Šta je novo?

Pomagajte!!

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Hocu da uzmem Abit NF7 plocu.Imam staro prilicno nisko kuciste i napajanje od 230W pa me zanima jel postoji mogucnost da ploca nece stati ili da napajanje nije dovoljno ili kompatibilno pa da cu morati da ga menjam?

Nekad davno kad sam uzimao NF7 morao sam da promenim kuciste a da li je 230W dovoljno zavisi sta ces sve da nakacis ali mislim da definitivno treba da razmislis o nekom pristojnijem napajanju.

Koliko thread-ova na ovu temu. Pa naravno da je to napajanje nedovoljno, sem ako nije neki brend, a i onda je diskutabilno. Evo mom ortaku Krokodilu pre neki dan je izgorelo (pa skoro bukvalno) kinesko đubre marke Fantazy od šatro 350Wt. Otvorili smo ga i identično je kao JNC od 300 Wt, samo što taj jeb**i JNC 300Wt ima jače kondenzatore od fantazije. Ploča Asus Via KT 400, neko de luxe đubre, HDD 40Gb, DVD ROM, CDRW, fx5200, barton 2500+ OC na 2.00 GHz, 512 Mb RAM.
Ja lično ni u ludačkom bunilu ne bih zakačio mašinu na kineza, a bogami ni na brend od 230Wt. Meni je već umro jedan High Power HPC 360-202 (Chieftec), doduše bio je isisan overklokovanjem, ali opet..

Ako ti je napajanje brendirano, mozes da pokusas sa njim. Kvalitetna napajanja imaju zastitu, pa ako dodje do preopterecenja ono iskljuci komp. Naravno, sa kinezima to nije slucaj.
Skoro sam kod drugara cackao komp i video da ima 180w, a marka valjda Newton Power. To je Fujitsu-Siemens masina (Celeron 2,8, 256MB, 1 HDD, 1 DVD, 1 DVD-RW, neki SIS cipset sa integrisanom grafikom). Ima AGP slot, ali kada ubodemo bilo kakvu graficku sa ventilatorom pri pokretanju 3D igrica (tada graficka povuce vise struje) napajanje ugasi masinu.
Dakle, ako je napajanje kvalitetno pokusaj da vidis da li ce da radi.
Pozdrav

Bolje napajanje ti treba za sve to. Ja sam sa starijim napajanjem (230W) imao problema. Komp nije mogao da podigne Windows, stalno restart, nisam mogao da otvorim vratanca na jednom optickom uredjaju, koji sam na kraju iskljucio i tada je sve je proradilo. U manuelu za plocu stoji potrebno napajanje, mislim da je "minimum" neko od 300w, ako ima neko tu plocu moze da ti javi ili pogledaj na Abit-ovom sajtu.

Ova Abit ploca je ATX a ova ploca koju imam kako sam procitao na netu je microATX.Dimenzije moje ploce su 24.5 x 24.5 a ove Abitove otprilike 30.5 x 24.5.Kuciste je dimenzije 40 x 20 a otvor za napajanje je 15 x 8

Abit NF7 ploca je ok 14-tak incha (~35.5 cm) visine i oko 10-tak incha (~25.5 cm) sirine, pa i ako ti stane u to staro kuciste sigurno ti nece stati qler za procesor! tacnije smetace mu napajanje!!!! ja bih ti preporucio da uzmes citavo ATX Midi kuciste sa napajanjem od 350-400W kung-fu :) to je oko 30-tak eura i jos da izgleda kulturno :)

Vrh Dno