Šta je novo?

Pomoć oko Girdera

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Pomoć oko Girdera
Nešto sam pokušavao da nateram mog daljinca od Asus Tv-a da radi sa programom Dscaler preko Girdera 3.3. Međutim kada sam krenuo da isčitavam upustvo muka mi je pripala. Pretpostavljam da je upotreba mnogo prostija nego što se tamo objašnjava i verujem da je neko već isprogramirao daljinca od Asusa da radi sa tim programom i Dscalerom.. Zamolio bih takvog genijalca ili da mi ukratko objasni ili još bolje uploaduje .GML fajl, pošto vidim da može da se importuje. Meni je potrebno samo menjanje kanala, pojačavanje tona i početak i kraj snimanja. Pretražio sam forum i nisam pronašao .gml za Dscaler. Takođe ni na sajtu Girdera nema ništa za ovaj program.
Unapred hvala.

Saljem ti moj gml...
meni radi, nadam se da ce i tebi, napravio sam ga preko capture komandi, ako nesto brlja, onda vici da vidim jel moze da se prepravi...
sto se asusa tice, radice ako postoji plugin, tj ako ti girder uopste konta komande, onda jednostavno moje dugmice zameni svojima...
ja sam pravio kako meni odgovara, tj nije idealno, ali puno funckija u dscaleru nije lepo dokumentovano, a one koje jesu su bezvezne... inac IMA na sajtu girdera negde gml, ali je taj bezveze...

Prilozi

• DScaler.zip
    2.1 KB · Pregleda: 124
danijel00 je napisao(la):
Saljem ti moj gml...
meni radi, nadam se da ce i tebi, napravio sam ga preko capture komandi, ako nesto brlja, onda vici da vidim jel moze da se prepravi...
sto se asusa tice, radice ako postoji plugin, tj ako ti girder uopste konta komande, onda jednostavno moje dugmice zameni svojima...
ja sam pravio kako meni odgovara, tj nije idealno, ali puno funckija u dscaleru nije lepo dokumentovano, a one koje jesu su bezvezne... inac IMA na sajtu girdera negde gml, ali je taj bezveze...

Hvala ti, ali nažalost ne radi. Subfolder VCR 330 je okružen crvenom linijom kao kada je
promenjena ikona Girdera na task baru pomoću toggle input device. To bi trealo da znači da te komande moj daljinac ne kapira. Međutim ni druge komande ne sluša tačnije radi samo menjanje kanala pomoću ch+/- što je radilo i bez girdera. Bio sam na girder sajtu i pregledao sve .glm fjlove i plug-in-ove ali ništa u vezi Dscalera nisam našao. Evo ti screenshot da vidiš kako to kod mene izgleda.

Prilozi

• Clipboard01111.jpg
    Clipboard01111.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 103
vcr330 su MOJA dugmad, tako da bi me iskreno cudilo da ti radi... Potrazi plugin za tog tvog asusa, ako ne postoji, onda nemos ni da koristis girder...

Evo ovako:
plugin za asusa NE postoji...
ako imas usb prijemnik i windows xp, onda bi trebalo da radi sa MCE pluginom, tj tako pise na girderovom forumu, a posto nemam asusa, ne mogud a proverim... pise jos da ukljucis keybord plugin da bi sprecio da daljinski salje neke bezvezne komande... nazalost to je sve sto znam da ti pomognem...

drugo sto mogu da ti predlozim je da iscupas taj prijemnik i napravis ic prijemnik sam, treba ti nesto malo delova i igor plugin za girdera i radice ti koji bilo daljinski, tj ja to tako koristim, iako imam hauppauge sa daljinskim... nije skupo, a ni komplikovano, maaalko lemljenja...

Sa ovim plug-in-om MCE Girder je počeo da prepoznaje signale od daljinca prilikom učenja ali samo desetak tastera. To bi meni bilo sasvim dovoljno da isprogramiram sve što mi treba u vezi DScalera. Već sam namestio paljenje i gašenje programa, resize prozora, mute. Menjanje kanala u Dscaleru radi i bez Girdera. Ono što nisam uspeo je da taster na daljincu naučim da pokrene i zaustavlja snimanje, što se u programu DScaler radi preko tastature kombinacijom shift+r za početak i shift+s za kraj snimanja.
Instalirao sam plug-in-ove za tastauru Keyboard i Keyboard driver i oba su mi uključena kao i MCE. Da li Girder može da posreduje tako da tipkanje po tastauri dva tastera u isto vreme (shift+r/s) dodeli tasterima na daljincu. Čeprkao sa oko sekcije keyboard u Girderu ali nisam ništa dobio.

Ko sto rekoh, ne mogu da probam, a i inace mislim da je lakse napraviti prijemnik nego se zezati sa drajverima (Veruj mi mucio sam se MESECIMA sa hauppauge...)
Keyboard plugin ti treba da bi blokirao slanje suvisnih komandi dscaleru...
za slanje tastera lepo procitaj tutorial, to je nesto najprostije... bas si jako lenj..
inace se meni ni ne svidja kako radi capture iz dscalera

Pročitao sam i postupio, onako kako sam razumeo, ako sam dobro razumeo. Dakle da bi daljinca naučio da na odrđen taster šalje komandu shift+r, na jezičku keyboard sam čekirao shift, u polju sentence ukucao r, za target sam čekirao dscaler a zatim apply.
Prethodno sam preko programa Tweak UI ugasio sve u windows-u predodređene komande sa tasterima. Odustao bih ja, međutim uspeo sam da isprogramiram paljenje i gašenje programa, mute-iranje, i još ponešto ali ovo sa tastaturom nisam uspeo a pretpostavljam da bi moglo, obzirom da Girder prepoznaje kodove.

gagast, sada kada si napravio upotrebljiv girder, slobodno iskoristi fajl koji ti je poslao danijel, i samo ga nauči tvojim komandama sa tvog daljinskog, ili barem skini foru i modifikuj ga, glupo je da praviš sam fajl, kada se ideja uvek svodi na isto, volume, dugmići, +program, -program i paljenje/gašenje... :D

Ma nije to problem. Pet minuta posla. Ionako mi za DScaler treba 5-6 komandi. Problem je što ne mogu prečice sa tastature (shift+r i shift+s za početak i kraj snimanja) iako sam uključio Keyboard plug-inove.

Ja da pitam nesto jednostavnije: imam MSI 5600 VTDR. Instalirao sam Girdera i patch za MSI, ali kad sam vidio FAQ i sl :zgran: Uspio sam da ga natjeram da pomijera misha po uputstvu iz FAQ, i to je to, odustao, a daljinski skuplja prashinu. Kako najjednostavnije da ga programiram za Winamp 5 i Media Player 10?

Nadjes na girderovom sajtu gml fajl za winamp i wmp i samo ga za svaku komandu koju zelis da koristis kliknes na learn event i stisnes dugme na svom daljinskom...

A mozes i jednostavno da mapiras samo tastaturu.
Recimo 'X' za play, 'C' za pauzu, 'S' za shuffle i sl.

Shi.....t!! :D Istek'o trial za Girdera! :lol: A nema smisla da trazim "zaobilazne nachine" :p

Probaj negde da skines stariju verziju... radice ti posao, a freeware su ...
ja koristim neku 3.2.9

Skini negde 3.3.1 i daj mi mail da ti sibnem ono za ono! :d

p.s. Naravno, ako te zanima.

Necem... girder cu sigurno da kupim... a do tada mi perfektno radi 3.2.9, video sam sta ima novo od funkcija i uopste mi ne deluju korisno... kupicu kad izadje 4.0, ima on jos dosta propusta...
off imam spisak softvera koji treba kupiti... naravno to cim pocnem svoje pare od programiranja da zaradjujem, onda cu i tudj sw da placam, do tada nema... iovako nekad prevedem neki komad softvera, recimo flyds ili puno skuplji windward reports, pa ga dobijem dz |))

Nazad
Vrh Dno