Šta je novo?

poludeo mi svinjdows XP

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Imam bas gadan problem sa XP-om. Komp mi se kaci na internet sam od sebe, pojma nemam kako, prvo mi je poceo kad otvaram postu na kojoj su linkovi iako je bilo iskljuceno da se ne konektuje sam a sad je poceo i sam od sebe kad sam i windowsu i kad nista ne radim. Jednostavno udjem u win i posle 10-tak sekundi on pocne sam od sebe da se konektuje, pa ga prekinem onda posle par sekundi ponovo pa ga opet prekinem e onda miruje jedno 5 minuta i onda ponovo pokusa, bas je uporan. Ne znam sta da radim, mada mislim da je uzrok to sto sam nedavno imao mreznu u kompu ali je nisam podesavao nista u XP-u nego sam je koristio samo za igranje u win98 koji je na C particiji i od kako sam izvadio mreznu pocinju ovi problemi. Pogledao sam u device manageru ali nema nista od mrezne. Nadam se da neko moze pomoci sta mi je ciniti, ne smem da izadjem iz sobe a da ne iskljucim kompjuter jer ko zna kad ce mu doci da se konektuje i da mi pojede sate. Mislim da nemam virus pogledao sam sa AVP-om, istina malo starijim ali nisam bas nesto od onih koji svaki dan donose CD-ove i nesto instaliraju.

sinke je napisao(la):
....,.. Nadam se da neko moze pomoci sta mi je ciniti, ne smem da izadjem iz sobe a da ne iskljucim kompjuter jer ko zna kad ce mu doci da se konektuje i da mi pojede sate. Mislim da nemam virus pogledao sam sa AVP-om, istina malo starijim ali nisam bas nesto od onih koji svaki dan donose CD-ove i nesto instaliraju.....

Prvo update-uj AVp pa ponovo skeniraj sve, oznaci da ti skenira i mail baze, e-mailove i arhive (zip, arj i ostalo) pa onda vidi. Meni to najvise lici na virus koji ima nagon da se razasilje na raznorazne adrese iz tvog adress book-a. Naravno mozda i gresim, ali ne vidim kakve veze ima mrezna kartica sa konekcijom na internet. Druga stvar, izbrisi sifru iz Dial-Up dijaloga. Tako ce prilikom konekcije uvek da ceka da mu upises sifru i nece moci sam da se konektuje, i svakako nemoj da drzis nikakve sifre na kompjuteru ako ne zelis da misteriozno ostanes bez vremena za internet kod svog provajdera :).

neshto pokushava da se konektuje na net, ali shta, ne znam. to ti proveri. a da sprecish konektovanje, uradi ovako:
idi u IE, tools, internet options, connections, never ...

ps: nije win toliko swinjdows, koliko 90% njegovih korisnika

zver je napisao(la):
neshto pokushava da se konektuje na net, ali shta, ne znam. to ti proveri. a da sprecish konektovanje, uradi ovako:
idi u IE, tools, internet options, connections, never ...

ps: nije win toliko swinjdows, koliko 90% njegovih korisnika

Duhovito nema sta, predpostavljam da si ti u onih 10%, ali eto ne mozemo svi u tih 10%. A inace podeseno je na never ali on se i dalje ponasa isto. Poslao mi je drug fprot pa sam sa njim skenirao i nasao mi trojanca i izbrisem ja to ali i dalje se ponasa kao i pre, sad ili ima jos neki vrus ili je ipak nesto drugo. A ne volim da kucam sifre me mi ukljuceno ono da ih pamti iako cu morati bez toga, tj. koristim win98 ponovo ali ovo hocu da resim.

Po hiljaditi put: sachekaj da se pojavi neizbagovana verzija XP, a do tada 98 ili 2000, prekrati sebi muke

A ako nije virus proveri da li si iskljucio automatic update of WIN!

XP ima zlu osobinu da kad mu se promeni hardware sam hoce da o tome obavesti Billy-a...

dejandj je napisao(la):
A ako nije virus proveri da li si iskljucio automatic update of WIN!

XP ima zlu osobinu da kad mu se promeni hardware sam hoce da o tome obavesti Billy-a...

Ma i to je iskljuceno, ne znam stvarno, skinucu ga najverovatnije ali radio je on lepo do pre nedelju dana.
Nego kako da resim sad problem u win98, tamo imam IE5 i kad god otvorim forum zbog ovih malih animiranih gifova on zablokira, pa onda kad zelim da pisem poruku to moram iz XP-a gde je IE6, jer ima neki patch ili nesto da skinem da podesim IE5 da ne moram da odlazim u XP da bi posecivao forum ?

Pokusaj ovako:

idi na Connect to/Show all connections/Advanced/Dial-up preferences i iskljuci sve.

Meni je to pomoglo!!!

A da nemas nekakv download ascelator za skidanje programa sa interneta, pa on mozda pokusava da nastavi skidanje tog programa ukoliko ga nije skinuo do kraja ? Meni je samo tako vrteo sam vezu?

izvuci telefonski kablic iz modema :D (D)

Vrh Dno