Šta je novo?

Polovan IPS ili nov TN

Dzonnn

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2007
Poena
301
U poziciji sam da kupim polovan, ocuvan HP L2035 za 100 e. Rijec je o IPS monitoru iz 2004. godine, 20'',16ms. Druga opcija je da uzmem neki nov TN monitor, npr. Samsung P2250.

Pitanje, da li su danasnji kvalitetniji TN paneli bolji ili losiji po prikazu slike, prvenstveno reprodukciji boja, od starih IPS-ova?

ja sam uzeo hp f21XX (imas u potpisu) polovan i prezadovoljan sam, traje vec oko 4 godina kod mene, ne gasi se....pljuc, pljuc

ali svaka polovna kupovina je bez garancije, kvalitet slike je svakako mnogo bolji.

Ja imam na sljaci Dell 2005FPW koji ima S-IPS panel (4 godine star) i jos nisam video monitor koji moze da mu parira po kvalitetu slike.

pozd.

U poziciji sam da kupim polovan, ocuvan HP L2035 za 100 e. Rijec je o IPS monitoru iz 2004. godine, 20'',16ms. Druga opcija je da uzmem neki nov TN monitor, npr. Samsung P2250.

Pitanje, da li su danasnji kvalitetniji TN paneli bolji ili losiji po prikazu slike, prvenstveno reprodukciji boja, od starih IPS-ova?

TN od 100e je krs ali isto tako ne bih koristio monitor sa 16ms ni da mi ga daju dzabe.

Hvala svima na misljenju :) lakse je kad se dilema malo podijeli sa drugima.

Chinaski, ne bih uzimao TN od 100e vec bih u tom slucaju malo dodao i uzeo neki bolji, ali opet TN, najvjerovatnije neki od novih Samsunga P22x0 ...

Nabavio sam polovan, ali model HP LP2065. Ovaj je nesto noviji model, takodje s-ips panel ali ima brzi odziv - 8ms.
Boje i ukupan kvalitet slike na ovom monitoru su fantazija :banana: .
Pozada na naljepnici pise da je proizveden u dec. 2006. tako da nije ni previse star. Sve u svemu - ja zadovoljan :banana:

nadji ti polovan IPS ili SPVA i nema da brineš. Ja imam 244T ne smem ni da kažem koliko dugo. Kao nov je i dalje...

Vrh Dno