Šta je novo?

Pomagajte

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Maloprije mi se pojavila ova poruka koja mi restartuje računar kad odbroji do kraja i tako nekoliko puta za redom. Čim se podigne sistem ovo se pojavi i restartuje se.
Nije mi se ovo ranije dešavalo. Trenutno je kao prestalo ali me opasno nervira.
Šta li može da bude?

Prilozi

• Clip.webp
    Clip.webp
    15.7 KB · Pregleda: 88
Verovatno virus. Kada ti izbaci tu poruku, kucaj u cmd shutdown -a. To bi trebalo da odlozi gasenje. Skini malwarebytes (naravno update definicija), udji u safe mode, skeniraj komp a kada si vec tu pusti i sken antivirusa (pozeljno prethodno update-ovan )..

Poslednja izmena:
Jes' virus.
Patim se sa njim vec par dana na par racunara. Skini i unhackme, obavezno apdejtuj malwarebytes i skini superantispyware i oba na full scan. Detektuje ga i nod4, zarazi atapi.sys i cdrom.sys. Uz malo muke cisti se iz sistema.

Inace moguce da si ovo navukao,

http://www.superantispyware.com/malwarefiles/AV_MD.EXE.html

Poslednja izmena:
To je , cini mi se, virus sasser.

Jeste sasser,potrazi na forumu bila je slicna tema i tu smo raspravljali o tome.Ja sam imao pre par godina slican problem i negde sam objasnio u okviru te teme kako se to resava,treba ti sasser patch ili SP2 (bar se to tako tada resavalo) i ne bi trebalo da imas nikakvih problema.E sad ovo je neki verovatno noviji i koliko znam on menja originalni "services.exe" sa zarazenim fajlom.Poenta ti je da nadjes preko Googla tzv.originalni "services.exe" fajl i da ga sacuvas negde na racunaru pa kada ocistis zarazeni fajl ovaj ces ubaciti u folder gde treba.Potrazi samo po netu ima negde objasnjenje koliko se ja secam.Pozdrav

Poslednja izmena:
Uspio sam sa malwarebytes i superantispyware, našli su mi neko smeće i sad radi dobro. Valjda ga je očistilo

Hvala svima na savjetima, a bio sam sekundu od format c: a to me tako mrzi da radim :wave:

Nazad
Vrh Dno