Šta je novo?

Polovni android

x1gor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
320
Sta uzeti za 120-130e... gledao sam S3, S3 neo ilj mozda potraziti Nexus 4...

Pozdrav. Pratim od kako je postavljeno pitanje pošto i ja jurim nešto polovno do 130€. Čudi me da još nema odgovora... Možda da ne bi došlo do, po ko zna koji put, novog okršaja - Nexus4 vs. S3 [emoji4]
Elem, ja sam više za Nexus 4 zbog AOSP, 2GB RAM, lepši je (za moj ukus) i mislim da će se, kasnije, lakše prodati.
Jedino, još uvek nisam siguran ima li još koji model, da ne kažem bolji od Nexus-a, koji može ući u razmatranje do max. 130€? Možda: Xperia Z, Alcatel Idol X, HTC One M7 (ako naleti dobar za te pare)?

Za 150-160e mozda naletis na neki dobro ocuvan Z1 compact na KP - odlican sw (dobice uskoro i 5.1 a vec radi prakticno kao nexus 5), bolja autonomija i kamera od Nex4, IP58 zastita, bolji zvuk preko slusalica, mocniji cipset, displej je manji i to je jedina mana ali je panel bolji. Samo treba naci dobro ocuvan primerak za te pare a bilo ih je, brzo su se prodali.

I da, pre bih kupio i polovan htc m7 za 150-ak evra nego Nex4..

Poslednja izmena:
^
A znam druže, u pravu si, ali tom logikom dođosmo mi i do LG G2 :) Ako se ne varam, čitao sam po nekim temama da dosta hvališ Z1c, i verujem ti.
Ali čak i tih 130€ mi frka. Nisam više momak da mogu "ma nek ide život", od skoro sam domaćin čo'ek, porodica, obaveze i to, pa mi svaki dinar/slobodno vreme znači.
Telefon, još uvek, nisam ni planirao da kupujem. Nego, supruga spucala svoj Huawei G300 (konačno) koji šta sve nije prošao - od gaženja do potapanja... i sad, ubi me u pojam da joj nađem neki mob. Prvo sam mislio da joj uzmem nešto jeftinije do 50-ak €, ali kada bolje razmislim, bolje da joj poklonim svoj GNex (pošto ne verujem da mogu da ga prodam za neke značajne pare), i uzmem sebi bar za klasu bolji.
Uostalom, imam ja novca i za Nexus5/G2, ali još dosta stvarčica su opticaju, a budžet ograničen: TV 42"(uskoro ću se uključiti i u toj temi); PS3; veliki sam zaljubljenik u MTB pa i bajkove gledam do 350€, PC komponente i još što šta. Do sutra bih pisao u kakvim sam dilemama, trilemama, nedoumicama, ali otišao bih u još veći off... Ne bih se odricao drugih planiranih stvari i smanjivao izdvojen novac za iste zarad boljeg telefona.
Tako da... Dođoh do cifre od 130€ za telefon, ne mogu više.

Pa dobro, reko 20-ak evra i nije neki problem sa bolji i noviji fon :)

Kamera i nije neki prioritet. Zato sam više za Nexus.

@hsv
Dobro ajde [emoji4] i ja ga tupim... Jos 20€ nije problem za M7 ako je dosta bolji za toliko, samo da naleti u narednih mesec dana.
Hvala puno na trudu i predlozima.

Ja isto planiram da kupim polovan telefon, i da ga koristim 5-6 meseci dok mi istekne ugovor, a posle da uzmem neki bolji. Ja idem na jos jeftiniju varijantu, Samsung galaxy s2/s2+, koji se krecu oko 70-80e. Interesuje me na sta sve treba da se obrati paznja kod ovakve kupovine? Evo sta sam do sad saznao:

1. Da li ima racun, da vidite da je tel legalan

2. Stanje telefona, ekrana, kamere, da li je otvaran

3. Da li tel radi kako treba(kucate *#0*#, da proverite senzore, vibraciju, ekran itd)

To je sve, ako neko zna jos nesto neka napise...

Kad vec uzimas nov telefon za 5-6 meseci, onda ti je bitan faktor i koliko ga je lako prodati u oglasima. Ja bih se strpeo jos tih 5-6 meseci.

Ne bih ga prodavao, uzece ga moj otac, posto i njemu tad istice ugovor, a on uzima popust na pretplatu bez uredjaja. Njemu tel treba za ono osnovno, i da cita vesti i vremensku prognozu, za to mu je ovaj dobar..
Ne mogu vise da koristim lumiju, ne bih izdrzao jos 6 meseci sa polu-ispravnim aplikacijama, smucilo mi se vise...

Vrh Dno