Šta je novo?

Poludela masina

Caramba

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
620
Pre par dana, prilikom rada u wordu odjednom Asus probe izbaci temperaturu od 71 C, proverim u biosu...isto...otvorim komp...ocistim kuler, vratim...temperatura posle pola sata padne na nekih 48 C...taman mislim sve je ok.
Restartujem komp, sve lepo krene ali nece da se pojavi welcome ekran od XP, samo monitor ode u stand by i restartuje se komp. Prilikom novog ukljucivanja odem na last known config., podigne se windows. Prvo pomislim na viruse, skinem sa neta najnoviji AVG(isprobam jos par antvirsusa), skeniram nadjem par wormova u inboxu, sav srecan resio sam problem.
Uradim reset, izbaci mi da je greska u nekom NV... fajlu. Pomislim *****ava drajver od graficke, reinstaliram drajver...sistem se podigne, ja srecan.
Uradim restart cisto da potvrdim, kad ono opet nece da ucita windows, samo mogu na last know...

Mozda je probelm sa grafickom jer i kada sam podigao normalno Xp (par puta) monitor na sekund ode u stand by, ali se odmah vrati i nastavi rad.
Znam da bi format verovatno odradio posao, ali to mi je poslednja opcija.

Sta mislite graficka ili virus ili operativni sistem?
Ili jedino format c?

P4 Presshot, Asus P4C800-E dlx,GF4 Ti 4800SE

Probaj da sredis registry bazu.
Ako ne pomogne repair win-a. Znas kako to ide.

Pa koliko ja vidim ti i nemas redovan AV program, nego kad ti se pojave neki probelemi ti skines sa neta AVG i to je to :) Mislim da je u tom slucaju (ako jeste tako) jedino resenje format c: pa nova instalacija windowsa i odgovarajuceg AV softvera (koji ce se redovno azururati), firewall-a i recimo AdAware-a 1.06 :D

gorancho je napisao(la):
Probaj da sredis registry bazu.
Ako ne pomogne repair win-a. Znas kako to ide.

Repair sam odmah probao i nije pomoglo.
Sta konkretno mislis pod sredjivanjem reg. baze? S tim nemam neko iskustvo.

eatmyshorts je napisao(la):
Pa koliko ja vidim ti i nemas redovan AV program, nego kad ti se pojave neki probelemi ti skines sa neta AVG i to je to Mislim da je u tom slucaju (ako jeste tako) jedino resenje format c: pa nova instalacija windowsa i odgovarajuceg AV softvera (koji ce se redovno azururati), firewall-a i recimo AdAware-a 1.06

Koristim AVG+Zone Alarm+AdAware. Ali se AVG iz nekog meni nejasnog razloga, zaglupavio pa sam ga reinstalirao.

U mudjuvremenu doslo je do pomaka u prici pa tako jedino mogu da podignem XP bez problema ako drajver graficke nije instaliran. Cim instaliram drajver (71.84) dodje do restartovanja.

Probaj noviji drajver ili uzmi originalni sa CD-a,a sto se tice AVG-a,ako te zeza tu je uvek Kaspersky,cak je i legalan skoro dzabaka a stiti super (cak mi je nalazio i viruse u fajlovima za Symbian :p )
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Probaj noviji drajver ili uzmi originalni sa CD-a,a sto se tice AVG-a,ako te zeza tu je uvek Kaspersky,cak je i legalan skoro dzabaka a stiti super (cak mi je nalazio i viruse u fajlovima za Symbian :p )
Pozdrav ,)

Probao originalni, i opet me *****avao fajl NV4-disp i recenica
...driver got stuck in an infinitive loop. :crash:

Sto se tice antivirusa i AVG mi je nalazio trojanca u nekim fajlovima za Symbian. :eyebrows:

LM mislim da cu morati da prelomim i da formatiram hard... :crash:
A pre toga back up svega i svacega :wall:

Pre nego sto se upustis u reinstalaciju probaj graficku na drugom racunaru 99% da je ona problem.

audiofreak je napisao(la):
Pre nego sto se upustis u reinstalaciju probaj graficku na drugom racunaru 99% da je ona problem.

:wall:

Odradjen format, isti simptomi...ortak mi kasnije donosi njegovu graficku.

Sad sam vec poprilicno popizdeo :mad:

Jel si radio quick ili full format??

Poslednja izmena:
Doneo mi ortak graficku, pa probamo...komp se ukljucuje ali nema slike, probam staru kad ono isto...znaci bez pistanja, ali nema slike. Izvadim je i opet stavim cisto da isprobam, bez zavrtnja, znaci samo ustekam kabl od monitora..kad ono proradi...i to instaliram drajver i sve je opet kao pre.
I ajde da nakacim i onaj zavrtanj, kad ono opet ista prica...nema slike
Opet je malo olabavim i radi.. :crash:

Jel ovo znaci da je ploca na riknjavanju ili nesto trece :wall:
i

Znaci da je pitanje kontakata prodzaraj malo...mozda ti je prljav AGP/PCIe slot

Caramba je napisao(la):
Doneo mi ortak graficku, pa probamo...komp se ukljucuje ali nema slike, probam staru kad ono isto...znaci bez pistanja, ali nema slike. Izvadim je i opet stavim cisto da isprobam, bez zavrtnja, znaci samo ustekam kabl od monitora..kad ono proradi...i to instaliram drajver i sve je opet kao pre.
I ajde da nakacim i onaj zavrtanj, kad ono opet ista prica...nema slike
Opet je malo olabavim i radi.. :crash:

Jel ovo znaci da je ploca na riknjavanju ili nesto trece :wall:
i

Definitivno AGP slot...ako imas srece,sredices sa ciscenjem prasine ili kontakt-sprejem,a ako ti je ploca pod garancijom-nosi,probaj da reklamiras,a ako nije,probaj da povratis agp slot u prvobitno stanje(alatom),ili daj nekome ko je tome vichan :)

Vrh Dno