Šta je novo?

Pomagajte crka mi je windows

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Imam xp pro i sinoc mi je crko...Do juce mi je sve super radilo i odjednom je usporio toliko da sam morao da ga restartujem na dugme sto mi se nikad nije desilo do tada i sad kad ga upalim daje mi one opcije da ga dignem u safe mode itd... E sad kad izaberem onu opciju zadnja konfiguracija on mi pokaze onu sliku windows XP [loading..] i onda na pola sekunda mi pokaze neki plavi ekran sav ispisan (koji jos uvijek nisam uspio da pauziram da vidim sta pise) i restartuje komp i tako sve ispocetka.. Kad izaberem safe mode izbacuje mi sledece redove: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows\system32\ .... i tu mi izbacuje sve \driver\ XXX . sys fajlove itd...
E sad posto mi se ovo prvi put desava na XP (prije sam koristio 98 na starom(ovom) kompjuteru pa kad zasteka iz dosa izbrisem windows pa reinstaliram..) treba mi pomoc kako da popravim ovo, i kako da spasim podatke s diska... Napominjem da je konfiguracija ok i da je do sad radila besprekorno... Kad sam prije nosio kod druga disk da prebacim neke filmove nisam mogao da udjem u svoje fajlove(imam onaj administratorski nalog) preko njegovog kompjutera...pa da li postoji neka fora da ja ponesem kod njega hard disk pa da prebacim sve fajlove koji mi trebaju pa da formatiram disk...
Pomagajte...

Ako ti je crko najbolje da ga sahranis!
Podesi u biosu da ti se sistem boot-uje sa CD-a i kad se pokrene instalacija ti prelepi XP opet(na opciju upgrade,ne new instal)

Drugi put instaliraj i tu 98 da imas 2 sistema,pa kad pukne XP ti bekapuj podatke iz 98
Pozdrav

kako da instaliram i 98 ? samo ubacim cd pa ono klasicno next,next,next... ili mora jos nesto dase podesava ?

sa next next next ne mozes (mnogo) da pogresis...

Crnogorac081 je napisao(la):
Imam xp pro i sinoc mi je crko...Do juce mi je sve super radilo i odjednom je usporio toliko da sam morao da ga restartujem na dugme sto mi se nikad nije desilo do tada i sad kad ga upalim daje mi one opcije da ga dignem u safe mode itd... E sad kad izaberem onu opciju zadnja konfiguracija on mi pokaze onu sliku windows XP [loading..] i onda na pola sekunda mi pokaze neki plavi ekran sav ispisan (koji jos uvijek nisam uspio da pauziram da vidim sta pise) i restartuje komp i tako sve ispocetka.. Kad izaberem safe mode izbacuje mi sledece redove: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows\system32\ .... i tu mi izbacuje sve \driver\ XXX . sys fajlove itd...
E sad posto mi se ovo prvi put desava na XP (prije sam koristio 98 na starom(ovom) kompjuteru pa kad zasteka iz dosa izbrisem windows pa reinstaliram..) treba mi pomoc kako da popravim ovo, i kako da spasim podatke s diska... Napominjem da je konfiguracija ok i da je do sad radila besprekorno... Kad sam prije nosio kod druga disk da prebacim neke filmove nisam mogao da udjem u svoje fajlove(imam onaj administratorski nalog) preko njegovog kompjutera...pa da li postoji neka fora da ja ponesem kod njega hard disk pa da prebacim sve fajlove koji mi trebaju pa da formatiram disk...
Pomagajte...
Znaci ne verujem ... Devojci se identichno isto desilo juce na njenom kompu.
Upravo drzim hd u ruci i sutra idem da bekapujem mp3&avi. poludeo sam sto nisam mogao da instaliram win u neki drugi folder (winxp) ili da obrisem stari pa da instaliram novi :mad: . Isto kao kod tebe nece da se digne cak ni iz safe moda. Moj hint je da je uleteo neki trojanac jer mi je riba zaljubljena u nortona :wall: , a bas mi je malo falilo da je nagovorim da joj skinem to njesra i stavim lepo kav 5 :D
Srecno sa formatom i brz install :guitar:

Poslednja izmena:
Crnogorac081 je napisao(la):
treba mi pomoc kako da popravim ovo, i kako da spasim podatke s diska...
Napravi boot CD sa ovim programom "Active@ UNERASER" pa sa njime probaj da spasis podatke pre nego sto instaliras windows.
funny_19.gif

a dje da nadjem taj active uneraser, ajde malo pomoci... da znate na kakvoj sam sad masini smijali biste mi se... :)

zahvaljujem se svima, sistem mi radi normalno... ponio sam kod druga hard da spasim podatke medjutim pri dizanju njegovog sistema, kompjuter je prepoznao da nesto nije u redu s mojim hardom i odradio neka 3 koraka za 15 minuta (kolko sam uhvatio pisalo je recovering orphaned file xxx.jpg , gif i html... nisam primijetio da su se druge ekstenzije pojavljivale )... uglavnom sad mi sve radi kao prije.... Zivio XP :)))
Pozdrav svima i hvala

E ne mogu da vjerujem....CRKO JE OPET..... Instalirao sam Kaspersky i skenirao sistem, nasao mi je neke viruse, i od kada sam instalirao kaspersky kada se konektujem na internet nece da mi otvara ni stranice ni nista...kao da nije konektovano.. Uninstalirao sam kaspersky i opet nista od interneta. Pokusao sam da reinstaliram XP ali je sistem jedno 10 puta prekidao instalaciju i restartovao se dok mi nije dosadilo da ga tako gledam kako se taj ciklus ponavlja u nedogled pa sam ga restartovao ''na dugme''. Kad se opet digao, startovao se setup i trazio mi je da ubacim disk i opet je vrtio isti ciklus. Digao sam setup sa CD-a i prijavilo mi je da imam nezavrsen setup i dao mi opcije da snimim novi cisti windows (sto mi ne odgovara jer ce mi obrisat sve sa kompjutera) i REPAIR. Kad odradim repair opet ne pomaze. digne se sistmem i poslije one slike loading XP izbaci neki plavi ekran za setup i stane, pa se restartuje za par sekundi i sve tako vrti ciklus. NEMAM particije, pa mi je drug predlozio da napravim jednu minimalnu jer sam kratak s prostorom i u nju da snimim WINDOWS. Ja sam razmisljao da formatiram disk, nosio sam kod druga hard disk i on moze da procita podatke sa Shared i bratovog accounta ali sa mog nece. Da li postoji neka fora da otvorim podatke i na mom acountu , pa da formatiram disk ili da pravim ovu particiju... I DA LI CU I KAD NAPRAVIM PARTICIJU MOCI DA OTVORIM FOLDERE SA MOG ACCOUNTA ? Oprostite ljudi ,opucih vas, znam da imate pametnija posla...al za ovo forumi sluze...

Cekaj, polako. Gde su uopste ti podaci kojima ne moze da pristupi i sta se dogadja kada proba da im pridje? Da li ti je file sistem NTFS?
Inace, preporucujem ti da izvuces podatke i pregazis ponovo taj windows od pocetka, s tim da bi bilo dobro da napravis dve particije bas zbog ovakvih stvari, pa onda na drugoj da drzis podatke (filmove, muziku, slike...) i da mozes manje/vise bezbolno da reinstaliras sistem.

Poslednja izmena:
pa imam 2 korisnicka naloga: moj i bratov. Moj sam napravio iz Administratorskog naloga a bratov iz mog naloga (neznam ima li to kakve veze...) E sad , kad se udje u documents and setings pa kad imas da izaberes foldere Administrator , moj i bratov (folder u kome su ona licna podesavanja , desktop itd..) na moj kad se klikne nece da se otvori folder. Isto tako kada iz mog naloga udjem u to, pa izaberem folder sa bratovim ili administratorskim ili shared fajlovima sve mi normalno otvara. A kad se izlogujem iz mene , i ulogujem u bratov nalog , ne mogu da udjem u DOc. And SETTINGS\ moj folder. Neznam jesam li ti pojasnio sto, ali kad proba da se udje u taj moj folder izbacuje prozorcic koji kaze da ne moze da se udje. NTFS mi je file sistem. Neznam jeli jos kome ovako ko ima vise korisnickih naloga na kompjuteru. Da li cu moci da otvorim taj folder ako instaliram neki primitivniji windows (98se) na nekoj maloj particiji od recimo 2 GB , nosio sam hard disk kod druga i isto nije mogao taj folder da mi otvori... help ?

Ovako, kod tebe je problem sa permission-ima na folderima. Ali administrator na racunaru moze da pristupi bilo kom folderu (pod uslovom da nije kriptovan) ako preuzme ownership nad njim i resetuje permissione pre toga.
Pod jedan, iskljuci simple file sharing. Recimo otvori my computer, pa tools, folder options, view, pa na dnu. E sad, kada si iskljucio simple file sharing, kliknes desnim dugmetom na Documents And Settings, security, advanced, owner, pa izaberes korisnika koji treba da preuzme ownership iz spiska, cekiras ono replace owner..., kazes apply i sacekas da odradi svoje. Zatim, u permissions tabu proveris da li postoji grupa administrators u spisku (ako nema dodas je), pa selektujes replace permissions... i opet kazes apply. Posle toga bi trebalo da mozes da pristupis svemu.
Ovo NEMOJ da radis u normalnim okolnostima jer ces poremetiti standardna prava pristupa, ali u ovom slucaju mislim da je resenje za tebe.
Posto je u pitanju NTFS, tesko ces pristupiti iz Win98, morao bi da se koristi neki NTFS4DOS ili nesto slicno, a i onda nisam siguran sta se dogadja sa pravima pristupa. Normalno je i da drug nije mogao da pristupi podacima zbog NTFS-a (zato i postoji), ali on kao administrator svog racunara moze da na onaj nacin koji sam naveo gore preuzme ownership nad nekim folderom ili celim tvojim diskom i tako sebi da ovlascenje za rad sa njim.
Javi sta si uradio.

Poslednja izmena:
@Dandy: javicce ako bude razumeo shta si mu napisao..;)

po onome shto je pisao, treba da se zakljucha u FAQ sobu i da chita, chita, chita, chita, chita, chita, chita, chita... a mozzda i Tarzan:p :d:d:d

pozdrav:wave:

Tja... malo sam na brzinu pisao, nadam se da sam bio dovoljno jasan. A mislim da treba pomoci coveku kada je vec u problemima, a posle bi mogao malo i da prodrlja po FAQ sobi i da ne snima sve stvari u Documents And Settings...

Poslednja izmena:
evo prebacio sam podatke, bio je problem s tim permisionom(sredio sam kod druga jer meni nije htio da digne sistem). Ma nisam snimao u doc. i setings, imao sam ranije slican problem o kome sam pisao u ovoj istoj temi pa sam sve stvari od tada snimao u C: ali su mi na desktopu ostale neke stvari koje nisam zelio da izgubim...a tu su i kukiji i favorites..Uglavnom sad je sve ok, napravio sam jednu particiju od 2 G za windows, pa neka je sad tako dok ne kupim veci hard.
Uglavnom, provalio sam tu foru sa permisionom za ubuduce...i to je neka lekcija... :)))))
Pozdrav za sve i hvala..

meni se chini da cce ti 2GB biti ubrzo mnogo malo, ako nije i sad vecc malo..

sistem i osnovni programi oko 900MB, swap file od 300+ do mozzda i 1GB i ode particija..

pozdrav

Nazad
Vrh Dno