Šta je novo?

Pomagajte NF7-s !!!!!!

petarst

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
619
Pozdrav svima,

Jaoj ne znam sta da radim vise boli me glava posle ovoliko iscimavanja.

Kupih danas Abita nf7-s novu plocu ver. 2.0 , sa CPU XP 2600+, 2x corsair 512 400 ddr.

Sve ja to lepo ubodem i upalim ploca se probudi pokaze cpu 1666mhz, ja udjem u bios namestim sve paramtere instaliram OS XP, restartujem masinu i podignem na 166Mhz FSB. Desetak sekundi posle dizanja racunar se sam od sebe ugasi :wall:
Ja sta je ovo koji ku.. :mad:

Ok mozda treba napona dodam napona na 1.75V malo chipsetu ....
Resetujem i posle 3 sekunde komp se ugasi.
Ja tu poludim i vratim sve na 133mhz fsb i zavrsim instalaciju Win-a.

Posle toga krenem na fsb 140 i kompjuter se u biosu ugasi.
Zatim ja skinem novi bios uradim update sve prodje glatko udjem u bios FSB 140 Mhz i racuner se opet posle 20 sekundi ugasi.
Posle ni ne stignem da udjem u bios odmah se ugasi.

Odem do ortaka koji ima A7n8x deluxe i njemu odlicno radi na 166Mhz FSB ,a mem na 400.

Sta je ovo i sta da radim pomagajte ljudi :mad: :mad: :mad:

Napajanje ili se pregreva procesor ... ne znam shta bi drugo moglo da bude, naravno, pod uslovom da je plocha OK ...

:wave:

kuleri se ne cuju, sad je to isto pocelo da se desava i na asusu a7n8x hmm cudno jako.
Cpu je hladan kao led ispod tt 9 !! :D

Napajanje je 300 watt!
Chieftec.

mozda je napajanje stvarno ne znam!!
Uzecu sutra novo pa cu da probam!! :mad:

Poslednja izmena:
petarst je napisao(la):
kuleri se ne cuju, sad je to isto pocelo da se desava i na asusu a7n8x hmm cudno jako.
Cpu je hladan kao led ispod tt 9 !! :D

Napajanje je 300 watt!
Chieftec.

mozda je napajanje stvarno ne znam!!
Uzecu sutra novo pa cu da probam!! :mad:

pod tim kuleri se ne cuju mislis da li rade ili ne
i kako sad i na asusu sa tvojim proc ili ortakovim

petarst je napisao(la):
Pozdrav svima,

Jaoj ne znam sta da radim vise boli me glava posle ovoliko iscimavanja.

Kupih danas Abita nf7-s novu plocu ver. 2.0 , sa CPU XP 2600+, 2x corsair 512 400 ddr.

Sve ja to lepo ubodem i upalim ploca se probudi pokaze cpu 1666mhz, ja udjem u bios namestim sve paramtere instaliram OS XP, restartujem masinu i podignem na 166Mhz FSB. Desetak sekundi posle dizanja racunar se sam od sebe ugasi :wall:
Ja sta je ovo koji ku.. :mad:

Ok mozda treba napona dodam napona na 1.75V malo chipsetu ....
Resetujem i posle 3 sekunde komp se ugasi.
Ja tu poludim i vratim sve na 133mhz fsb i zavrsim instalaciju Win-a.

Posle toga krenem na fsb 140 i kompjuter se u biosu ugasi.
Zatim ja skinem novi bios uradim update sve prodje glatko udjem u bios FSB 140 Mhz i racuner se opet posle 20 sekundi ugasi.
Posle ni ne stignem da udjem u bios odmah se ugasi.

Odem do ortaka koji ima A7n8x deluxe i njemu odlicno radi na 166Mhz FSB ,a mem na 400.

Sta je ovo i sta da radim pomagajte ljudi :mad: :mad: :mad:
Jel ti imas bartona 2600+ ili obicnog XP-a? Po ovome bih rekao da je obican XP i to ona verzija na 133 magistrali. Ako je tako, mozda je CPU los primerak pa nece ni na 140 magistralu. A inace nema smisla dodavati napon chipsetu na manjem od 200 fsb-u jer na toliko mora da radi na 1.6V.
Ajd reci jos nesto
Pozdrav

KIBLA`s je napisao(la):
pod tim kuleri se ne cuju mislis da li rade ili ne
i kako sad i na asusu sa tvojim proc ili ortakovim

Pa ovako kuleri rade sasvim OK mislim rade odlicno i to je sto se tice kulera.

XP je obican na fsb-166Mhz XP 2600+.

Uzeo sam tog Asusa od druga da ga probam kod mene i kod mene se ugasio tek sto sam usao u WIn kladim se da je napajanje javi cu sutra kad nabavim novo PS. :smash:

Mada me jedno brine kako je napajanje kad radi stabilno na 133Mhz FSb hmmm nisam pametan. :smackbum:

Poslednja izmena:
Kako bre XP na 166 ?!?
Bartoni rade na 166 a ti svoj cpu overclock-ovao a nisi ni znao?!
Eto,bar si siguran da nece na 166 :D

p.s.
Daj oznake sa cpu-a pa da vidimo sta si ustvari kupio

Poslednja izmena:
petarst je napisao(la):
XP je obican na fsb-166Mhz XP 2600+.
Mada me jedno brine kako je napajanje kad radi stabilno na 133Mhz FSb hmmm nisam pametan. :smackbum:
Ako je obican onda je default 133MHz, a ako radi na 166 (default) onda nije obican vec Barton.

Dakle, ako je obican onda je do procesora... (tj OC mogucnosti istog)

npetar je napisao(la):
Kako bre XP na 166 ?!?
Bartoni rade na 166 a ti svoj cpu overclock-ovao a nisi ni znao?!
Eto,bar si siguran da nece na 166 :D

p.s.
Daj oznake sa cpu-a pa da vidimo sta si ustvari kupio
Ima na primer XP 2600+ u verzijama na 133 i 166 (12.5x). E sad posto on kaze da je pri prvom pokretanju sistema dobio 1600 MHz ja sam mislio da je dobio cpu koji je na 133 magistrali. (jer se magistrala postavlja na 100 pri prvom bootovanju)
Pozdrav

Panos je napisao(la):
Ako je obican onda je default 133MHz, a ako radi na 166 (default) onda nije obican vec Barton.

Dakle, ako je obican onda je do procesora... (tj OC mogucnosti istog)
Vec sam odgovorio :)

nije skoro sigurno do napajanja ... mada sumnjam da proc nece bar na 166 ... imao sam i neotkljucan amd proc i koliko sam video na forumu svima hoce na 166 ... moguce je da je proc ili cak mozda ploca ... a za napajanje ces za dz da bacis pare ... poZ :) ajde javi sta je bilo ... bas me interesuje ...

Ma jesi li ti zabo onaj dodatni konektor za napajanje :mad:

Znam da zvuci banalno, ali mozda si previdio...........

sumnjam da je do toga pedja ...

Ajde stvarno budi malo precizniji ...
Postoje 2 varijante :

2600+ 2.08 Ghz 1.65V 12.5x 333 Mhz 84mm^2
2600+ 2.13 Ghz 1.65V 16 x 266 Mhz 84mm^2

Nigde nisi naveo ni koji je mnozilac , ni kako si setovao memoriju ...
Zaboravi na napajanje i napon na chipsetu !
NF7 je jako osetljiv na memoriju i njena setovanja , da bi bio siguran stavi BIOS na default setovanja i memoriju na By SPD za obe stavke .
CPU ti mora biti prepoznat kako treba pa to i ne diraj dok ne lociras problem .
Taj CPU mora da radi na 11*200 sinhrono sa tom memorijom na default naponu .
Ajd' polako i oprezno .

Misa

???
ovo je sigurno neka skrivena kamera ... kako nas covek drzi u neizvesnosti to je za medalju ... sala ... ajde javi se ... poZ :)

Dakle idemo ovako :

To je taj CPU.

Memorija je na istom fsb kao i CPU dakle na 266Mhz 2 x 133Mhz cas 3 8-3-3-3.
Naravno da sam na Abitu gurnuo 12v , a na Asusu ne jer ga nema.

I na jednoj i na drugoj ploci pri setovanju 166Mhz u jednom momentu se kuleri jace zavrte i ploce se ugase.
Mislim i na Abita i na Asusa zato sto imam i jednog i drugog here.
Sad idem po drugi CPU da probam i po drugo napajanje.
Sve cu vam reci sta i kako jeb... ti racuna... :mad:

Odoh ja moji prijatelji pa se cujemo kasnije u toku dana !! :)

Poslednja izmena:
petarst je napisao(la):
Dakle idemo ovako :

To je taj CPU.

Memorija je na istom fsb kao i CPU dakle na 266Mhz 2 x 133Mhz cas 3 8-3-3-3.
????????
kako ti memorija i cpu rade na istom FSB-u kad sam kazes da je meorija na 266 ili si mislio na 333

Ja smem da se kladim da je napajanje... to chief 300w je ***** zivo... kog mene je gasilo masinu pri svakom pokretanju aplikacije u winu... jnc330w je radilo ko zmaj |>

javi sta je bilo ...

danijel00 je napisao(la):
Ja smem da se kladim da je napajanje... to chief 300w je ***** zivo... kog mene je gasilo masinu pri svakom pokretanju aplikacije u winu... jnc330w je radilo ko zmaj |>

Mene to napajanje i dan danas smara .. i to zestoko :mad: ... deshava se da nece da bootuje system ako mi je tt7+ na 2-3-oj brzini . :S: .. pa mora da ga vratim na prvu da bi bootovao ... strashno ... a dvd sam morao da izbacim pre nekog vremena jer jer mi nije radio rezach kad su oba bila prikljuchena :p ... nema nishta bez enermax-a

:wave:

Ljudi gde ste prijatelji,

Ovo je danas ludnica od dana ali sa vama je sve lakse.

Prvo pozdrav svima :

Evo ovako : ustao sam u osam jer naravno nisam mogao da spavam.
Cekao do 9: 55 i pravac BG.

Uzeo napajanje neko frontier od 350watt naravno pozajmio ga, i Bartona XP 2500+ full pack.

Dosao sam kuci prikljucio napajanje kad ono isto, u svakom slucaju otisao sam kod burazera i uzeo mu Aopena 300 watt (duplo teze od chifteca PFC) , a njemu dao chifteca jer me je PSU iznervirao.
Inace ovaj Aopen mi deluje jako dobro , elem da predjem na stvar gurnem Bartona podesim 166 za cpu i mem isto sve radi strava.
Pogledam bolje stari XP 2600+ kad ono malo je okrnjen.

Odmah sam shvatio da od garancije nema nista ,a ni sam ne znam kako sam ga odkrnjio ali ajde boze moj TT9 je veliki kuler jako je tesko sa tim oprugama biti pazljiv pogotovu kad si nervozan.
Ali opet mi nije jasno kako je moguce da radi savrseno na 133Mhz?

Jos jedan stos koji me je toliko izbacio iz takta da je to strasno :
Prilikom butovanja XP-a kad se podigne driver za graf. kartu cooler na 5600 Ultri se odmah ugasi.
Zvao sam sve zive niko pojma nije imao dok nisam slucajno nabasao na jednog ortaka koji je cuo da nekad u 2d bolje karte iskljucuju fan.
Tako je i sa ovom ultrom Inno 3d kartica je stvarno mnogo dobra zadovoljan sam 400/800 default.
Onda sam podigao Bartona na 200 mhz sa Corsair value memorijom 2 x 512 ddr 400mhz. Sve je strava racunar przi mnogo sam zadovoljan.

3d mark 2001 skoro 12000 sto je prilicno zar ne?

Eh sad opet mi treba vasa pomoc vi koji imate nfs-7 da li mogu vise (nikad sit)?
Sta treba povecati i koje napone ja sam skoro sve povecao i ploca se upali i bootuje na 215 FSB ali 3dmark puca.
Dajte koordinate ljudi !!!

Pozdrav svima ocekujem vas!

Petar

E sad si ga preterao , ne znas da stavis cooler + Chieftec te iznervirao :wall:
Odoh ja odavde... :smash:

P.S. ajde ipak nesto konstruktivno - ne diraj nista vise bre !
Skenjaces i tog Bartona kakav si :D

MichaelZ je napisao(la):
E sad si ga preterao , ne znas da stavis cooler + Chieftec te iznervirao :wall:
Odoh ja odavde... :smash:

P.S. ajde ipak nesto konstruktivno - ne diraj nista vise bre !
Skenjaces i tog Bartona kakav si :D

E bravo majstore pa zbog takvih kao sto si ti ova zemlja je u kurcu!!

Hahah klasicno za Srbiju svi su ovde majstori (prvo taj Cpu je mozda i bio okrnjen kad sam ga kupio obzirom da je bio polovan, nemam sta da se pravdam pogotovu ne takvim kao ti , a ti hvala ti i ajde cao putuj igumane).

Sad ce ono kao zasto ga nisi dobro pogledao itd.. ,a i ovo sam jedva video trebala mi je lupa ....

Samo bih sve ostale ljude koji zele da pametuju zamolio da odu kao i ovaj gore ,a ostali ako hoce da pomognu unapred zahvalan! :)

petarst je napisao(la):
E bravo majstore pa zbog takvih kao sto si ti ova zemlja je u kurcu!!

Hahah klasicno za Srbiju svi su ovde majstori (prvo taj Cpu je mozda i bio okrnjen kad sam ga kupio obzirom da je bio polovan, nemam sta da se pravdam pogotovu ne takvim kao ti , a ti hvala ti i ajde cao putuj igumane).

Samo bih sve ostale ljude koji zele da pametuju zamolio da odu kao i ovaj gore ,a ostali ako hoce da pomognu unapred zahvalan! :)

brate cemu to
covek nije mislio nista lose nije fer prvo trazis pomoc a onda i pametujes
a ne znas ni bartona da overklokujes
mislim stvarno

a evo i ja putujem posto pametujem

KIBLA`s je napisao(la):
brate cemu to
covek nije mislio nista lose nije fer prvo trazis pomoc a onda i pametujes
a ne znas ni bartona da overklokujes
mislim stvarno

a evo i ja putujem posto pametujem

Znas kako lepo se kaze nasem coveku kad ide u insostranstvo (sto dalje od nasih) tako i ja svega ima na internetu i ja pronadjoh ono sto me interesuje, a to je

215 FSB vise ne moze , hvala svima na pomoci ovo je moj poslednji post na bechmarku!
Cao!

petarst je napisao(la):
Znas kako lepo se kaze nasem coveku kad ide u insostranstvo (sto dalje od nasih) tako i ja svega ima na internetu i ja pronadjoh ono sto me interesuje, a to je

215 FSB vise ne moze , hvala svima na pomoci ovo je moj poslednji post na bechmarku!
Cao!
:zgran: :zgran: :zgran:
Izvinjavam se Peci&Silver-u , izgleda da sam nenamerno smanjio za 1 broj korisnika foruma...ufff
Trebao sam da stavim vise smajlija ???

MichaelZ je napisao(la):
:zgran: :zgran: :zgran:
Izvinjavam se Peci&Silver-u , izgleda da sam nenamerno smanjio za 1 broj korisnika foruma...ufff
Trebao sam da stavim vise smajlija ???

slepac staces :d :d :d :d :wall:

Panos je napisao(la):
Da, ali nisi na moje pitanje. Samo si ponovio ono sto smo npetar i ja napisali.
Ti si napisao sledece:"Ako je obican onda je default 133MHz, a ako radi na 166 (default) onda nije obican vec Barton"

Napisao sam da to nije tacno, imas objasnjenje
Pozdrav

Vrh Dno