Šta je novo?

Pomagajte!!!!

laki011

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Konfiguracija: MSI 6337 I815 chip, intel 1ghz, 256 sdrama, G-force 2 mx 400.

Problem: konfiguracija gore navedena ispravno radila bar dve godine. sada joj se desava da posle nekog vremena zamrzne sve zivo, zablokira i mora da se restartuje, film ili bilo sta u tom fazonu nema teorije da pustis, odma sve zablokira.

Pokusao sam: Reinstalaciju windows-a (nista , isto) zamenu memorije (nista isto), i onako u bezumlju sam probao drugo napajanje!!!

P.S. koristio ati 9550 (par meseci) kada sam vratio staru kartu komp je poceo da pravi probleme posle 14 dana! (mozda i nema nikakve veze ali da se zna) :wall: :wall:

Pomoc!

A da vidis da li je kartica lepo legla u AGP slot, posle tog vracanja? Istestiraj i procesor sa Prime95.

Možda je problem sa drajverima,kad si sa nvidie prešao na ATI pa nazad,možda to ima neke veze!?
Jesi li samo izvršio reinstalaciju Windowsa ili formatiranje pa instaliranje pa drajveri...?Ako nisi probaj tako pa mozda i uspe a ako nije ni to ni konflikt drajvera onda je sigurno nešto sa hardverom"trulo u kućištu tvom" ;)
Pozdrav ,)
:type: :crash:

nesto je trulo sigurno jer do drajvera nije, cak sam sinoc i karticu zamenio i isto se desava, a sto se tice test programa ne da nema sanse da ih pokrenem nego kad pomislim na prime95 on se zablokira.

jos jedno zapazanje jedan elektrolit kao da je malo zadebljao, ali opet nisam siguran.

Na toj ploci su svi eklektroliti oko CPU-a goli shit.
Nije nikakav problem da ih sam zamenis, samo malo paznje pri radu!

Da li je moguce da me oni zezaju, i da li je kasno da ih menjam, mislim da li su napravili neku vecu stetu???

Ja imam tu plocu, da li da ocekujem nesto slicno (masina radi vec 2.5+ godine, od toga bar godinu dana o/c)?

laki011 je napisao(la):
Da li je moguce da me oni zezaju, i da li je kasno da ih menjam, mislim da li su napravili neku vecu stetu???
Ako ti je kondenzator nabrekao, nema potrebe da se smaras sa menjanjem komponenti vez zameni plocu. U principu mozes da menjas i kondenzator/e ali ti to ne bih savetovao sam da radis.
Pozdrav!

Meni je jedno vreme radilo OK sa dva napukla kondenzatora, dok su 4-5 ostalih bili dobro naduveni, a onda su poceli problemi pa sam zamenio sve sto sam mogao - jedno desetak komada. Nisam mnogo ni pazio na vrednosti, stavljao sam sta sam nasao sa pribliznim vrednostima. Bitno je samo da ne budu nizeg probojnog napona od originalnih. Od tada radi besprekorno jedno godinu i po.

zormanic je napisao(la):
Meni je jedno vreme radilo OK sa dva napukla kondenzatora, dok su 4-5 ostalih bili dobro naduveni, a onda su poceli problemi pa sam zamenio sve sto sam mogao - jedno desetak komada. Nisam mnogo ni pazio na vrednosti, stavljao sam sta sam nasao sa pribliznim vrednostima. Bitno je samo da ne budu nizeg probojnog napona od originalnih. Od tada radi besprekorno jedno godinu i po.

A jesu li bili slicni simtomi kao na mojoj ploci???

Ne. toliko drasticno. Desavalo se da se jednom u par dana sama od sebe restartuje i pole treceg slucaja sledilo je lecenje na vec opisan nacin.

Ako je ipak ploča nebih ti preporučio da sam čačkaš,bolje odnesi u neki servis pa ako joj ima pomoći bolje da ti to neko stručno zameni nego da,NEDAJ BOŽE,nešto zabrljaš pa džae baciš pare na delove i posle moraš da kupiš novu ploču!
To ti je moj prijateljski savet,nije sramota neznati nešto pa odneti onom ko zna!
Srećno sa opravkom!Pozdrav ,)
:type: :crash:

Vrh Dno