Šta je novo?

Polovna grafika i kontrola iste ?

firelord28

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2008
Poena
304
Pitanje je sledeće: "Šta treba obavezno prekontrolisati kod kupovine polovne grafičke karte?"
Hteo bih neku polovnu 8800 gts 512 mb, pa me zanima kako da je testiram, na šta da obratim pažnju i šta je najbitnije kod kupovine osim cene?

Da neko ne pita šta je ostatak mašine :D ......
Ostatak konf.: P5Q PRO; e5300; ram ddr2 2gb; WD 640gb; LG 22.....trt mrt kućište CM690...itd.....
pozdrav

prvo da proveriš da li je napajanje dovoljno jako...

pogledaj da li nema znakova lemljenja, i da li su kondenzatori dobri, kad je ubaciš provrti par loopova u 3dmarku i xtreme burning mode u furmarku, to bi trebalo da je istestira dovoljno...

Moje napajanje je sigurno jako za tu kartu, a šta još da gledam, temperature??; kakve rezultate da očekujem u 3dmarku i u furmarku, tj. koliko da traje to testiranje??
Kako treba da izgledaju kondenzatori? Bez bubrenja kao na ploči ili napajanju?
Je l' ima još nešto bitno :trust:?
Hvala :wave:

Kondenzatori bez bubrenja, temperatura nije jaca strana ove kartice tako da nemoj da se iznenadis ako ugura i 90c, trosi, kolko se secam, blizu 200w u loadu, vodi racuna da bude sa 512MB jer su modeli sa 320 i 640MB modeli sa G80 cipom dok je 512MB sa G92 cipom, i naravno nabaci drivere pa na testiranje bar 2-3 sata (ja cesto vrtim onu kocku u atitool-u a i 3dmark ti je sigurica).
Ovo za garanti list i racun je dobar savet ali ne verujem da je neki proizvodjac dao 5g garancije.:p

Hvala na svim odgovorima, uzeh Inno3d 8800gt iChill, povoljno!
Nije gts ali nije ni bitno, svaka čast i pozdrav korisniku ovog foruma sa kojim sam se dogovorio (prepoznaće se on).
Ne mogu da proverim istu, jer sam na putu, ali čim budem u mogućnosti gledam kondenzatore, vrtim test koji mi predložiste i pratim temperature :mad:
Najbitnije imam garanciju i račun :,,: što bi Brazilko rek'o :D

Pa dok se ne vratis sa puta evo ti skor iz 3dmark 06 kod mene.

Prilozi

• 3dmark.JPG
    3dmark.JPG
    244 KB · Pregleda: 84
"Congratulations" što bi 3DMark rekao :d
Hvala Ivane, nadam se da će tako da "paše" kada se ukopča i u moj "kompijuter" :type:

Nazad
Vrh Dno