Šta je novo?

Pomoć oko filmova

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
170
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Prijatelji saslusajte pa mi kažite šta je bolje.Gledam filmove neki su mi onako jako dobri.Obično film ima oko 1.5gb 2 najviše neki od 3 4 sata da je 3gb u 1080p.E sad vidio sam na netu da postoje remux filmovi ali su mnogo teški.Ja imam 8tb hdd i nije problem ali da dam za film 20 30 40 gb mi je malo previše.Pa sam onda našao na neki drugi sajt isti ovaj film od 2gb na oko 3 4 gb ali bluray neki novi remastered.I vidio sam upoređenje i mogu reći bolje izgleda.Šta je po vama najbolje od ovoga?Ili je bolje već sad da se prebacim na 4k?

Pozdrav

Ako hoces da to izgleda pristojno za sto manji fajl onda trazi 1080p/4k x265 HEVC fajlove.

Nisam bas uporedjivao, jel primetna razlika izmedju tih filmova sa 20-60GB i ovih do 10ak GB?
Na nekom klasicnom 4k TV-u.

Kako kome iskreno.
Ja na svom plex serveru koji delim sa prijateljima ima odvojene biblioteke za 1080p i 4k remux pa ko voli nek izvoli.
Ja uvek preferiram da gledam remux varijante pre nego neke webdl enkodove.
Rekao bih da je najveca razlika kada se sa 1080p SDR predje na 4k DV/HDR pod uslovom da TV na kom se pusta moze da prikaze dobar hdr ( Mini led ili OLED TV).

Sinoc sam pogledao Blade Runner 2049.2017.PROPER.2160p.US.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD7.1.Atmos-FGT Ubio me HDR kao da sam vario :ROFLMAO:

Ako vas zanima, ja znam dobar sajt za filmove, gde su 4k filmovi konvertovani u 1080p HDR, probao sam da uporedim ove konvertovane sa običnim 1080p, i razlika je primetna, dosta je oštrija slika i boje su lepše.

Nazad
Vrh Dno