Šta je novo?

Polovan Samsung 930bf ili novi Acer AL1916csd?

NSlayer

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
159
Ovih dana sam se zaleteo da kupim sebi TFT 19" 4:3, i do juce sam bio siguran da cu uzeti Acer AL1916CSD koji kosta oko 200eura. Danas sam dobio dobru ponudu, Samsung 930BF, jos pod garancijom godinu dana, za 150eura. Taj Samsung mi se cini kao bolja kupovina, nema mrtvaka, potpuno ispravan i naravno drasticno bolji monitor.
Sta kazete?

Ako si vec resio da uzmes 19" 4:3 uzmi Samsung slobodno, godinu dana garancije je sasvim OK

Ma nisi valjda lud? Taj Samsung uopste nije drasticno bolji monitor, ne znam odakle ti ta informacija, drugo, vec su se ljudi zalili da posle nekog vremena (ne kod svih) se desava da kod nekih primeraka krene debelo da se povecava probijanje svetlosti.

Sto rece Henry Ford, najbolji auto je nov auto, a ti odluci kako mislis da treba, a ono da je drasticno bolji, nema sanse da je tako.
3 godine naspram 1, je takodje i velika razlika u garanciji, pa ti vidi sta ti vise odgovara.

Poslednja izmena:
Pa opet bolje je uzeti polovan mercedes nego novu ladu.
Ipak sam se odlucio za Samsung 930BF.

hahaha, da,da, a sta je Samsung u tom poredjenju Lada, posto Mercedes sigurno nije?
Sta da ti kazem nek' ti je sa srecom i nek te sluzi taj monitor.

@Hektor, ma nema veze i onako covek uzeo Ladu. (Taj Acer koji je on video negde za 200 eura, je u stvari negde oko 13000, jel tako?)

Jaka je cena i za polovnog Samsung-a 930BF,koji je po meni bolja kupovina,ako je izgurao 2 godine bez mrtvaka izgurace jos najmanje toliko.Jedino kod nas mozes cuti da je Samsung Mercedes,a sta su onda Eizo,Viewsonic,Hiyama,Sony,Sharp.... ?

@Hektor, ma nema veze i onako covek uzeo Ladu. (Taj Acer koji je on video negde za 200 eura, je u stvari negde oko 13000, jel tako?)

Ja sam Acer 22" uzeo u Metrou za 16.700 din (posle sam u S.Kompjutera pronasao jos jeftinije), a za par nedelja su izbacili nekog Asusa 19" za 9.500!!!
Ko zna iz koje godine je oglas koji je video :-devil-:

Jaka je cena i za polovnog Samsung-a 930BF,koji je po meni bolja kupovina,ako je izgurao 2 godine bez mrtvaka izgurace jos najmanje toliko.Jedino kod nas mozes cuti da je Samsung Mercedes,a sta su onda Eizo,Viewsonic,Hiyama,Sony,Sharp.... ?

Kakvi crni Samsunzi :D Neopravdano su skuplji od slicnih monitora iste velicine...Niti su kvalitetniji niti imaju toliko bolju sliku......
E ovaj DicTa se toliko dere da me prosto dekoncentrise.....evo ima fore jos par minuta :d

Poslednja izmena:
U pravu ste, ali objasni ti nasim ljudima, oni misle da je to Mercedes :)

Ja sam Acer 22" uzeo u Metrou za 16.700 din (posle sam u S.Kompjutera pronasao jos jeftinije), a za par nedelja su izbacili nekog Asusa 19" za 9.500!!!
Ko zna iz koje godine je oglas koji je video :-devil-:

Ajde reci di ima 19" za 120 Eur? :smash::smash::smash:

Ajde reci di ima 19" za 120 Eur? :smash::smash::smash:

Pa ti ka'em da sam u metrou video na akciji....Inace poznanik je uzeo bas taj monitor, bas za te pare i mogu ti reci da sam se odusevio ostrinom i kvalitetom slike
--

Poslednja izmena:
Pa ti ka'em da sam u metrou video na akciji....Inace poznanik je uzeo bas taj monitor, bas za te pare i mogu ti reci da sam se odusevio ostrinom i kvalitetom slike
--

Znaci nema nigde. To je super cena za 19" tft monitor ali sta nama to vredi kada ne mozemo da ga kupimo jer je to bilo samo u tom jednom trenutku na tom jednom mestu i kraj, nema vise.

To je istina da se monitori rasprodali za jedan dan (jedno prepodne), ali samo zato sto je jedan baja dosao i uzeo kamaru monitora......
A ovaj drugi Acer 22" je duuugo boravio na policama metroa, za opet super cenu
---

Dok, u nekim gradovima ti monitori su bili kobajagi izlozeni, odnosno uopste nisu bili izlozeni, vec su navodno vec bili rasprodati, sto je u sustini i bilo tacno, rasprodati pre nego sto je obican kupac mogao i da ih vidi.

Inace, taj monitor je solidan, pogotovu za 9500, ali nije bas neki kvalitet, pa ni neka slika, tako da za 12-13000(kolika mu je "normalna" cena) ima bolji izbor od njega.

ACER AL1916CS analog 13000 din
ACER AL1916CSD dvi 16500 din

slab ugao gledanja, narocito u odnosu na Samsung koji je ipak klasu iznad te value serije

Ti uglovi gledanja su marketinski trikovi....Ako radis za TFT monitorom, sigurno ga neces staviti iskosa pa tako da radis :D
Ili za gledanje filmova.....ako gledas film neces da stojis iznad monitora, pa da ti smetaju "uglovi gledanja"
Tacno je da ovaj moj Acer 22" ima katastrofa vertikalni ugao gedanja, ali koga briga za to....Jednostavno nisam dosao u situaciju u kojoj u normalnim uslovima radim toliko iskoseno da mi ti uglovi smetaju :D

Poz
---

@NSplayer, ovaj CSD je onda sa DVI-jem, verovatno?

Vidis u pravu je za taj ugao gledanja hektor u pravu si i ti, ali to je jedina losija stvar od tog Samsunga taj ugao gledanja, dok kvalitet slike, ostrina i boje, nisu losije, sto je i najbitnije. Acer ima samo 3 kategorije monitora i ta Value(najslabija) koja je jedina prisutna u nasoj zemlji lako se nosi sa svim ostalim markama i njihovim raznim klasama.

Ja koristim jedan monitor i taj losiji ugao gledanja mi ne smeta, a dovoljno je dobar i kada sednemo cetvorica da igramo fudbalu na racunaru, niko se nije zalio da ne vidi dobro teren ili loptu.

Poslednja izmena:
Kupio sam taj SAMSUNG 930bf i prezadovoljan sam!
Za te pare (150 jura) nema bolje, to je sigurno.

Nazad
Vrh Dno