Šta je novo?

Pomagajte! Conexant(SezamPro) modem ne radi na Windows 7 x64

FMW SLaUGhter

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Drajver sam skinuo sa sajta ciji sam link nasao na zvanicnoj temi o problemima sa driverima i W7, pokusao da instaliram na oba ponudjena nacina i ni jedan ne funkcionise:

- Kada pokusam da pokrenem “setup.exe” GSISetup restartuje kompjuter i umesto da potom nastavi sa instalacijom, on opet trazi restart i tako u nedogled. GSIsetup.txt tvrdi da ne ne moze da prepozna OS;
- Kada pokusam da update-ujem driver iz “device manager”-a posle poruke pozorenja o nepoznatom proizvdjacu(i mog ignorisanja iste) kompjuter pokusa da instalira driver, ali instalacija obavezno puca uz poruku: “The driver installation file for this device is missing a necessary entry. This may be because the INF was written for Windows 95 or later.”

Bilo kakva pomoc je dobrodosla!

trazi da ti daju onaj jednoportni TP-Link 8816 i prekini agoniju:)

Za taj modem nema drajvera tako da batali bilo kakvo experimentisanje.
Za onaj drugi modem koji daju drajvera za Vistu koji RADE za Win7 ima ali ti drajveri NE RADE na WinXPSP3 ( na SP2 rade )
Ili uzmi novi modem ili ruter.

uzmi ruter...uzmi ruter...
Mene su hebali ovi sezama sa 7om i xpsp3 drajverima da bi mi posle 72 sata grcenja ponudili ruter.
Od nove godine me nece vise imati u svom toru...

Uzeo, sad kad bi jos i torenti proradili na njemu.
Damn...
Ovo mi se nikad do sada nije desilo, torenti se vuku na 30% brzine cak i kad je odnos se/le 9/1, a sa dna stranice zlokobno me gleda uzvicnik.
He, ni port forward ne radi.
Je l' bi mogao neko da mi kaze nesto vise o podesavanju rutera i port forwarding-u na Windows 7, ili me bar uputi gde da trazim pomoc?
P.S. Tema o podesavanju SezamPro rutera mi ne pomaze, pre svega sto terminologija nije ista kao kod sedmice, a i zbog cinjenice da nemam
blagog pojma o cemu je covek tamo uopste pricao(do ovog Conexant-a sam uglavnom imao srece sa internetom, pa mi to znanje nije trebalo).

Poslednja izmena:
1.Proveris koji si port dodelio torent klijentu
2.Start-Control Panel->Network and Sharing centar->Change Adapter setting->dodeli rucno adresu mreznoj karti koju hoces
3.Pristupi ruteru->Advanced Setup->Nat-> obavezno proveri koji si pvc konfigurisao prilikom podesevanja rutera , izaberi njega i idi na Virtual Servers->tu prosledi port koji si dodelio na torent klijentu na adresu racunara koju si postavio i trebalo bi da radi

Problem se javlja vec pri drugom koraku: ne mogu dalje bez dinamicke IP adrese, tacnije ne znam kako bez ukljucenog DHCP-a na net. Je l' znas neki nacin kako da zaobidjem ovaj problem?

Inace, zaboravio sam da napomenem da ruter nije TP-Link, nema toga u mom selu, vec neki Planet-ov "Wired ADSL 2/2+Router", ako ti to nesto znaci (zvuci prilicno genericki).

Problem se javlja vec pri drugom koraku: ne mogu dalje bez dinamicke IP adrese, tacnije ne znam kako bez ukljucenog DHCP-a na net. Je l' znas neki nacin kako da zaobidjem ovaj problem?

Inace, zaboravio sam da napomenem da ruter nije TP-Link, nema toga u mom selu, vec neki Planet-ov "Wired ADSL 2/2+Router", ako ti to nesto znaci (zvuci prilicno genericki).

Pa kao prvo treba da znas koji je routerov IP (uglavnom je to 192.168.1.1), ako nisi siguran, idi u Control Panel -> Network Connections -> dvoklik na Local Area Connection, i pod support pogledaj koju adresu ti je dodelio DHCP - pod default gateway je routerov IP...

u slucaju da je 192.168.1.1 onda podesi na sledeci nacin tvoj TCP/IP:

192.168.1.10 (ovo 10 mozes proizvoljno, samo da nije 1)
255.255.255.0
192.168.1.1

za DNS unesi:

192.168.1.1
208.67.222.222 (ovo je OpenDNS server koji radi na svakom provajderu)

dalje radi po gore navedenom uputstvu, tj. zapamti port iz Torrent clienta i u Port Forwardu podesi da ti taj port forwarduje na 192.168.1.10

Srecno!

Hvala Wizz, ovo mozda i funkcionise, ail to sada ne mogu da proverim, posto sam uspeo da poremetim podesavanja na ruteru i sada nemam ADSL. Razlog sto sam uopste poceo da se zezam sa podesavanjima je to sto u intrefejsu rutera nista nije htelo da radi, osim dugmeta "Wizard"(izolovanog levo, in onaj gore u tabu ne radi), pa sam pomislio da prvo mora to da se odradi. Pokudao sam sa podesavanjima iz ranije pomenutog thread-a, ali ona se "ne hvataju".
Tako da sada ostadoh bez pristupa internetu, sa dva pitanja:
1. Moze li neko da napise podesavanja SezamPro rutera(detaljno, ako je moguce)?
2. Moze li neko da mi objasni zasto ne radi korisnicki interfejs rutera(Planet ADE-4400a(V3)) i kako da ga nateram da se mrdne?

Ne secam se koji model Planet-a sam podesavao kod ortaka ali znam da je imao cudan problem koji se manifestovao tako sto se mogao podesiti jedino preko IE , dok preko FF-a i Opere samo davao wizard sa kojim nije moglo nista da se uradi.
Evo ti neka generalna podesavanja:
VPI=8
VCI=35
PPPoE LLC
tvoje_korisnicko_ime@sezampro

Hvala Kunja! Nikad mi ne bi palo napamet da probam u IE. Inace, problem sa potpunim prekidom konekcije nije imao nikakve veze sa mojim eksperimentisanjem po ruteru, vec je izdahnula ona mala razvodna kutijica. Nje mogla da nadje neki manje konfuzan trenutak. Sad je sve ok, port sam prosledio natenane.

Da, samo da pomenem da su malko izmenili interfejs rutera. Sada se Virtual Servers nalaze direktno u tabu Advance i umesto 'Start Port No.','End Port No.' i 'IP Address', sada su tu 'WAN port','Server Host Port','Server IP Adress'(potato, tomato...). Eto, mozda nekome i pomogne ova informacija.

Hvala ljudi jos jednom!

Nazad
Vrh Dno