Šta je novo?

pomagajte ljudi update-ovao sam pogresan BIOS

jasko

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2004
Poena
301
Posedujem plocu albatron kx 400-8xv.Nije htela sa novim sempronom da radi pa sam morao da apdejtujem BIOS,ali sam skinuo izgleda losu verziju jer posle flesovanaja kompjuter se upali sve na ploci radi ali slike na monitoru nema.Pokusao sam sa resetom BIOSA na konektorima vadjenjem baterije...ali opet nista Kako mogu pokrenuti plocu ili ubaciti bolji BIOS

Kontaktiraj momka sa foruma ciji je nick Lucky2001, on ima programator i moze da ti pomogne.

poz.

Zar ne treba da prijavi gresku da BIOS nije OK ili su upravo ovo simptomi koje je naveo jasko kada se flashne pogresan BIOS....?
Da li se ovako uvek manifestuje "pogresan" BIOS ?

Možda možeš sam da rešiš problem.
Ako ploča radi a neće da inicijalizuje monitor, skini ispravan bios ili iskoristi bekap starog (valjda si ga napravio?!). Snimi ga zajedno sa flešerom na disketu. Zatim napraviš AUTOEXEC.BAT tako da se prilikom dizanja sistema sa diskete automatski pokrene flešer koji će upisati ispravan bios u eprom.
Naravno, za sve ovo ti treba ispravan kompjuter na kome ćeš pripremiti ovu startup-disketu.

Ako ovo ne pomogne, teško da ćeš nešto uraditi sam, pogotovo ako ne znaš nekog ko poseduje identičnu ploču i spreman je za hw avanture sa neizvesnim ishodom.

Ipak, ako gornja operacija ne upali, odnesi prloču nekom serviseru da odgovarajućim eprom programatorom koji će ti napakovati bios.

Procitaj par tema na forumu oko hot-swap flashovanja biosa, veruj mi veoma je jednostavno, mozes sam da sredis svoju plocu.

Ja sam tako pokopao staru Chaintech plocu. Problem je sto je stara ploca i nije imala nijedan od sistema za sprecavanje tih dogadjaja. Tek kasnije sam saznao da posle pogresnog flashovanja komp NE SME da se resetuje, gasi i tako dalje. I naravno programator nigde nasao nisam, tako da je zavrsila u kutiji (naravno zasticena od praqsine)

Na hot-swap sam i mislio kada sam pričao o "hw avanturi sa neizvesnim ishodom". Ali ako ništa drugo ne pomogne, probaj... Naravno, treba naći nekog sa istom pločom spremnog da ti dozvoli da mu skineš bios.

Sale je napisao(la):
Na hot-swap sam i mislio kada sam pričao o "hw avanturi sa neizvesnim ishodom". Ali ako ništa drugo ne pomogne, probaj... Naravno, treba naći nekog sa istom pločom spremnog da ti dozvoli da mu skineš bios.
Prvo uopste nije toliko rizicno, drugo nije potrebno da bude ista ploca, ja sam na matsonic P2 ploci flashovao bios za abit kt333 plocu...

Samo treba da budu kompatibilni chipovi, sta ce da se "trpa" na njih je svejedno.

Eeprom programator je najsigurnije i najlakse resenje. Manite se corava posla sa hot swap-om.

Nazad
Vrh Dno