Šta je novo?

Polovnjaci(monitori)

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Mali osvrt,
Posle dvo mesecne potrage najzad sam nabavio "monitorcinu"
-Menjao sam jedan za drugim Samsung 553s,755dfx,757dfx,757nf, Philips 107T, LG sve konfekcija po mojim dosta strogim kriterijumima.
-Posle testiranih oko 30 polovnih najzad sam nasao masinu Dell Trinitron primerak maj 99G. Monitor je izuzetan po svakom pitanju jedina mana mu je mrtva crvena celija jednog piksela ali svet nije savrsen.
- Preporucio bih momke iz DS procesora izuzetno korektni i prijatni, dok djupreta po raznim kucnim radionicama koliko hocete...pamti se lepo.
-Jos jedan savet, od polovnih monitora kvalitetno je samo oko 5% mada je tih nekoliko za klasu bolje od novih na nasem trzistu:)

144 E, 3 meseca garancije. Monitor ko nov.

Bax je napisao(la):
144 E, 3 meseca garancije. Monitor ko nov.

Ima li toga jos, ili si slucajno naleteo na takav primerak? Koje su cene tih 5% boljih, koliko firmi si obisao kad si probao 30 monitora?

Pozdrav
:wave;

Ima tih monitora koliko ti dusa iste....

Ali moras da poznajes nekog u PC diskont-u,posto svi monitori u sleperima prvo dodju kod njih,pa kad zaposleni izaberu najbolje primerke ,onda ide drugi talas biranja, prijatelji zaposlenih,pa onda dolaze lesinari(sklapaci polovnih konfiguracija) i na kraju ostaju fusevi sa izgorelim fosforom ,mutnim slikama(uzgred maksimalno su nastelovani ali su i dalje mutni),.....
Znaci treba da se postavis negde izmedju 1 i 2 mesta u biranju,video sam tako dobre primerke IBM i FUJITSU-a i SONY-ja ,da je to strasno.
Samo se pazite tamo itekako znaju da nasteluju monitor tako da ta garancija od 1meseca zna bas to i da znaci te ako nisi profi u izboru i ako se ne razumes u elektroniku slobodno odustani!!!!!!

Fujitsu ErgoPro x174 17" su odlicni monitori, samo je problem sto svaki drugi monitor ima problem sto ponekad nece da se upali iz prve. Imam takav jedan kuci i odneo sam ga na servis, sredili su ga i sad radi k'o zmaj.
Monitor je skoro skroz ravan, podrzava rezolucije do 1920x1440, a ostrina slike je fenomenalna.

Re: Ima tih monitora koliko ti dusa iste....

lucky2001 je napisao(la):
Ali moras da poznajes nekog u PC diskont-u,posto svi monitori u sleperima prvo dodju kod njih,pa kad zaposleni izaberu najbolje primerke ,onda ide drugi talas biranja, prijatelji zaposlenih,pa onda dolaze lesinari(sklapaci polovnih konfiguracija) i na kraju ostaju fusevi sa izgorelim fosforom ,mutnim slikama(uzgred maksimalno su nastelovani ali su i dalje mutni),.....
Znaci treba da se postavis negde izmedju 1 i 2 mesta u biranju,video sam tako dobre primerke IBM i FUJITSU-a i SONY-ja ,da je to strasno.
Samo se pazite tamo itekako znaju da nasteluju monitor tako da ta garancija od 1meseca zna bas to i da znaci te ako nisi profi u izboru i ako se ne razumes u elektroniku slobodno odustani!!!!!!
Ti ovo napisa kao da su sve firme takve ili si imao lose iskustvo. Amater sam u izboru tako da imam dva nacina:
1. Polovan 17" monitor do 150e ili
2. Nov 17" u vidu CTX-a VL700(3 god garancije)

Konkretno za CTX me interesuje kakav je u rezoluciji 1024x768 posto za vise rezolucije nema potrebe da pitam, sve mi je jasno. Dakle od jeftinijih monitora ima li sta bolje od navedenog a da ne predje 180e (verovatno da nema za ove pare). Hansola izbacujem iz igre zbog diskutabilnog kvaliteta?
Jos jedno pitanje: Kakvi su Hyundai monitori, konkretno DeluxScan B790+ posto je on po karakteristikama na papiru bolji od ovog CTX doduse i skuplji. Kakva su iskustva sa ovim monitorom?

Pozdrav:wave;

Ma, EIZO

su najbolji. Onda ide dva dana prazno, pa onda Sony, i iza njega more...

Re: Re: Ima tih monitora koliko ti dusa iste....

Srdjan je napisao(la):
Ti ovo napisa kao da su sve firme takve ili si imao lose iskustvo. Amater sam u izboru tako da imam dva nacina:
1. Polovan 17" monitor do 150e ili
2. Nov 17" u vidu CTX-a VL700(3 god garancije)

Konkretno za CTX me interesuje kakav je u rezoluciji 1024x768 posto za vise rezolucije nema potrebe da pitam, sve mi je jasno. Dakle od jeftinijih monitora ima li sta bolje od navedenog a da ne predje 180e (verovatno da nema za ove pare).

Pozdrav:wave;

NOV CTX je sasvim korektan, vozi se na 1024 refresh 85Hz, i za te pare je ok. Upravo cemo za firmu da maznemo takve (162€ bez poreza). U toj klasi (kako kazes "da ne predje 180") mozes da pazaris i Samsunga 753s. Oba monitora su tu negde, mada bi pre uzeo Samsunga da sad kupujem po istoj ceni, medjutim CTX mi dodje 15 € jeftinije (sto se nakupi na vise racunara...).

-Ok, Eizo su mozda najbolji mada sam ja video samo jedan odlican i vise losih, a od Sony ni jedan ni pristojan. Kupovao sam polovan iz razloga sto ne mogu medju novim da nadjem pristojan monitor za moje potrebe, a medju polovnim imas 3 puta boljih monitora od 753 s i njih nije tesko naci, imas Simense 99 godiste slika solidna 1600*1200 @ 75
, elektronika i visoko naponska regulacija odlicna, mada imaju neke sitnije mane tipa konvergencija i neravnomeran fokus.

siemens nixdorf

Ja sam pazario siemens nixdorf mcm1707 ntd godina proizvodnje 1999. Slika je fenomenalna, bez bilo kakvih anomalija. Testirao sam ga necovim programom za testiranje monitora.Ima 5 bnc konektora. Rezolucija max 1600x1200 na 75hz.Cenu neću da vam kažem pripašće vam muka. Moj omiljeni prodavac mi je uračunao u cenu stari monitor.Novi ctx monitori su bacanje para. Dakle svaka preporuka.

Ovde u NSu u PC Shopu su pre 2 nedelje imali (mozda imaju i sad) Samsung Syncmaster 700p plus za 120 evrica, 99' godiste. Dvojica kolega i ja smo pazarili i sad uzivamo.

JA vam moj 17" View Sonic e 70 f star mesec dana prodam za 110 E i dajem 6 meseci garancije:)

Koja je fora sa Sony-jevim 21? Monitor ultra jeftin, a jedini je problem shto nemoze da se menja rezolucija na njemu!? Jednom kad se podest, to je to. Neki likovi kod mene prodaju, prichao mi komshija (rekla-kazala varijanta). Nemam pojma koji je model u pitanju.

re

XaN je napisao(la):
JA vam moj 17" View Sonic e 70 f star mesec dana prodam za 110 E i dajem 6 meseci garancije:)

daj telefon za kontakt
na mail

Bax je napisao(la):
Mali osvrt,
Posle dvo mesecne potrage najzad sam nabavio "monitorcinu"
-Menjao sam jedan za drugim Samsung 553s,755dfx,757dfx,757nf, Philips 107T, LG sve konfekcija po mojim dosta strogim kriterijumima.
-Posle testiranih oko 30 polovnih najzad sam nasao masinu Dell Trinitron primerak maj 99G. Monitor je izuzetan po svakom pitanju jedina mana mu je mrtva crvena celija jednog piksela ali svet nije savrsen.
- Preporucio bih momke iz DS procesora izuzetno korektni i prijatni, dok djupreta po raznim kucnim radionicama koliko hocete...pamti se lepo.
-Jos jedan savet, od polovnih monitora kvalitetno je samo oko 5% mada je tih nekoliko za klasu bolje od novih na nasem trzistu:)

Koji je tacno model tvog dell-a ?

da nije 1025HE ?

Ne mogu da vidim tacno koji je model, jer je ko burazera, fizicki je isti kao i fujitsu i hp, ima na masci 4 mala trougla(tako da formiraju uspravan romb) za kretanje kroz funkcije, proslo je vec vise od pola godine od tada , i dalje je praznik kad sednem za njega. Jednostavno, Sony Trinitron ispracen jakom elektronikom je superioran.

Bax je napisao(la):
Ne mogu da vidim tacno koji je model, jer je ko burazera, fizicki je isti kao i fujitsu i hp, ima na masci 4 mala trougla(tako da formiraju uspravan romb) za kretanje kroz funkcije, proslo je vec vise od pola godine od tada , i dalje je praznik kad sednem za njega. Jednostavno, Sony Trinitron ispracen jakom elektronikom je superioran.
Da, to je Dell 1025HE. Dobar monitor ali moras da imas srece pri kupovini i to mnogo. Ima samo jednu manu: dijagonala mu nije 17 inca vec znatno manja.

Ta cena je nenormalna. Monitor nije los ali kada mu rikne trafo - cao nema vise. To je bre odpad sa zapada ne kupujte to ljudi. Ja sam ga imao i jedva ga sam se resio a vidim sad se prodaju na pcberzi za 90eura...

Nazad
Vrh Dno