Šta je novo?

Pomoć! Da li uzeti HP LaserJet 4 plus? Hitno!

Raynor

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2009
Poena
310
Pozdrav narode. Imam ponudu za kupovinu HP LaserJet 4 Plus štampača za nekih 40-ak evra. Pošto sam do sada koristio samo inkjet štampače recite mi da li je ovaj model štampača dobar i isplativ uzimajući u obzir punjenje tonera, izdržljivost, nalaženje delova za njega ako zatrebaju itd.? Da li se isplati uzeti ga?
Štampač mi je potreban za kancelarijsku upotrebu, što će reći mnogo teksta - grafike malo ili nimalo.
Da li mi je možda bolja solucija da kupim nov HP LaserJet P1006 za 9500 din?

By the way, na šta obratiti pažnju prilikom kupovine lasera? Kako proveriti koliko je istrošen toner?

Hvala unapred!

Koliko je kaseta istrosena ne mozes da proveris.
Odstampaj test stampaca i tamo imas koliko je do sada odstampao stranica.
Kaseta stampa minimum 6.000 strana.
Reciklirana u Perihardu je povoljne cene.

Daj da stampa kontunualni test, jedno 20-30 strana, a za to vreme osluskuj da li nesto skripi, zapinje i sl. Proveri i kako izgledaju odstampane strane.

Sve u svemu odlican stampac.

Ako vec imas neki veci obim stampe, zaboravi polovan stampac.
Kupi nov, razlika ti je 50-60e a pritom ces dobiti i kvalitetniju stampu.
Pitanje koliko je taj LJ4 odstampao, toner i nije skup ali ako budes trebao bubanj da mu menjas, bacices ga u kantu.. jeste, ima delova ali ja bih pre uzeo novo pogotovu sto tebi treba za posao (kancelariju) pa ti je bitno i kad moze da ti otkaze poslusnost. Moze to biti i u veoma nezgodnom trenutku..

Ako vec imas neki veci obim stampe, zaboravi polovan stampac.
Kupi nov, razlika ti je 50-60e a pritom ces dobiti i kvalitetniju stampu.
Pitanje koliko je taj LJ4 odstampao, toner i nije skup ali ako budes trebao bubanj da mu menjas, bacices ga u kantu.. jeste, ima delova ali ja bih pre uzeo novo pogotovu sto tebi treba za posao (kancelariju) pa ti je bitno i kad moze da ti otkaze poslusnost. Moze to biti i u veoma nezgodnom trenutku..
A u cemu je problem menjati bubanj?Mislim menjace ga isto kao i na 1010,2055 ili bilo kom drugom HP-ovom stampacu posle prosecno 2 reciklaze.Ploce im jako retko crkavaju,sto ostavlja kao problem put papira.Gumice za povlacenje su smesno jeftine,jedino je mozda teze naci separator papira za rucni ulagac.Teflonac na njemu izdrzava jako puno,a opet moze se lako zameniti.Naravno novo je novo,ali izmedju 4+(sa bar 16mb rama) i P1006 koji moze da uzme za tih 60e doplate definitivno bih se odlucio za stariji 4+.

Mislio sam da je problem u ceni bubnja, nikako u montazi. Ne znam za te HP-ove ali moj OKI zahteva menjanje bubnja prilikom zamene sedmog tonera i znam kad dodje vreme za to, ide u kantu...

Mislio sam da je problem u ceni bubnja, nikako u montazi. Ne znam za te HP-ove ali moj OKI zahteva menjanje bubnja prilikom zamene sedmog tonera i znam kad dodje vreme za to, ide u kantu...
Ako stampas tekst mozes i ovde da izvuces 4-5 reciklaza(imaj na umu da sa jednom reciklazom radi 6.000 stranica).Cena bubnja je u nabavci za trecinu veca u odnosu na onaj koji ide u p1005 kasetu.Racunaj da je prosecna cena reciklaze za p1005 kosta 1500din.Neka te reciklaza za 4+ kosta i duplo vise,opet ti dobijas 4 puta veci broj otisaka.

Eto, kad si vec poceo, daj i tu cenu bubnja i tonera za 4+ pa nek covek stavi na papir. Jos bi napomenuo da se uz nov uredjaj dobija i garancija.

Eto, kad si vec poceo, daj i tu cenu bubnja i tonera za 4+ pa nek covek stavi na papir. Jos bi napomenuo da se uz nov uredjaj dobija i garancija.
Pa ne misilis da je malo nebulozno da stavljam VP cene bubnjeva?Mislim ok ako covek ima firmu preko koje moze da ga kupi i ako ume da uradi reciklazu sam ali ovako ce se sve svesti na reciklazu u lokalnom servisu.Kao sto rekoh reciklaza za 98A kasetu kosta 3.000din(verujem ako je uporan da ce naci i jeftinije).U tih 3.000din ulazi i zamena bubnja ako ima potrebe za istom.Slazem se sa tobom za garanciju i stav novo je novo,ali ako doticni primerak nije pregazio puno,dobice za male pare stampac koji je duplo jeftiniji za eksploataciju.

Zato ovo i radimo, da se coveku stavi sve sa jedne strane dobro a sa druge lose pa da on proceni da li ce ili nece.
Nisam ja trazio VP, MP cene, nisam ni trazio konkretne cene, mislio sam na red velicine cene cisto onako, sa korisnicke strane da se njemu da na uvid.
Posto mi tu mlatimo praznu slamu oko ne znam cega a u naslovu teme stoji "Hitno!" bio bi red da se javi pokretac teme da sumira sve i kaze sta je uradio

Kod svakog HP-a ili je to ovde slucaj sa ovim modelom?

Kod svakog HP-a sem modela HP 1500/2500/2550 color koji je imao odvojen bubanj od kaseta.

HP ima bubanj u kaseti koji se menja nakod druge ili treće reciklaže zavisi od modela. Ako je neko koristio HP 1010/1018/1020 na "toner save" opciji onda bubanj ide skoro posle svake reciklaže.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno