Šta je novo?

pomagajte ljudi!

IVAAN

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
301
Zna li neko koliko vredi polovan fuji finepix6900,i nesto vise o mogucnostima ovog dig.aparata.Potreban mi je odgovor sto pre ,jer sutra moram da se odlucim da li da prihvatim odredjenu zamenu.

Zavisi shta menjash, kakva je to kombinacija, koliko placash fujija, itd..

Poslednja izmena:
Ponuda je sledeca:ja njemu neki manji f.a.do 150E nov, a on meni polovan 6900 bez adaptera i kabla ,sa karticom 64 i16 mb i uv filterom.Nemam predstavu koja je njegova vrednost i da li je ova ponuda o.k.

Tesko mi je da ocenim da li je OK. Zavisi i kako je ocuvan. Cuo sam da su se S7000 polovni nudili za 250-ak€, a on je ipak 2 generacije ispred 6900Z, mada dele isti objektiv. Aparat je bio zaista dobar i bio i sasvim upotrebljiv i danas, ali tesko je proceniti fer cenu.
Kakva je baterija? 6900 koristi NP-80 LiIon baterije, one vremenom mogu da se dosta istrose. Mozes li da nadjes dodatnu, njih je koristilo dosta starih aparata, ali nijedan danas:
http://www.digital-camera-battery.net/fujifilm-camera-batteries/np-80.htm
Koristi zastarele Smart Media fles kartice koje je tesko naci danas a i onda su uglavnom skupe. Mozda ih opet mozes naci jeftino, raspitaj se prvo.

Baterija pravi nekih40-tak fotografija, ali kupio bih novu kosta25+adapter33+kartica? i sve to sa aparatom bi me kostalo oko 250.Pitam se da li to vredi, posto ne bih da se prevarim jer imam nekih 300e i hteo sam da kupim fuji s5500 ili 5600.Dobijam i ex. blic(losijeg kvaliteta) a aparat je u dobrom stanju.ZATO MI JE POTRENA POMOC polovan 6900 za te pare ili nov S550,5600.

Razmisljao sam i o toj mogucnosti,ali trenutno me konkretno zanima sta je bolja kupovina polovan 6900 ili nov s5500;5600 odnos mogucnosti-cena posto nemam nikakvog iskustva sa dig.aparatima,a zeleo bih malo ozbiljnije da se bavim fotografijom.

Vrh Dno