Šta je novo?

Polovan lap top za laganiju upotrebu

FLCL011

Cenjen
Učlanjen(a)
16.01.2014
Poena
150
Pozdrav forumaši,

odavno ispadoh iz priče pa rekoh da potražim savet mudirijih. :D

Selim se i treba mi laptop za svakodnevnu upotrebu. 17 inča, zbog tastature i ekrana, vidim preporučuju mnogi ovde ThinkPad-ove. Najzahtevnije bi bilo verovatno gledanje filmova i youtube-a u HD-u. Ostalo bi bilo švrljanje netom, rad u office-u, evetualno neki LoL ali u principu nista od igrica.

Što se tiče cene, manja je uvek bolja, al ne bih baš ni digitron neki da kupim :D U principu mi je bitnije da videe mogu nesmetano da gledam.

Svaka preporuka je dobrodošla, jer ja više uopšte ne mogu da procenim koja konfa je danas dovoljna za to.

Hvala unapred :)

A pazi, da je 15.6" pa da bude veci izbor...s obzirom da je 17.3" izbor je manji...odmah da ti kazem, s obzirom da ces mnogo da gledas na tom laptopu(filmovi, youtube itd), preporucio bih ti da uzmes neki sa IPS ekranom, mnogo bolje uglove gledanja ima nego TN panel...ali je i cena veca... :)

Ja npr ne bih isao ni na sta ispod ovog... :)

https://www.kupujemprodajem.com/kom...-16gb-ddr4-r7-m440-ssd-m2sata-/oglas/94889637

Naravno, cena za slicnu konfiguraciju ali bez ips ekrana je 100e manja, ali mislim da neces biti zadovoljan prikazom ekrana... :)

malo je ipak to prejaka cena nezavisno od svega,ipak je samo 7200u...probaj da pričaš sa čovekom da ubije cenu,što bliže 400 to bolje...možda uspeš da nađeš nešto malo starije,neki ROG ali ne odustaj od IPS-a po svaku cenu,naročito na 17tici jer to najčešće znači pride i 768p,a 768p i TN panel na 17'' je kako god okreneš bacanje para pa makar bilo i 150e.

Izbor svakako nije lak, ali je 7200U i više nego dovoljan za svakodnevne potrebe, na brži ne treba ići, za ovo očekivanje je, veruj mi, sasvim dovoljan. Ja ga imam, pa zato prićam.

Od oktobra 2018 posedujem laptop Lenovo ideapad 110-17IKB, koji ima 17,3 inča, ali mui je najveća mana izuzetno slab ekran, rezolucije od 1600x900 i još ima najjjeftiniji TN ekran, glare. Na Suncu nema šanse da se sa njim radi, koliko stvara refleksije....ogromna mana svakog laptopa !!!

Platio sam ga tada tačno 300 evra, bio je star oko 9 meseci samo, nov je koštao oko 550 evra.

Dakle, možeš uzeti neki kao moj, ali obrati pažnju da ti ekran bude Full HD i IPS, mate, ne glare !!!

P.S. Moj ima 1 TB hard disk Toshiba(vrlo spora varijanta, ima 5400 rpm samo) i 20 GB memorije( sada, jer sam mu dokupio još 16 GB, posle dva meseca nepodnošljivog rada sa 4 GB zalemljene DDR4 ).

Poslednja izmena:
Hvala puno na svim predlozima :D

Shvatio sam da mozda to sto trazim ( 17.3", ips i pristojna cena ) mozda jednako trazenju jednoroga. :D Onaj gore predlozeni laptop je vec prodat, ostale koje sam nasao imaju prejake cene za mene. Nastavicu dalje da trazim, ako neko zeli jos neki predlog da doda, bio bih neizmerno zahvalan :)

Pa jedini predlog koji mogu da ti dam je da nastavis da cekas, mozda izleti nesto zanimljivo, ili da ipak napravis kompromis i uzmes 15.6", te dijagonale ima dosta... :)

da,strpljenje je ključ,i da budeš ažuran na svim mestima (kp,forum itd)...pogledaj i nešto starije ROG-ove i omene sa nekom falinkom (baterija bude najčešče,nije preteran problem rešiti).

Hvala puno na svim predlozima :D

Shvatio sam da mozda to sto trazim ( 17.3", ips i pristojna cena ) mozda jednako trazenju jednoroga. :D Onaj gore predlozeni laptop je vec prodat, ostale koje sam nasao imaju prejake cene za mene. Nastavicu dalje da trazim, ako neko zeli jos neki predlog da doda, bio bih neizmerno zahvalan :)

jedino da tražiš po Austriji,Nemačkoj ili Francuskoj, tu je tržište polovnih laptopova daleko razvijenije, i ljudi ne traže megalomanske pare za njih, kao kod nas u Srbiji.

Nazad
Vrh Dno