Šta je novo?

Pomagajte da ne slomim komp.

Ovako,imam monitor 22 inca koji ima rezoluciju 1680*1050,preko hdmi kabla je spojen lg lcd tv koji ima rezoluciju 1360*768,sliks mi je bezveze na tv-u,u katalistu mi stoji da je rezoluzija 1920*1080 i 75 hz,kad promenim na njego maticnu(tv) onda na tv-u bude extra slika a na monitoru se pokvari,meni su rekli samo ti stekni kabel u monitor i on ce ti davati istu sliku kao i monitor, e pa nije tako,molim za neki savet jer sam skroz poludeo od ovog ati-ja.

Stavi u katalistu Diplay Manager-Display options-CLONE.
Dalje DTV(pod tim bi trebalo da je TV)-Atributes-tu klikni na Scale image to full panel size i ispod štikliraj Alternate DVI operational mode...

Mada bi sve to automatski trebalo da se aktivira preko HDMI...Reci mi da li je kabal HDMI-HDMI ili DVI-HDMI?

Imam dvi-hdmi,nece,isto kao i pre,Ovo je strasno,sad mi se u dnu ekrana pojavilo 5 cm debljine crn ekran a gore ne mogu da vidim ime programa,kao da se ceo ekran pomerio ka gore,sta sada da radim,obrisao sam drajvere i stavio nove i opet isto,IZDUVACU od ATI-ja,najgora firma ikada .

Poslednja izmena:
Možda je do kabla..ili probaj da promeniš mesta kablova na grafici.Idi jedno po jedno i sredićeš..tako sam ja pizdeo ali sve se sredi samo polako 🙂

Kabel je na 7600 radio ok,radi i ovde,nece da namesti clone kako treba,jedino mogu da stavim da mi prvi bude monitor a drugi tv,onda na tv-u imam samo sliku desktopa i kad pustim film ide preko celog ekrana a nema prevoda,razocaran sam u ati-ja veoma,pomiricu se s tim i tako ga koristiti.

Do kabla je 100% isti problem bukvalno sam i ja imao 🙂 samo uzmi od nekog da probaš drugi kabal ili kupi drugi...videćeš da je do njega...meni je tako bilo kad sam uzeo VGA-VGA pa spajao preko adaptera sa grafike i kačio na VGA TV(bilo sve ok na 7600GT) ali druga priča kad sam uzeo ATI 4850...Posle dosta *****... lepo otišao i uzeo DVI-HDMI.Više nema problema sve je od jednom proradilo 🙂 a da i uradio sam jednu stvar ...stavio sam 8.12 drajvere sa prethodnim sam imao problema.

Imam dvi-hdmi kabel,imam driver 8.582,slika na monitoru mi je extra a ne tv-u onako,pomirio sam se sa tim i sta sada,film mi izgleda kao da je preko obicnog kabla,stvarno ne znam kako vise da namestim to,hvala puno na savetima.

To su stari drajveri koji su mene zezali skini 8.12 i uživaj... 🙂
Naravno kad i ako staviš 8.12 prvo isključi TV i poskidaj kablove sa TV-a pa nakon instalacije sve lepo prikači i to je to!!!

Poslednja izmena:
http://ati.amd.com/support/driver.HTML

tu su naj noviji...skini njih pa probaj..ili kucaj u guglu tvoju karticu 8.12 driver download za ove koje ja imam..meni su ok pa ih nisam menjao...

Namestio sam clone jel mi tako najvise odgovara i treba,moze li ikako da se namesti jedna rezolucija na monitoru a jedna na tv-u,probao sam sve i nema sanse,kad sam imao nvidiu ona mi je sama prepoznala tv i namestila kako treba a nije dirala rezoluciju monitora?

rastavi sve i pozovi nekog ortaka koji zna da sve sastavi i instalira negde pravish neku greshku non stop garantovano 🙂

Namestio sam clone jel mi tako najvise odgovara i treba,moze li ikako da se namesti jedna rezolucija na monitoru a jedna na tv-u,probao sam sve i nema sanse,kad sam imao nvidiu ona mi je sama prepoznala tv i namestila kako treba a nije dirala rezoluciju monitora?

Kabal,kabal,kabal,kabal.....😉

Oticicu danas do radnje da kupim novi kabel,a sta ako nije,mada mislim da je suludo jer on meni daje sliku samo nesto nije oko podesavanja ok.

Naravno da moze jedna rezolucija na monitoru a druga na tv.
U ccc idi posle na scaling da namestis tacno sliku ako treba ali prvo podesi extend to desktop, restartuj comp. (glupost) i onda scaling ako treba.
Treba se malo igrati u ccc ali isplati se bolja je slika na ati-ju nego na nv za tv-out pogotovo nv pre g92 chip-a
Ja sam kod mene stavio extended desktop jer je bolja slika od clone opcije, pustim film prebacim mp clasic na tv i to je to.

Uradio sam sledece,kad namestim clone sto mi najvise prija bude mi na monitoru extra slika a na tv mi pusta rezuluciju sa monitora i nije bas sjajna slika,kad odem na extend monitor onda mogu da zasebno namestam rezolucije za oba uredjaja ali mi onda tv samo prikazuje sliku deskotopa,kad pustim film nista nema na tv.

Nazad
Vrh Dno