Šta je novo?

Hardver Polovna maticna

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Miki_

Cenjen
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
125
Da li neko moze da mi pomogne gde mogu da pronadjem polovnu maticnu za ryzen 5 5600
Na kp je nemoguce naci,a i sa novim je problem!
90% su iz Madjarske i nemaju na stanju,a meni vise i odgovara polovna!

Nove ploče na KP nisu puno jeftinije nego u prodavnicama, a mogu da budi jeftinije od polovnih, imaš u prodavnicama dobre b550m za 100€, dobiješ i garanciju a moguće da će ti trebati i ažuriranje biosa (naročito kod polovnih), što mogu uraditi u prodavnicama. Koji je budžet?

Ma nisu uopste!
Nebih a i nemam toliko da dam za maticnu. Mislio sam neku B450
Ne treba meni nista posebno,zadovoljila bi posao i ove koje su oko 60 tak evra,nego sam trazio atx najvise zbog m2 a i celokupnog rgb sistema koji planiram da uradim,na manjim plocama je rgb skroz bezveze,uopste se i ne vidi maticna.
Ali su skupe u radnjama,a na kp nemaju na stanju,a polovne je nemoguce naci .

bio je značajan skok cena.
korona je izazvala priličnu inflaciju širom sveta.
svojevremeno se na kp mogla uzeti pristojna b550 za 70ak evara.
danas je teško naći i a320 ploču za sličan novac.

Pa s obzirom da mesecima trazim plocu nisam video da ima.
Ja ne razumem kako neko plati za maticnu 9000din a nova 10300din,razumem da svako odredjuje cene ali zar je toliko problem da neko za realan novac proda plocu.
a320 50 tak evra u prodavnici.
Ali nebitno,moje pitanje je bilo gde mogu pronaci gde se prodaju polovne ploce ili da pitam negde. Na kp nema,ovo sto stave par ploca u par meseci za isti novac nego sto nova kosta to ne racunam.

Deluje vise nego pristojno za te novce, dual m2, usb type C, 3 (ako sam dobro video) prikljucka za RBG... ako neces da se bavis sumanutim overklokom i da cedis svaki atom iz tog 5600, mislim da je sasvim dobra.

Deluje vise nego pristojno za te novce, dual m2, usb type C, 3 (ako sam dobro video) prikljucka za RBG... ako neces da se bavis sumanutim overklokom i da cedis svaki atom iz tog 5600, mislim da je sasvim dobra.
Ma i to mi je previse,zaleteo sam se ali sad je kasno,ali oduvek sam voleo kad nesta imam da ga iskoristim do kraja.
Pitao sam da li je jos uvek aktuelna maticna.

Nazad
Vrh Dno