Šta je novo?

polovni laptop

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Interesuje me na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnog laptop-a.Koju dijagnostiku poterati?
ja bih potero:Sandru(sve testove), 3DMARK,Quake 3(u najvecoj rezoluciji),zatim scandisk,gold memory, nesto za optiku....Sve u svemu da vidim da je sistem stabilan tj.da ne pada.Imate li vi neki predlog sta jos treba da odradim od testova

Sve si rekao, a najvažnije je da DOBRO pogledaš ekran, lampe koje osvetljavaju ekran vremenom počnu da slabe, i da onako, kao TREPERE... ili da u nekim uglovima ekrana bude zatamnjen ekran više nego na drugim mestima. To ti je dobar znak da ne uzmeš taj računar, jer popravka može biti jako skupa. Druga stvar, koja je možda još važnija je vidiš koliko traje baterija, a to je pitanje koliko će ti dozvoliti prodavac da testiraš. Ali i baterije su jako skupe.

Pozdrav,

ne za igre, nego da protestiram stabilnost.A kako to za ekran da pogledam moze nesto detaljnije

kako isproveravati te sarke, znaci trazim naprsline.E da da li neko zna gde mogu naci sheme(PCB) za bateriju za stari compaq contura 430cx, ili ako neko zna nesto o njmu tj. principu po kom puni bateriju, kako dijagnostikuje da li postoji neka elektronika(AKO DIJAGNOSTIKUJE).Da li neko ima shemu za pretvaranje obicnog IDE CD-ROMa u LPT CD-ROM.POZDRAV moze i na PM

Ne zaboravi da proveriš da li svi tasteri na tastaturi rade. Ljudi se zanesu proveravajući velike stvari, pa zaborave elementarne. Ja sam skoro uzeo polovan za sestru pa sam tek prekasno provalio da slovo "o" ne radi baš najbolje.

dankesen.Sta si uzeo, sta je najbolje sto mogu da uzmem za nekih 150 eura

To je veoma ogranicen budzet da bi uzeo nesto 100% ispravno, a i da bude brzo. Gledajuci oglase za te pare neka dvojka 300 ili 266 je max sa 128mb ram i crknutom baterijom. Bolje skupi 250 i onda vec mozes da biras!

Sto se tice provere, osim na oko spolja bitno je dfa proveris i da li cd cita koliko toliko ok, i po meni obavezno nabavi neki knoppix live linux i pokreni ga. On dobro proveri da li je sve kako treba, a tu mislim na cpu memoriju i plocu!

Poslednja izmena:
kako to da proverim na linuksu, ma nije mi frka za bateriju popravio bih ja to

Samo pustis da se podigne linux i to je cela provera, tj ako nesto ne valja nece se podignuti sistem :-devil-:

Acerov Celeron na 600MHz sa 256MB RAM-a i 20GB diskom, jedino što nije imao bateriju. Oko 200 eura. E,da ima i DVD čitač koji je naknadno urađen.

gledaj pa taj acer ne vredi toliko, ako on nema kuciste od baterije(pa makar drzala i 3 min.) baterija se ne moze napraviti tj.mora se kupiti nova.Jovane koji Linux da uzmem, i gde da ga nadjem.Moze link za download>pOZdrav

Pazi, u to vreme (pre jedno 7-8 meseci) to je bilo najpovoljnije što sam mogao da nađem. Doduše šveca me je stiskala za gušu da joj to što pre nađem jer joj je trebao hitno laptop a baterija joj nije bila bitna. Ne znam kakve su sad cene polovnjaka...

Interesuje me na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnog laptop-a.Koju dijagnostiku poterati?

Dijagnostiku o poreklu. Od kradenog umeju jako da bole ledja! :zgran:

Poslednja izmena:
veske je napisao(la):
gledaj pa taj acer ne vredi toliko

a koliko mislis da vredi??? Super je prosao tada, a i sada vredi te pare. Ne moze za 200e da se uzme solidna masina ili sta ti ja znam, vec manja ili veca kanta...

Cika Pera je napisao(la):

Dijagnostiku o poreklu. Od kradenog umeju jako da bole ledja! :zgran:

Imaš neko loše iskustvo koje bi podelio sa nama?

kako bole ledja ne razumem.daj te vi meni provere o ispravnosti i ostalo

ljudi koji test da poteram na masini od 366 mhz, 128 mb rama....

lepo si naveo. prvenstveno obrati paznju na ekran (najskupjli je), i na hard disk, kao i na audio ulaz/izlaz (vrlo cesto ne rade).

ok znaci treba proterati sis soft sandru(ona ce da radi), ali koji ce 3d mark raditi, masina je na xp-u.....aj jos neki savet.Pozdrav.E da da li moze onaj BEATRIX LINUX koji se butuje sa CD-a i ne treba da se instalira.Pozdrav

e da sta tacno da poteram u sis soft sandri i koju verziju da iskoristim._Pozdrav

Vrh Dno