Šta je novo?

Pomeranje Slike i Linije

hogubadagri

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
319
Kupio sam LG 222ws pre 30 dana. Od skoro mi se desava kad restartujem racunar da mi se pojavi crna linija sirine 1cm preko cele visine uz levu ivicu ekrana. Kada stisnem auto slika se rasiri u levu stanu za prostor te linije ali se pojave plave linije po vertikali na svakih 2 cm celom sirinom. Neprimetno na pozadinini ali kada se gleda tekst primetno dovoljno da cak i smeta. Posle stisnem jos par puta auto i slika ponovo ok nema linija nije prosirena. Graficka kartica je Gainward GLH 7300gt ddr3. Pored toga imam i asusovu tv karticu. KOja je pravila problem jer treperi ekran kada se ukljuci kablovska(sbb) u nju. Pa sam ukljucio monitor u uticnicu bez uzemljenja.

Interesuje me da li je neki kvar na monitoru i da li trebam da ga vratim ili je problem sto nije monitor na uticnici sa uzemljenjem (mada sem te crne linije u levom kraju ekrana ostale stvari su se javljale i pre. Hvala unapred

Inace monitor radi oko 12 do 14 sati dnevno nocu je ugasen

Bez obzira sta je u pitanju, bilo bi dobro da ga drzis prikljucenog na uticnici sa uzemljenjem.

Znam ali onda iz bezbednosti kad god hocu da gledam tv moram da gasim komp i da ubacujem kabal od antene

Kupio sam LG 222ws pre 30 dana. Od skoro mi se desava kad restartujem racunar da mi se pojavi crna linija sirine 1cm preko cele visine uz levu ivicu ekrana.

Mozda ovde neko zna o cemu se tacno radi, ali ako ti se to nije ranije pojavljivalo, a nisi menjao ostale komponente ili pravio nekakve promene u podesavanjima, onda bi mozda ipak trebalo da ga reklamiras.

Kod mene na istom modelu isti simptomi, a video sam ih i na jos jednom primerku (ovo za plavicasti tekst i treperenje, pa par puta AUTO dok se slika ne sredi), a evo, juce mi se prvi put pojavila i ta crna linija sa leve strane pri prvom paljenju racunara - ista kao sto si opisao.

Ne znam sta je u pitanju, i mene zanima, ali evo da znas da tvoj nije jedini primerak.
Mozda to nije greska vec "feature" kod LG-a :D

valjda hoce da daju malo fore konkurenciji satro mnogo su dobri:D

I ja sam kupio taj isti monitor polovinom decembra. Problem je sledeci: slova i text kao da titraju, trepere... to se desava svremena na vreme. Problem privremeno resavam promenom rezolucije na 1440x900 pa vracanje na nativnu ili pritiskom na Auto. Izgleda da je to cela serija sa slicnim problemom.

Znaci jednostavno je tako nema resenja. Probao sam neke od predloga sa foruma da resim treperenje slike kad ukljucim kablovsku. Od prostijih predloga jedino mi onaj sa najlonskom kesicom od cigareta funkcionise ostalo nista. Ni uzemljivanje splitera ni okretanje uticnica itd. Ali sad sam u nedoumici ovde sam dobio savet da drzim monitor na uticnici sa uzemljenjem a kesica upravo toga resava.

ps sistem sa dva kondezatora radi sigurno radio sam kod drugih ali ovde nemam uslova

Kada dodje do gresaka u prikazui ja iskljucim pa ponovo ukljucim monitor - onda sve dodje u normalu. Ne nervira me mnogo, pojavi se mozda jednom, dvaput na dan, nemam zivaca da se zezam sa zamenom, vec sam jedan slao na reklamaciju - bio mu je kriv stalak.

Doduse meni se nesto redje desavaju greske u prikazu u zadnjih desetak dana odkako sam ukljucio opciju AGING u servisnom meniju. Procitao sam u nekoj drugoj temi da pomaze na nekom drugom modelu LG-a koji je isto imao probleme u prikazu, ali nemam pojma cemu sluzi opcija.

P.S. U servisni meni se ulazi tako sto drzite pritisnuto MENU dok palite monitor, i posle paljenja opet pritisnete MENU.

Vrh Dno