Šta je novo?

Hardver Polovna grafika 1080p

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

walent

Poštovan
Učlanjen(a)
15.09.2017
Poena
70
Nekada davno sam gledao polovne 1070 za 200e a vidim da su sada opet na toj nekoj razini, da li će cene ići još dole, i da li se isplati uzimati posle ovih godina rudarenja. Treba mi nešto recimo za cyberpunk 1080p medium/high

Ipak je 4MB kesha malo, za malo straije naslove ok. ali ćeš osjetit razliku u novijim AAA sigurno.

3.11. AMD predstavlja novu generaciju mada će najverovanije prikazati samo najskuplje karte, možda će to malo uticati na cene generalno ali kakvo je ludo vreme niko ne može ništa da predvidi.

Bice i kod nas pada cena, pa bilo je i 580 4GB (nazalost samo Asus model) za ~15k din (Borderlands 3 bundle), [I 1660 Super je isto bila ~30-tak hiljada na kratko iz 2 ili 3 puta sa pauzama izmedju (i samo za black friday 2019-te ~26K asus 1660 Super model sa jednim ventilatorom) samo sto ce potrajati, treba docekati. moze da bude par meseci, moze da bude godinu dana.

Za skuplje se ne secam, nisam pratio nista osim 1660 Super, 2060 i 580 4GB, a 2060 mi nije ostala u glavi kako se kod nas kretala.

Proverih sad za Asus 580 4GB sa Borderlands 3 bundle-om (dal winwin/emmi), on je bio ~15k din u ~novembru, a u nemackoj su cene pale na tako pocetkom oktobra. Sto je bilo jedva mesec dana razlike. Al to je tad a ovo je sad.
Asus 1660 Super Phoenix je ima 2 pada u nemackoj u martu 2020 i krajem septembra 2020 (padovi su bili na ~205eur i ~195eur. E sad kod nas se secam da je ovaj drugi pad od 26k bio ispracen od strane Gigatrona za black friday 2020 tacno pred crypto skok (sto je bilo ~2 meseca kasnije od Nemacke). A da je oko aprila/maja bilo malo iznad 30k u Nova co prodavnici (Pegasus modela isto malih od Gainward/Palit/Pny). Al opet to je tad, ovo je sad, ni u Evropi nema snizenja ko sto je nekad bilo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno