Šta je novo?

Pomagajte ljudi ako boga znate.....

gox0404

Čuven
Učlanjen(a)
14.03.2003
Poena
604
Da skratimo pricu,
Crkla mehanika na hard-u (u pitanju je quantum 10gb) na kom se nalaze jako vazni podaci kako je moguce da ih sto vise povratim...???

Sve predloge i cene slati na mail [email protected]

Nadam se da necu morati da se besim
A lepo su mi pricali da odradim backup... :)

Tesko da ces ishta uspeti da uradis u Srbiji po tom pitanju (ispravite me ako gresim) posto za sada koliko je meni poznato niko to ne radi :(
Postoje na zapadu neke firme koje uspesno vracaju podatke i sa otvorenih i razvaljenih hardova, ali to papreno naplacuju, pa se postavlja pitanje koliko su zaista bitni podaci na njemu...

Rade i kod nas..

Rade, i cene su takodje svetske.
Pa sad, ako to to na hardu stvarno vredi(npr. doktorat kucan dve godine), cini mi se da je cena preko 400€

Hvala ljudi ipak 400 evrica i nije tako mnogo.. :D
Kada prodam babin nakit mozda i skupim :D

Hvala jos jednom

Re: Rade i kod nas..

BokiPK je napisao(la):
Rade, i cene su takodje svetske.
Pa sad, ako to to na hardu stvarno vredi(npr. doktorat kucan dve godine), cini mi se da je cena preko 400€
Jes da je neka vrsta reklame, ali onako informativno, jel moze neki info tipa ko, sta, gde, posto... cisto da se zna zlu ne trebalo.
Koliko na primer kosta spasavanje podataka ako vrisne elektronika i jel ima neke bitne razlike u ceni kapacitet (pretpostavljam da nije isto spasavati 1GB i 100GB) ?

Crni je napisao(la):
...

Jes da je neka vrsta reklame, ali onako informativno, jel moze neki info tipa ko, sta, gde, posto... cisto da se zna zlu ne trebalo.
Koliko na primer kosta spasavanje podataka ako vrisne elektronika i jel ima neke bitne razlike u ceni kapacitet (pretpostavljam da nije isto spasavati 1GB i 100GB) ?

Laboratorija u Nemackoj, cena intervencije 2000€, 2€ po Mb.
Laboratorija u Engleskoj, cena intervencije 1800-2000€, ~3€ po Mb.
Laboratorija u USA, cena intervencije 1500$, 5$ po megabajtu, garantuju 100% uspeh ako medij nije mehanicki ostecen.

gox0404 je napisao(la):
Da skratimo pricu,
Crkla mehanika na hard-u (u pitanju je quantum 10gb) na kom se nalaze jako vazni podaci kako je moguce da ih sto vise povratim...???

Sve predloge i cene slati na mail [email protected]

Nadam se da necu morati da se besim
A lepo su mi pricali da odradim backup... :)

Moguce je opraviti, mada uspeh je <33% za sada.
Mozes doneti da pokusam, mada nista ne garantujem.
Cena je stvar dogovora...

Crni je napisao(la):
...

u ovom slucaju moze da te kosta
najvise do cene istog takvog ispravnog diska
tj. da se kupi identican polovan disk i sa
njega skine elektronika.........
to je najjednostavnije...........

Crni je napisao(la):
...

Izneo sam cenu jer pretpostavljam da covek nema 100GB.
U Nemackoj je spasavanje sa komercijalnog harda oko 1000€. Sa SCSI-ja i ostalih serverskih cuda cena je daleko veca.
Ne uzimajte kao reper cene u Britaniji, tamo je sve 50% i vise skuplje.
Inace firma koja to radi je u BG-u, a ima svog coveka ovde (u Nisu), sasvim slucajno sam dosao u kontakt sa njim.

re

Ako ti je elektronika ispravna onda treba zameniti glavu.
Mogu da pokusam za 40e ali negarantujem nesto preterano.
Nikola.
PS: imam glavu.(za quantuma naravno.

Vrh Dno