Šta je novo?

Pomoć,koji kuler za AMD 2000+

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Sigurno je ovakvih pitanja već bilo sijaset,ali evo zamolio bih nekog da
ako zna koji bi kuler bio dosta tih,a da super hladi,da ne moram da ga menjam
čim bi se malo zezao sa procesorom tj. oc.
Do nekih 30 evra 5+-.
Hvala!!

Speeze Raptor Cool I

Verovao ili ne,cena mu je oko 700din a hladi sve zivo(moj XP2100+,sada vec bivsi,je hladio na 40-ak stepeni) , uz to vrti se na ~2300 o/min a besuman je.
Nemoj da mislis da ja sad kao nesto hvalim taj cool-er,stvarno je odlican i vecina foruma ga koristi.
Pozdrav!

p.s.
Ne znam gde ima da se kupi

Imam ja tog Raptora na 2000+ XP i s vremena na vreme mi se desi da se komp restartuje sam od sebe...da nije mozda uzrok taj kuler,da lose hladi ili sl?

da li si skinuo zvaku sa podnozja? ,meni on odlicno hladi xp1700+ tbredB(oc na 2200,1.6v)

Jesam,i stavio pastu...ne znam sta moze da bude,zna prilicno da iznervira...probacu neki drugi kuler pa cu videti sta je. pozdrav

Pa sad ICE,mlatis praznu slamu...Izvini,ali tako je.
Kolika ti je temp procesora,ne mora samo procesor i temperatura sama po sebi da bude uzrok tvog problema.
btw.Koliko si stavio paste na cooler?Treba staviti vrlo malo i ravnomerno,debljine oko 0.5 mm

A cooler je odlican i tu nema price o necem drugom

Čuo sam da ima neki Raptor II i da je navodno bolji
od mnoštva kulera?Da li je to istina i dali uopšte
postoji Raptor II?

Raptor ima svoju pastu, a ne zvaku!!
Najbolji kuler za AMD do nekih 2.3-2.4GHz. I najmanje kosta :D RaptorII je malo modifikovan. Sada je aktuelan VultureSpeen: stavljen je ljubicast kuler sa plasticnim stitnicima, telo je isto - glomazno, sa malo bakra na mestu gde naleze procesor.

To sto se procesor/sistem resetuje, znaci nesto drugo: los primerak CPU-a, loa memorija (najcesce nesto od ova dva), napajanje, ploca.

Ne napadajte coveka i meni se to isto desilo!

Imam t'bred A XP2000+ OC na 1916MHz (166*11.5) i sa Speeze kulerom koji se vrti na 5400 obrtaja (mali ventilator ~6cm) sistem radi 100% stabilno (12h Prime95), dok sa pomenutim VultureSpin-om (hteo sam da utisam komp, ali ne ide:( ) puca Prime95 posle 2min !?? Pojma nemam zasto, ni ne stigne da se zagreje, ali kad se zagreje ide 4-5C vise nego sa prvopomenutum coolerom. Pasta je stavljena kako treba. Kao da mozda vuce vise struje, a napajanje ocajno.

Delija je napisao(la):
...sa Speeze kulerom koji se vrti na 5400 obrtaja (mali ventilator ~6cm) sistem radi 100% stabilno (12h Prime95), dok sa pomenutim VultureSpin-om (hteo sam da utisam komp, ali ne ide:( ) puca Prime95 posle 2min ...

Iskreno: prvi put cujem za nesto ovako. Ako mu 2mA, koliko mozda vise trosi struje Vulture od tog manjeg modela, znaci nesto, onda je napajanje stvarno ocaj.
Inace, u billo kakvoj postavci, sa Raptorom/Vulture-om sam na raznim plocama i raznim procesorima (moj je @2.26GHz), uvek imao manju temperaturu od bilo kog drugog Speeza/Spire-a. Pasta-uvek ista, ona njihova. Pa i kad sam stavljao svoju.

Koliko sam ja skontao iz ove priče Raptor II prolazi sa sjajnim ocenama.
Da li možda neko zna kolika mu je cena(novog).
Bolje da pitam vas neko da obijam pragove kojekakvih nazovi prodavnica
comp opreme.
Pozdrav.

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Cisto da pitam da li zvaka provodi toplotu bolje od paste ?
POZ

Odakle ti ta ideja?

Inace, Crni, od njihovog pojavljivanja se bakcem sa raptorima, nisam video model sa zvakom.

Da li bi Zalman npr.tip CHPS7000a-Cu bio bolji od Raptora II i ako
iko zna koliko on košta?

Vrh Dno