Šta je novo?

Poludeo Internet

Extreme2

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poena
151
Naime imam SBB internet i problem je u tome sto je pre jedno 2 nedelje do danas internet poceo na trenutke da nestaje(ne bas nestaje, ali nenormalno usporava tako da ne moze nista da se igra online, jer se prekida na par minuta). Dakle lepo radi 15 minuta i onda bum 2 minuta ne radi i onda se vrati, e sad ne znam da li je do mene ili je mozda mreza preopterecena pa ako neko ima slican problem neka mi javi, a ako je do mene i neko zna kako to da ispravim neka javi. Srecni praznici i nova godina!

95% do njih (ili modema), 5% do tebe.

E sad, izabrao si veoma loš trenutak da sročiš problem, da bi te mi savetovali da zoveš njihove tehničare, jer sigurno ne radi isti broj istih tokom ovih praznika, pa...

Aj za sad napiši koji paket imaš, te odradi testove na speedtest i pingtest sajtu.

Poslednja izmena:
Imam ugovor od 2 godine sa njima.
Ping- 50 ms, jitter - 9 ms.
download speed - 10.42 mbps, upload speed- 0.96 mbps.

I meni se dešava sličan problem koji se obično manifestuje posle 20h radnim danom i preko vikenda, kada je, jelte, saobraćaj malkice opterećeniji.
Dakle, vežem nešto da skidam, krene full brzina i onda najednom nema net-a. To traje nekih 3-5 min., onda ponovo proradi maksimalnim kapacitetom (bez resetovanja modema) i tako ukrug.
Ranije sam radio resetovanje modema po savetu tehničke podrške zato što se po njihovim rečima modem malo "zaglupeo", pa reset pomaže, ali sam ukapirao da se ovde niko ne "zaglupljuje", već SBB ima problema da "protera" maksimalni protok pri vršnom opterećenju, pa onda neki budu "izbačeni iz igre".
Ne igram preko mreže (malo sam mator, a i nemam vremena), tako da mi ping uopšte nije bitan, ali sam primetio da i nije baš šampionski.
Meni je najvažnija stvar da mi net bude 100% operativan 24/7, s obzirom da dosta baratam sa transferom fajlova preko interneta, pa mi je bitno da to radi kako treba non-stop (a ne radi).
Za internet "po meri" nemam para, s obzirom da su cene...:zgran:

Vrh Dno