Šta je novo?

Hardver Polukonfiguracija za 20000

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

jhoni

Cenjen
Učlanjen(a)
31.01.2011
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao neko ko ne igra puno igre, a sa mogucnoscu da pokrenem voznje i sportske simulacije. (cekam da izadje neka drift, mislim da ce 2025), trebaju mi cpu, maticna, 16gb ram i ssd 250gb. Nesto sto bi bilo u sklopu sa mojom grafickom RX 5500XT 4GB PULSE, da nije neki overkill. Trenutno koristim monitor od 19 inca, ali i to imam nameru da menjam u nekom trenutku na 21 inc. A sa druge strane, da moze windows 11 bez rufusa i zaobilazenja prepreka. I ako bi to radio sa rufusom i ostao na "prastaroj tehnologiji", na sta bi licila podrska za updatee?

Mozda me i odgovorite od kupovine.

Trenutna konfiguracija je i5 2500, asus p8b75mlx, 8gb rama.

Ne planiram buduce nadogradnje, osim jedino rama, ako bi dodavao.. Npr za sada jedan stap od 16gb.

Nesto sto sam gledao je ryzen 5 4500 i ryzen 5 3600, ali ako bi mi neki jeftiniji procesor zavrsio posao a da je nov,, sa npr Asus A520M K plocom, uzeo jeftinije. Vredi li gledati nesto sa 4 jezgara i 8 treads?

Sto se mene tice, mogao bi i dalje Intel da koristim. I3 10100f, ako bi zavrsilo posao, da imam nesto novije, vise mi je do win 11 nego do igara. Onda bi se i budzet smanjio,

Poslednja izmena:
Budzet iz naslova ili ako moze jeftinije :D
Pa sad gledam sve mi se vrti oko 22000. Mislio sam ako spustim prohteve, da ce biti neka osetnija razlika. Da li gledao AM4 ili 1200 ili 1700 soket, sve se vrti od 20-22000. A 1200 je bas matoro. Oko maticne me buni izbor, npr. kod amd-a. Gledao sam cipset a520, mozda bi tu trebalo da gledam neki stariji cipset.

Imam neki ssd od 120gb, koji koristim vec duze vreme, ali bi ubacio nesto novo. Brzi od tog za sada. Ili da za sada ne kupujem ssd.

Da li je r5 3600 prejak za rx5500xt? U smislu, necu da kupim formulu, ako necu koristiti max iz nje.

EDIT: Da su delovi iz prodavnica, ne sa kp. Mozda sam i pogresnu radnju gledao, gde su u zadnjih par dana digli malo cene.

Poslednja izmena:
Комшија летос пазарио нов комплет са КП:
Гигабајт а520 плоча, 2х8 гб ддр4 3200 кингстон и Рајзен 5500 за 170 евара.
После докупио RX 6600 Сафир Пулс.
Пре тога имао неки 4-тред Атлон ФМ2 ... прогледао човек.

Ценим да сличан комплет и сад може да се купи, можда чак и јеВтиније (доле нато).

Sad gledam na a... a prvo sam gledao na ex... I odmah vidim razliku u 2000, s tim da se ja lomatam, da li mi realno treba 4500 ili 3600.. ono da bude uskladjeno.. SSD koji imam je katastrofa. Hteo bi na m2 da predjem.

Screenshot 2024-11-27 221321.png

Poslednja izmena:
Узми кој ти се више уклапа у цену. Исти је то ниво перформанси.
Што се ддр4 тиче, узми два модула од 8гб. 3200 мхз

Sinoc naletim na 3500x, jel se isplati u odnosu na ova dva, za nesto manje od 8000? Jedino sto ovaj ima manje tridova. Mislio sam na jedan stap, ako bi dodao jos jedan takav isti.

Gledaj benčmarke na YT, svi ti procesori su blizu. Ja bih lično uzeo 3600 koji bi trebao da bude nešto jači.
I neće biti prejak za 5500xt, a i svakako procesor treba da ima lufta u odnosu na grafiku.
Možeš da juriš i polovan(ili sa aliexpress-a) 3600/3600x , nalete nekad po normalnoj ceni

Poslednja izmena:
3500 је лоша куповина. Не узимај то.
3600 је минимум.
Такође, није трид, него трЕд (енг. Конац, Нит).

Hvala puno. Onda cu ispratiti cene za 3600, ne gori pod nogama, ali da znam sta jurim i na cemu. :) Mozda procesor uzmem polovan ili sa aliexpressa. :)
Kad vise vas glasa za 3600, onda je i meni laksi izbor. :)

@lepi kokan ja i engleski. :ROFLMAO:

3600 ти је исти по перформансама са 5500.
Слободно наручи са алиекспрес, добићеш нов процесор, једино ћеш хладњак морати да докупиш.

Jel moze LC CC 95? Njega trenutno imam, hladi i5 2500. Btw, za neke sto sad nailazim, tipa 56-58$ kao snizeno sa 77, pise u opisu used. ili je to neka fora njihova?

Mislio sam mozda cpu polovan, uzeo bi ostalo novo. Ssd bi ipak m2. A dovoljno mi je 256, jer sam trenutno na 120gb.

Ispraticu sto se tice cpu, alie temu.

Процесор може да ради или да не ради.
Што ће рећи, слободно купи најеВтинији (доле нато) половњак који налети.

ЛЦ 95 , наравно да може, само треба да имаш качење за АМ4 подножје (другачије су рупе у односу на АМ3).

Da je npr. brzina isporuke kao kod Temu. Ne bi se razmisljao uopste, oko aliexpressa.

Sto se tice kulera i kacenja na am4, videcu te "zakacaljke", da ne moram i kuler da menjam, jer mi je ovaj sasvim dobar. Ja sam mislio da je sve isto, jer sam video da moze, nego je moje pitanje bilo u vezi hladjenja. Dobro je da sam pitao, ne bi znao za ovo prvo, da mora da se budzi.😬😆

не мора да се буџи, уколико си добио фабричко качење када си купио хладњак.

Samo da se zahvalim, na preporukama. Porucen je na kraju 3600 sa aliexpressa. Sad jos da stigne i onda mogu i ostale komponente..🙂

Nazad
Vrh Dno