Šta je novo?

Hardver Polovan Laptop ili Desktop do 200e

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
Pozdrav,

Do skoro sam koristio Asus k550l sa i5 4200, 4gb rama i ssd 250gb koji je maltene bio desktop i gurao eksterni monitor od 25"

Vidim da za taj novac može da se kupe dosta bolje mašine sada.

Ovaj laptop mi je bio potpuno zadovoljavajući ispalo je da ga dobro udomim pa sad tražim neku sličnu mašinu. Desktop od 150e do 200e ili laptop pa cu uzeti monitor externi kasnije.

Da ima 8gb rama minimum i ssd 128gb sa hardom ili 250 ssd bez drugog običnog harda. Voleo bih ssd, medjutim to je nešto što moze i kaznije da se izmenja te ne igra ključnu ulogu.

Uglavnom gledam da pazarim najbolje što mogu do tih 200e i to je to.
Gledao sam neke oglase pa evo par jer me interesuje vase mišljenje i predlog. Hvala!

Desktop 1
Desktop 2
Desktop 3
Desktop 4
Desktop 5
Desktop 6 čak dolazi sa monitorom
AllinOne Deluje pristojno a i jeftino
Laptop - konfiguracija daleko bolja od moje prethodne

Ima još gomile sličnih konfiguracija ali odprilike ovaj sa monitorom mi deluje najpovoljnije, čini mi se. Zanima me vase mišljenje. Hvala vam ljudi

Poslednja izmena:
Shvatam da ovo nije suma novca sa kojim ljudi vole da raspolažu ali ne pratim hardwere već 10godina posle Asus laptopa 550kl, računam da će mi svaki od ovih desktop računara isplatiti. Samo se razmišljam da li vredi kupovati laptop za ove pare ili možda neki od oni AllinOne i da li je ovo realna cena hardwera pošto je ovo sto vidim daleko daleko bolje od mog starog računara...
Bilo kakvo smernica bi bila idealna! Hvala vam ljudi

Jedino što je bolje od tvog računara je onaj sa i7 4770. Sve ostalo je meh, i nećeš primetiti upgrade. Mana tog hp-a je nedostatak mogućnosti upgrade-a/efikasne popravke ako nešto crkne (a da nije memorija). To je u principu što je i tako ga furaš. Samo gledaj šta ima od konekcija (za audio, video, itd) jer takvi small factor računari neretko imaju samo određene stvari koje su potrebne poslovima za koje su takvi računari i namenjeni.

edit: da dodam, mislim da je bolje za te pare ako ideš na desktop, da gledaš možda i nove stvari/desktop računare za 50e više. Tipa 3200g, 8gb rama i 256gb ssd (oni su tu oko 30ak hiljada). Prodaj laptop (ako ti ne treba) i kupi dobar miš i tastaturu, monitor, šta već hoćeš.

Poslednja izmena:
Jedino što je bolje od tvog računara je onaj sa i7 4770. Sve ostalo je meh, i nećeš primetiti upgrade. Mana tog hp-a je nedostatak mogućnosti upgrade-a/efikasne popravke ako nešto crkne (a da nije memorija). To je u principu što je i tako ga furaš. Samo gledaj šta ima od konekcija (za audio, video, itd) jer takvi small factor računari neretko imaju samo određene stvari koje su potrebne poslovima za koje su takvi računari i namenjeni.

edit: da dodam, mislim da je bolje za te pare ako ideš na desktop, da gledaš možda i nove stvari/desktop računare za 50e više. Tipa 3200g, 8gb rama i 256gb ssd (oni su tu oko 30ak hiljada). Prodaj laptop (ako ti ne treba) i kupi dobar miš i tastaturu, monitor, šta već hoćeš.
Zato se raspitujem ali ne razumem jer moj ima i5, na 2.6,4gb rama i 540m grafiku, na primer.
Desktop br. 2
Procesor: AMD Athlon(tm) X4 860K Quad Core Ram memorija: 16gb ram 1600Mhz Graficka karta: Radeon RX 550 2 GB Maticna ploca: ASUS A68HM-K Napajanje: ZeUS ZUS650 HDD: 500gb TOSHIBA
Desktop 3 ima čak i ssd

Procesor: Intel core i7 860 2.80GHz (turbo 3.46GHz), 4 jezgra, 8 treda, 8 MB kes memorije
Ram: Corsair 8GB DDR3
Grafika: nVidia GeForce GTX 560 Ti 1GB MSI
SSD: SanDisk 120GB
HDD: WD 500GB / 100% ispravan u Sentinelu
Napajanje: be quiet! 580W 80+ gold
Ovo mi deluje znatno bolje od ovog laptopa! Ne koristi se za igrice ali photoshopu, virtual desktopi, često 20tak otvorenih tabova u chromu, visual studio...
Što se tiče novog, ideja je da platim nešto što manje, dobijem nešto malo bolje jer ne pratim hardware I ne verujem da ću nešto upgrejdovati I slično pa kasnije kupim nesto novo i ozbiljnije ako zatreba. Ovaj laptop mogu da prodam odmah za 200e tako da sam to i stavio kao neku granicu jer mi se ne daje više za računar pošto nisam gejmer a i photoshop radi poprilično dobro na ovom mom laptopu jedino kad malo nagazim sa chromom i virtual Desktopma photoshopom ili neki remote login krene da se davi...
Monitor sam prodao od 25" ultrawide koji mi najviše odgovara. Planirao sam isti tip samo veći.
Isto, ovaj Desktop 5 je čak i nov za garancijom od 24m a moze nešto i da se dobudzi do 200e.... E sad kontam da ovaj nije nesto jači od mog laptopa osim što eto ima dodatno taj ram. Razumem da je ovo ta office varijanta o kojoj pričaš.
Hvala druže!

Poslednja izmena:
Vrh Dno