video nisam ni pominjao :) Ako cesh da snimash i video, to bez 2x8GB nema, a na letovanju morash da jurish net caffe da bekapujesh ;)

Nazad
Vrh Dno