Šta je novo?

poludeli KIS proždire hard disk

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Pre otprilike 2 nedelje sam reinstalirao WindowsXP i instalirao KIS 8.0.0.454.
Pre nekih 4-5 dana sam primetio da mi fali koji giga na C:\-u, kada sam proverio ispostavilo se da mi je KIS zauzeo 1.5GB i da svakim satom zauzima sve više. 😡 Trenutno zauzima skoro 2.5GB, a dotični fajlovi su u direktorijumu:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP8\Data\

Reč je o av**.tmp fajlovima i uglavnom svi su veliki 20.045.329B trenutno ih ima 120 (sa tendencijom rasta). Ka\em skoro svi jer ima 7 komada od 3.888.645B i 2 od 0B

Notification, reports i statistics sam mu isključio, ali u "clear reports" mi ionako kaže da ima da počisti samo par mega, a ne giga. :wall:

Ne mogu da ih obrišem zbog uključenog selfdefensa-a, dobro mogao bih isključiti self defense i periodično ih brisati, ali to i nije rešenje. Rešenje bi bilo da podesim KIS da ih ni ne stvara. Kako? :crash:
Pomagajte, jer ako se ovako nastavi za par dana ostaću bez mesta na C:\-u. :hair:

Ja sam imao takav problem nekada davno sa nekom starijom verzijom, s tim sto se to manifestovalo odmah nakon instalacije. Prostor na hardu je nestajao bukvalno sa bilo kakvim postupkom moji uradim u winu, bilo da je to pokretanje programa, surfovanje netom, bilo sta. Verujem da je problem u lose "sredjenoj" verziji.

Ne mogu da ih obrišem zbog uključenog selfdefensa-a, dobro mogao bih isključiti self defense i periodično ih brisati, ali to i nije rešenje. Rešenje bi bilo da podesim KIS da ih ni ne stvara. Kako? :crash:
Pomagajte, jer ako se ovako nastavi za par dana ostaću bez mesta na C:\-u. :hair:

Resenje bi bilo sa instaliras neki drugi AV, npr. NOD za koji imam samo reci hvale.
Izvinjavam se ako ti moj komentar ne odgovara.

:wave::wave::wave:

Skini KIS 2009 sa zvanicnog Kaspersky sajta, inace koristim trial verziju koja ima sve opcije kao i kupljena verzija.
Svaka preporuka za KIS!

Meni je neka od starijih verzija Kaspersky proizvoda takodje gutala prostor na hard disku, problem je resen tako sto sam iskljucio System restore.
(Ne secam se detalja, tipa u kom folderu su se gomilali fajlovi koji su gutali prostor i sl, nije bila stvar u samom System Restore-u, vec u neslaganju Kasperskog sa istim.)

Evo novih detalja.
Uspeo sam da otkrijem da mi se ti fajlovi stvaraju svaki put kada upalim ili restartujem mašinu, s tim što prvo imaju veličinu od 0B, a onda odjedno, uglavnom u minut dva(jednom je trebalo i više od pola sata), dobiju veličinu od 20MB, a taj trenutak nisam uspeo da povežem ni sa jednim događajem.
Anyone? Help?

Đ 🙁

PS: Kaspersky je inače svež, nije nikakva starija verzija, a WinXP je SP3.
I meni je to počelo čim sam instalirao Kaspersky, samo mi je trebalo
vremena da primetim, tj Kapsperskom je trebalo vremena da zauzme osetniju
količinu prostora, a kao što rekoh, reinstalirao sam windows i bio sam u
procesu instaliranja novih programa, tako da sam manjak mesta u početku
pripisivao dodatim novim programima...

i zaboravih reći da mi je System Restore ugašen od početka

Imam problem sa jednom mašinom sa Kasperskim u jednoj firmi - identičan.

Problem pravi mscvrt80.dll (ili se tako nekako već zove), te zbog tog DLL-a puca Kaspersky. Prilikom svakog pucanja, Kaspersky napravi dump fajlove koje na slijedećem pokretanju želi da pošalje centrali na analizu.

Ali, prije nego što uspije da dobije potvrdu da pošalje te fajlove, opet pukne. Vrzino začarano kolo kome kraja nema. Na kraju sam popizdio, pokrenuo novu instalaciju, deinstalirao Kaspersky, restartovao mašinu, počistio eventualne ostatke u C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab (ovdje se čuvaju ti dump fajlovi, na ovoj mašini je bilo oko 12.5 GB dump fajlova), C:\Program Files\Kaspersky* i u registry-ju, opet restartovao mašinu i ponovo pokrenuo instalaciju da bi ga ovaj put instalirao. Pustio update dok nije prestao da kuka da nisu sve komponente obnovljene (restartovao po potrebi) i sada radi.

Ne znam da li je problem do Kasperskog ili Microsofta, ali problem imam samo na toj mašini. Istina, samo ta mašina ima SP3 instaliran. Sve ostale mašine koje imaju SP2 i isti Kaspersky rade bez problema...

Sa druge strane, na poslu imam u Fusion-u na Mac-u podignut WinXPPro sa SP3 i istim tim Kaspersky-im koji mi pravi probleme u toj firmi i sve radi bez problema...

Ipak, deinstalacija i ponovna instalacija su mi tamo riješili problem. Barem za sada...

Imam problem sa jednom mašinom sa Kasperskim u jednoj firmi - identičan.
.
.
.

Da, tačno takav je problem, s tim da kod mene ne pomaže ni reinstalacija KISa, ni reinstalacija XPa. A u poslednjih nedelju dana sam isprobao nekoliko verzija novog KISa i sigurno duplo više instalacija XPa. Od raznih Dark i Black edicija, preko TinyXP-a, pa do redovnih. Uglavnom je bio u pitanju XP SP3, ali bilo je i neka instalacija SP2.

I sve su to kombinacije (XP+KIS) koje savršeno rade kod drugara, devojke, sestre, pa čak i brata koji ima mašinu skoro identičnu mojoj. Jedina je razlika je što on ima VIA matičnu ploču, naspram moje sa nVidia čipsetom. I to je jedino što mi pada na pamet da bi mogao biti problem. Da se KIS ne slaže sa drajverima za matičnu ili zvučnu karticu na njoj, jer su mi mašine takoreći "gole" kada to počinje. Jedino instalirano su drajveri za matičnu i za Huaweii modem. Total Commander 7.04, i Firefox ili Opera (menjao sam). :cuss:

I šta sad? Kupiti novu mašinu? ***.😡

Isprobao sam razne druge "internet security" pakete. AVG mi katastrofa uspori i računar i NET. Slična stvar je i sa F-secure-om, samo što sam njega skinuo skoro odmah po instalaciji jer mu treba 3 sata da otvori samo svoj glavni prozor i podešavanja. Comodo i Norton Int. Sec. mi ne usporavaju nešto posebno mašinu, ali nisam nikako uspeo da ih podesim da mi ne blokiraju portove na uTorrentu iako sam do detalja pratio uputstva za ta podešavanja koja sam našao baš na njihovim forumima. Slična stvar je i sa NOD32om, samo mi je sada malo pun k...c svega. :bottle:

Probaću Outpost firewall, verotvatno uz AvastAV i nadam se da će mi raditi jer mi je pre nego što ću krenuti u reistalaciju sWinjdowsa Outpost relativno OK radio posao jedno dve-dve ipo godine. Moguće da ću skupiti snage da probam još i Outpostovo komplet rešenje OutpostSecuritySuite, pre toga.

Idem sada da skupim snage. :beer:, pa...
Ako se više ne čujemo znači da me je komp porazio i da sam nekome prekratio muke (njemu ili sebi još se veća) :crash: :wall:

Poslednja izmena:
Da, tačno takav je problem, s tim da kod mene ne pomaže ni reinstalacija KISa, ni reinstalacija XPa. A u poslednjih nedelju dana sam isprobao nekoliko verzija novog KISa i sigurno duplo više instalacija XPa. Od raznih Dark i Black edicija, preko TinyXP-a, pa do redovnih. Uglavnom je bio u pitanju XP SP3, ali bilo je i neka instalacija SP2.

I sve su to kombinacije (XP+KIS) koje savršeno rade kod drugara, devojke, sestre, pa čak i brata koji ima mašinu skoro identičnu mojoj. Jedina je razlika je što on ima VIA matičnu ploču, naspram moje sa nVidia čipsetom. I to je jedino što mi pada na pamet da bi mogao biti problem. Da se KIS ne slaže sa drajverima za matičnu ili zvučnu karticu na njoj, jer su mi mašine takoreći "gole" kada to počinje. Jedino instalirano su drajveri za matičnu i za Huaweii modem. Total Commander 7.04, i Firefox ili Opera (menjao sam). :cuss:

I šta sad? Kupiti novu mašinu? ***.😡

Isprobao sam razne druge "internet security" pakete. AVG mi katastrofa uspori i računar i NET. Slična stvar je i sa F-secure-om, samo što sam njega skinuo skoro odmah po instalaciji jer mu treba 3 sata da otvori samo svoj glavni prozor i podešavanja. Comodo i Norton Int. Sec. mi ne usporavaju nešto posebno mašinu, ali nisam nikako uspeo da ih podesim da mi ne blokiraju portove na uTorrentu iako sam do detalja pratio uputstva za ta podešavanja koja sam našao baš na njihovim forumima. Slična stvar je i sa NOD32om, samo mi je sada malo pun k...c svega. :bottle:

Probaću Outpost firewall, verotvatno uz AvastAV i nadam se da će mi raditi jer mi je pre nego što ću krenuti u reistalaciju sWinjdowsa Outpost relativno OK radio posao jedno dve-dve ipo godine. Moguće da ću skupiti snage da probam još i Outpostovo komplet rešenje OutpostSecuritySuite, pre toga.

Idem sada da skupim snage. :beer:, pa...
Ako se više ne čujemo znači da me je komp porazio i da sam nekome prekratio muke (njemu ili sebi još se veća) :crash: :wall:
Nabavi Aviru premium i uzivaj!!!Radi kao sat,a ima sve antivirus+firewall+webguard+mailguard!!!Ja sam sa njom prezadovoljan!!!

Nabavi Aviru premium i uzivaj!!!Radi kao sat,a ima sve antivirus+firewall+webguard+mailguard!!!Ja sam sa njom prezadovoljan!!!

Razmišljao sam ali se ne može update-ovati, jer licenca završi na crnoj listi, a za razliku od Kasperskog se ne mogu tako lako naći novi ispravni ključevi.

Razmišljao sam ali se ne može update-ovati, jer licenca završi na crnoj listi, a za razliku od Kasperskog se ne mogu tako lako naći novi ispravni ključevi.

Avira povremeno deli Premium kljuceve gratis. Preko godinu dana koristim Aviru Premium i produzavam licence kada nalete za "dz". 🙂

Avira povremeno deli Premium kljuceve gratis. Preko godinu dana koristim Aviru Premium i produzavam licence kada nalete za "dz". 🙂

Moraću da je probam. Kaži mi samo gde treba da gledam/pratim da li dele gratis ključeve? Vidi li se to na glavnoj strani ili negde zamumuljeno ispod sajta. Gledao sam sada da skinem program, pa sam našao samo TrialPay, koji uz to i nedostupan za srbiju.

Nazad
Vrh Dno