Šta je novo?

Polovna bela tehnika iz uvoza

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
915
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko kupovao i kakva su iskustva?

Za oko mi je zapao tiktok kanal koji prodaje belu tehniku iz Švajcarske, uglavnom top brendovi Miele, Bosch , Siemens Electrolux... Onako preko kamere stvarno izgledaju ko novi, ne znam koliko su stari, daju godinu dana garancije i navodno imaju svoj servis.
Možda bih kupio perilicu za posuđe i kombinovani frižider.

Staro obično 10-15 godina

Mašina za sudove se najviše haba to bolje uzmi novo, frižider može polovan

Da li je neko kupovao i kakva su iskustva?

Kako kome. Ja sam kupio novu mašinu za sudove Midea. U garanciji se kvarila 5-6 puta dok konačno nije crkla posle dve godine, i to baš u nedelju na dan slave. Sa drugarom sam otišao i kupio polovnu Simens Lady. Samo privremeno. Od tada radi 7-8 godina :D Pere bolje od Mide e . Tada su me naučili da su te mašine potrošna roba, kao što menjamo kertridž, i da ne treba mnogo da se opterećujemo sa time. Sve ostalo zavisi od standarda. Ako imaš novac kupiš novu, a ako ne onda se snalaziš.

Kad sam pravio neku letnju kuhinju pre 4 godine uzeo sam Electrolux sporet, bosch masinu za sudove i masinu za susenje vesa i kao nece se nesto mnogo koristiti uzecu polovno.
Koristilo se poprilicno a kvarova nisam imao i sve radi kao prvi dan.
Sve je uvezeno iz nemacke polovno.

mašine za sudove se najviše kvare kada ne rade duži period.

Gorenje stalo od nerada (Midea), dok nismo izdali stan, nakon što je svaki dan radilo 7 godina. Zamenjen neki kondenzator od 150 din, kupljene nove originalne fijoke obe, pošto su se rascvetale i zarđale, pa sad i pegla i izgleda ko nova, 14ta godina. :)

Moja se onda nikada nece pokvariti, jer radi gotovo neprekidno )

Kad sam pravio neku letnju kuhinju pre 4 godine uzeo sam Electrolux sporet, bosch masinu za sudove i masinu za susenje vesa i kao nece se nesto mnogo koristiti uzecu polovno.
Koristilo se poprilicno a kvarova nisam imao i sve radi kao prvi dan.
Sve je uvezeno iz nemacke polovno.
Нема правила, а може да се пробере свашта нешто интересантно. Али ако неки уређај звучнијег имена рикне, поправка може бити толико скупа да се не исплати. Некада чак поправка није могућа због немогућности да се набаве одређени делови код нас.
Kako kome. Ja sam kupio novu mašinu za sudove Midea. U garanciji se kvarila 5-6 puta dok konačno nije crkla posle dve godine, i to baš u nedelju na dan slave. Sa drugarom sam otišao i kupio polovnu Simens Lady. Samo privremeno. Od tada radi 7-8 godina :D Pere bolje od Mide e . Tada su me naučili da su te mašine potrošna roba, kao što menjamo kertridž, i da ne treba mnogo da se opterećujemo sa time. Sve ostalo zavisi od standarda. Ako imaš novac kupiš novu, a ako ne onda se snalaziš.
Када сам ја куповао машину за судове пре 7 година, за Мидеу су ми рекли да је не узимам ни за џаба ако дају. Да ли се нешто у међувремену променило, не знам.

Нема правила, а може да се пробере свашта нешто интересантно. Али ако неки уређај звучнијег имена рикне, поправка може бити толико скупа да се не исплати. Некада чак поправка није могућа због немогућности да се набаве одређени делови код нас.
Slazem se, uzeo sam to jer me je izaslo nesto jako jeftino i ako se dobro secam platio sam obe masine po 150e.
Nisam hteo da uzimam novo jer nisam znao koliko ce se cesto koristiti i na kraju ispade super kupovina ali da je macka u dzaku jeste.

Nazad
Vrh Dno