Šta je novo?

Polovan procesor, PIII, gde?

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
Da li neko zna gde bih mogao da nadjem procesor PIII, do nekih 1GHz?
Kako se zove tj. kaze za procesor koji vertikalno stoji na ploci?
Zvao sam firme koje se bave polovnim racunarima, ali niko nema.

Kako mogu da vidim koja mi je ploca, na samoj ploci, posto nemam procesor, ne mogu ni da ga ukljucim? Ploca je inace Intel-ova, a treba mi da znam koje procesore podrzava.

HITNO JE, VEOMA.

thanks people

Verovatno se radi o slot1 ploci. Probaj sa nekim Celeronom do 600MHz (sa adapterom za slot 1), da bi video koja je revizija biosa, i da li podrzava PIII do 1GHz.

Definitivno je slot1, bilo bi zgodno da procitas jos nesto sa te ploce (naziv, oznaku ?)

Dam ti na probu, za dz naravno, celeron 266 slot 1.
Javi se na pm.

To mozes naci samo polovno po raznim oglasima...
I to obicno preskupo.
Jedino "pravo" opravdanje bi bio "dual" sistem sa dva procesora. (A i to je sumnjivo).

jaksa je napisao(la):
Dam ti na probu, za dz naravno, celeron 266 slot 1.
Javi se na pm.
Thanks jaksa, ali to mi nista ne znaci, jer kad sam bio u servisu, radio je na njihovom, cini mi se Celeron 233. Meni je najveci problem da nadjem da kupim drugi, HVALA u svakom slucaju.

Ma pazi, sve se to nadje,... prodavao je lik u NS PIII 500 za nekih 15eur. Sto doduse jeste malo skupo 🙁 procesljaj yu.oglasi pojavi se koji povremeno....

cunga_lunga je napisao(la):
Da li neko zna gde bih mogao da nadjem procesor PIII, do nekih 1GHz?...HITNO JE, VEOMA...

Slot1 nigde kod nas. Apsolutno. Ako imas nekog u USA mogao bi da potrazi, preko oglasa, aukcija isl.
Druga varijanta da ubodes bilo sta sto je slot1: Celeron 300-433MHz, PII 350-450MHZ, PIII 450-550MHz.
Treca: neki Celeron 366-533, Celeron2 od 533-900MHz, ili PIII CopperMine 600-933MHz uz pomoc adekvatnog FCPGA Slot1 adaptera. Kod nas jako malo zastupljenih kvalitetnih.
Cene za takve stvarcice jesu visoke, i relativno i apsolutno, ali ima delimicnog opravdanja u tome koliko je nekada kostao i sto je i dalje vrlo funkcionalno parce hardvera.
E sad, pitanje da li ploca kod tebe zasluzuje takav trosak, sa radne ili ekonomske strane. Moze ti se u krajnjem skoru vise isplatiti da uzmes polovnu i ploci u proc iz AMD-ove branse.

Nazad
Vrh Dno