Šta je novo?

Pomoć, laptop za CAD

brendimir

Slavan
Učlanjen(a)
13.07.2008
Poena
305
Zdravo svima,
potrebna mi je pomoć oko kupovine laptopa za rad u CAD-u.Nisam do sada radio sa CAD-om pa nemam predstavu koji je minimum konfiguracije potreban za rad.Totalni sam duduk za CAD ili nešto slično njemu,ali zbog posla moram da počnem da crtkam.
Unapred zahvalan.

Ako nećeš koristiti 3D, onda će i neki sa integrisanom grafikom sasvim dobro da odradi posao. Mislim da je neki i5 sasvim dobar izbor. Biće dobro da ima 8GB memorije, za kompleksnije crteže. Takođe, SSD je uvek dobra stvar. Za 3D mora i posebna grafika i što bolji procesor. Možeš i malo da izguglaš...
Pogledaj i ovde:
https://knowledge.autodesk.com/supp...articles/System-requirements-for-AutoCAD.html

Poslednja izmena:
Neće se koristiti 3D,obične el. šeme i po neki crtež,ništa komplikovano.Da li uzeti anti-glare ili ne(koristiće se povremeno na terenu),dual ili quad core,AMD ili Intel,sa 1 ili 2 slota za ram,hdd ili hdd+ssd,baterija sa 3 ili 4 ćelije(autonomija zbog terena).Mnogo pitanja a ne znam odgovore.Dajte neke konkretne predloge pa da ih pogledam.Budzet je do 40000 din.
Unapred hvala.

Auto CAD koristi samo jedno jezgro osim za render i refresh ... sto je u tvom slucaju nebitno .... uvek Intel, kakav AMD nemaju oni ponudu trenutno koja valja ....

Savet neki: Intel i3-i5 jer jelte bolja su jezgra od pentiuma .... sto vise RAMa ... SSD obavezno ... jos bolje ako uzmes veci SSD pa sve drzis na njemu, grafika totalno nebitna za to sto tebi treba.

ja da kupujem sebi uzeo bih neki polovan sa KP ... od onih HP elite/pro book ili Dell precision nesto tog tipa ... stariji workstation

Bas tako, za 300+ EUR mogu odlicni, cak quad core sa nekom slabijom quadro grafikom da se nadju (ne uvek, ali ima).

Nazad
Vrh Dno