Šta je novo?

Polovan REZAC - best buy

password

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
KOJI ?

= ne treba mi neka prebrza ala, posto cu rezati po nekad.
= bitna mi je pouzdanost kvalitet i sve sto vec ide uz to (overb.)
= dovoljno je da bude iznad 8x
= ako znate kako se trenutno krecu cene pol. rezaca kazite posto ne znam sta da ocekujem
= ne zaboravite tips&trics i fore na koje bi trebao da obratim paznju

password je napisao(la):
KOJI ?

= ne treba mi neka prebrza ala, posto cu rezati po nekad.
= bitna mi je pouzdanost kvalitet i sve sto vec ide uz to (overb.)
= dovoljno je da bude iznad 8x
= ako znate kako se trenutno krecu cene pol. rezaca kazite posto ne znam sta da ocekujem
= ne zaboravite tips&trics i fore na koje bi trebao da obratim paznju

Video sam na oglasima Teac 8/8/40 za 35e.
Po meni to je najbolje za te pare.
Jedino treba nekako utvrditi pre kupovine, kako i u kolikim kolicinama je koristen rezac. Najbolje je pazariti neki za koji se zna da je malo koristen u kucnoj upotrebi.

Re: Re: Polovan REZAC - best buy

notax je napisao(la):
Video sam na oglasima Teac 8/8/40 za 35e.

Nebitno za temu, rezač je 8/8/32

Jedino treba nekako utvrditi pre kupovine, kako i u kolikim kolicinama je koristen rezac. Najbolje je pazariti neki za koji se zna da je malo koristen u kucnoj upotrebi.

Nekako mi čini da je ipak bolje kupiti nov za +1000 din nego rizikovati 35€. Opet, mogu da shvatim da je baš frka za kintu, ali onda je možda bolje razmišljati o nekim drugim stvarima nego o polovnom rezaču starom 2 godine (ili više).

Re: Re: Re: Polovan REZAC - best buy

Heinz je napisao(la):
Nekako mi čini da je ipak bolje kupiti nov za +1000 din nego rizikovati 35€. Opet, mogu da shvatim da je baš frka za kintu, ali onda je možda bolje razmišljati o nekim drugim stvarima nego o polovnom rezaču starom 2 godine (ili više).

Slazem se u potpunosti, jer nikad se ne zna koliko je diskova narezano pre toga. Sta ako je rezac koriscen u piratske svrhe (xxx diskova dnevno!) Mislite o tome... :D

Cak i ako se rezac kupuje od poznate osobe, npr. druga ili nekog koga znate, tj. znate koliko je otprilike koriscen rezac... opet je bolje dodati jos koji dinar (ili evro :)) i pazariti nov, kao sto kaze Heinz...

Dobro sada, znam i ja da je nov uvek bolji od polovnog , ali sta je tu je ... Eto ako imate jos neki predlog sem 8x8x32 (inace bas ga sada testiram - od ortaka i nije rezao mnogo, slabo ide na 8x neke stvari su necitljive ...) ... Secam se da je nekada Nec bio IN itd....

p.s. Hainz koji je to novi rezac za 50$ ?

password je napisao(la):
inace bas ga sada testiram - od ortaka i nije rezao mnogo, slabo ide na 8x neke stvari su necitljive ...
Pod pretpostavkom da je sa rezacem sve OK nesto tu nije u redu: ili koristis krsh diskove ili nesto ne radis kako treba, jer je rezac odlican (naslednik legendarnog 4x/4x/32x)...

password je napisao(la):
Dobro sada, znam i ja da je nov uvek bolji od polovnog , ali sta je tu je ... Eto ako imate jos neki predlog sem 8x8x32 (inace bas ga sada testiram - od ortaka i nije rezao mnogo, slabo ide na 8x neke stvari su necitljive ...) ... Secam se da je nekada Nec bio IN itd....

p.s. Hainz koji je to novi rezac za 50$ ?

Slab ti je to ortak, ako stvarno ne reze kako treba.
Inace, taj sam predlozio jer su 4/4/32 i 8/8/40 ponajbolje odradjeni Teac rezaci sto se tice mehanike i lasera. Uradjeni k'o tenkovi, predvidjeni za dugotrajno maltretiranje.

notax je napisao(la):
Slab ti je to ortak, ako stvarno ne reze kako treba.
Inace, taj sam predlozio jer su 4/4/32 i 8/8/40 ponajbolje odradjeni Teac rezaci sto se tice mehanike i lasera. Uradjeni k'o tenkovi, predvidjeni za dugotrajno maltretiranje.
Jedna ispravka: u pitanju je 8x/8x/32x :)
Inace, pomenuti model je svojevremeno pljuvan jer se ocekivalo da ce biti barem kao 4x/4x/32x, ali kako nije nista specijalno odskocio od njega osim u dupliranoj brzini rezanja ljudi su neopravdano pljuvali po njemu ctp;

Pored mene na poslu stoji jedan 8/8/32 i narezao je podosta diskova zadnjih 2 godine (otprilike) i jos uvek radi odlicno.

Artz je napisao(la):
Pored mene na poslu stoji jedan 8/8/32 i narezao je podosta diskova zadnjih 2 godine (otprilike) i jos uvek radi odlicno.

Jos jedan glas za 8/8/32. Drugar i ja smo narezali ceo zid diskova, a rezac je pozuteo od starosti i duvanskog dima, ali i dalje "przi" :D

outlaw je napisao(la):
Jos jedan glas za 8/8/32. Drugar i ja smo narezali ceo zid diskova, a rezac je pozuteo od starosti i duvanskog dima, ali i dalje "przi" :D
Uh, kad si vec to pomenuo meni mis i Teac 32x pozuteli, ali se 8x/8x/32x drzi :)
A muku sam mucio da ove dve zuce nekako pobelim. Svasta sam probao, ali ne ide. Inace, misonja je pozuteo od sunca i to samo sa jedne strane posto se stalno sunca samo sa te strane (osrtak mi je predlozio da ga okrecem povremeno da se ravnomerno osunca ctp; ), ali je Teac 532 izgleda pozuteo od dima :( posto je ispod stola, pa nije direktno izlozen suncu.
Jel neko uspeo uspesno da resi doticni problem ?

Ok hvala ljudi, ali za dzaba, teaca 8x8x32 nema nigde bar za sada polovnog ... jedino sto sam video je neki Nec 12x ali kaze lik da nema overburn...sta jos ima onako dobro, jer necu ja rezati nesto mnogo mozda disk nedeljno (najvise) ... A nov sam najjeftiniji video cini mi se LG 52x 60e (u istim oglasima neki polovan teac 24x da da cd rom 65e - sta to znaci)...

eh da zamalo da zaboravim, koji je razuman broj narezanih diskova za jedan polovan rezac koji ce da mi sluzi (da znam kada mi ljudi kazu koliko je narezao - mnogo ili malo)

jer necu ja rezati nesto mnogo mozda disk nedeljno (najvise) ...

To ti se samo čini, odjednom se pojavi potreba da režeš malo više, a onda ćeš žaliti za brzinom, i što ti nije rezač nov :)

A nov sam najjeftiniji video cini mi se LG 52x 60e

Ako gledaš baš u svaki €, imaš i za 55€ SONY 210e (48x).

koji je razuman broj narezanih diskova za jedan polovan rezac koji ce da mi sluzi (da znam kada mi ljudi kazu koliko je narezao - mnogo ili malo)

Ovo ti nažalost niko neće reći tačan broj, jer niti može da zna niti ima interesa :( Opet ti je moj savet da malo sačekaš ako nemaš para i onda kupiš nov, jer uz njega ipak ide i garancija i naravno nula narezanih diskova u prošlosti.

Ja savetujem Plextor 8/20
Skoro sam odkupio jedan i malo ga podesio/nastelovao.
Sada radi odlicno bolje nego Teac 8/8/32 i dubina zapisa mu je veca ~15%.
Naravno u pitanju je SCSI...
Ako naletis na doticni u ceni od 35-40€ kupi ga odmah.

Vrh Dno