Šta je novo?

pomagajte!

kowalski

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2004
Poena
619
danas sam pazario MSi-jev NX6600GT i kada sam dos`o kuci izvuko radeta9600pro(propisno obriso drivere) i nab`o ovaj 6600Gt pocele da mi se pojavlju neke linije kada se sistem startuje.I kada nekako uspe da se podigne ja lepo pustim najnovije nvidia drajvere i ono puk! sistem se resetuje.
Probao sam na drugom racunaru isto se desava,u medjuvremenu sam i na svom probao jos tri kartice i svaka je radila iso sto i moja(Fx5500,Fx 5200,radeon 9550)na kraju opet ubodem moju staru i sve radi.Ima li neko ideju u cemu je problem i da li postoji nacin da ipak ubodem novi GT i da sve proradi kako treba.
P.S.Menjao sam i napajanje ali uvek je isto,dakle greska se ponavlja.
Ajde neki savet ili konstatacija
P.S. 2 Moja ploca je GIGABYTE nforce2 7NF-RZ

Poslednja izmena:
Pokusaj da instaliras Win od nule pa da vidis da li ce da zeza.

Koje ti je napajanje?Moguce da je preslabo za taj GT(ako je kung-fu neki)

Verovatno konflikt driver-a, prelazis sa Ati-ja na nvidiu, stare driver-e treba deinstalirati pomocu drivercleaner-a(procitaj help za tacnu proceduru) pa onda instalirati nove, ako ni ovo ne pomogne mislim da je fromat c: i instalacija windows-a neminovna, sve ovo uz uslov da je nova kartica ispravna.

http://www.drivercleaner.net/

Poz.

Pokusao sam ponovnom instalacijom ali bilo je isto,znaci prikaze one linije i dok nije bio instaliran windows,sto se napajanja tice bio je neki chieftec.

moguce je i da je neki konflikt na ploci(oni irq-ovi) tako mi se desavalo kod ortaka kad sam zabo neki gf2 umesto vante, a radeta 7000 je primila bez problema...vidi sta veli u bios-u, da li je tu prijavi kako treba

Ako je star sistem, slobodno lupi format, ja to volim da uradim kod bilo kog upgradea hardware-a. Ako je sveziji i bas imas gomilu zezalica instaliranih, obavezno deinstall starih drivera, ciscenje sistema pa onda instalacija nove graficke.
Nego, ja sam pod velikim hypom, kad sam uzeo MSI 6600GT, uspeo da zaboravim da prikacim dodatni konektor za napajanje, nadam se da to nije i kod tebe slucaj 😀

Da li si podesio bios?Znash ono fast write kod nVidie ON,AGP3.0,8x i sl zezalice

Niam jer ni nemam te opcije u BIOS-u,ali sad nije ni vazno jer sam kartu vratio i dobio pare nazad pa sam narucio na drugom mestu CLUB3D FX 6600 GT,ta ce valjda da proradi.btw moja stara karta je bila od istog proizvodjaca mozda i upali.

Ajd baci na PM ili ovde gde si kupio karticu posto sam i ja imao jednu sa slicnim problemom i isto sam je reklamirao ... 🙂
A po tvojim recima definitivno je bio problem u kartici jer si rekao da si je probao i na drugim kompovima i da nije radila, a druge kartice su radile bez greske na tvom.
Moja, sada vec reklamirana kartica, je imala problema sa kontaktima verovatno. Naime radila bi ok jedino kada bih dodatno "stisnuo" kuler na karticu.

Savet

Vrati karticu i dobro na**** prodavca ili servisera i ne pristaj na to da ti servisiraju karticu nego odmah da dobijes novu !!!!!

Sigurno je do kartice!!!!

Smarac
Pre nego sto odlucis da odgovoris na neki post prvo procitaj pazljivo sta su ljudi pisali i obavezno GLEDAJ datum.Da si tako uradio video bi da je covek 18.02.2006 vratio karticu i dobio pare nazad.Poz

Nazad
Vrh Dno