Šta je novo?

Polovan FX-57 vredi $120 vise od novog C2D E6750 !?

netizen_k

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Upravo sam na eBay-u prodao moj godinu dana star AMD FX-57 za $320... dan pre toga sam kupio nov C2D E6750 za $195...

Uopste ne mogu da ukapiram ko bi za polovan FX-57 platio $125 vise nego za novi E6750 i zasto? Da li ja tu nesto previdjam (E6750 bi trebao u svakom pogledu da bude neuporedivo bolji CPU?) ili je neko prosto lud?

Za tih $125 tip je 'ladno mogao da kupi super P35 plocu i da mu ostane $20 ili $30 da doda za 2GB sasvim solidnog DDR2 800 RAM-a koji moze da se kupi za $60-70...

Komentari?

Poslednja izmena:
Mozda covek hoce da u svom vlasnistvu ima najbrzi single core procesor u istoriji ? ;)

Upravo sam proverio tu eBay stranu i vidim da je imala 1459 hit-ova a secam se da je bilo preko 25 watchers-a... WTF?

AMD fanatici ;)

FX57 je nabrzi single core socket 939 procesor.Pored toga,to je najbrzi single core procesor do sada.Verovatno ima dosta entuzijasta na netu koji bi platili preko realne cene za ovaj CPU cisto iz kolekcionarskih pobuda :).

A za cene C2D procesora zahvali se ostroj konkurenciji ;)

a ta ostra konkurencija je... ?

:)

Poslednja izmena:
Kada se posmatra maksimalni OCC Intelova 6xx serija sa 2mb L2 je ipak najbzi single core CPU jos kada se klokne na 4.5-5GHz AMD nema sanse

a ta ostra konkurencija je... ?

:)

Pa VIA naravno...

sasamil je napisao(la):
Kada se posmatra maksimalni OCC Intelova 6xx serija sa 2mb L2 je ipak najbzi single core CPU jos kada se klokne na 4.5-5GHz AMD nema sanse

A kada se taj FX57 klokne na nekih 3.8-4Ghz(sto je vrlo izvodljivo,pogledaj bazu wr OCa za K8) taj bedni P4 na 5Ghz nema ama bas nikakve sanse.Ili mislis da poredis def. FX57 sa 5Ghz OC Pent.4?

naravno da ne bih. u to vreme sam imao prescott, ustvari imam ga jos uvek i mozes doci kod mene kuci da vidis kako radi :) na poslu imam amd u masini, a i prvih par procesora koje sam imao su bili amd, tako da znam sta je bolje.

pitaj to ove newcomers wannabe intel inside :D
do juce su vozali ultra brzi amd pa sada svi uzimaju kore za gibanicu... a pogledaj sta su pisali o conroe kada su se pojavili prvi rezultati na netu ;)

Ok, to je bilo iskreno i ocekivano :p :)

Poslednja izmena:
pa pogledaj mi nick i avatar :D
i'm always on the dark side

/me bio hepi dok sam posedovao newcastle i venice.

To su ujedno bili i jedini amd-ovi koje sam imao i radili su za sve pare. Da mi nije procesorska snaga toliko bitna, bocnuo bi x2 939 ili nekog opterona i isto bi se igrao ko i ljudi sa intel quad/dualcore procesorom. Al' s obzirom da ovom 6300 vadim dushu sa renderima, svaki amd bi ovde posustao samo tako.

Ako se pojavi amd koji moze da pochisti pod ko shto je core 2 duo arhitektura uradila amd-u, sa zadovoljstvom cu opet da predjem na isti.

Poslednja izmena:
Specifications

AMD FX-60 Dual-Core s939
Frequency / Cache Sizes: 2.6GHz w/ 1MB L2 cache-per-core (2MB total L2 per processor)
L1 Cache Sizes: Each core has its own 64K of L1 instruction and 64K of L1 data cache (256KB total L1 per processor)
CPU to Memory Controller: Same as CPU core frequencies
Memory Controller: Shared integrated 128-bit wide memory controller
Types of Memory: PC1600, PC2100, PC2700 and PC3200 DDR memory
HyperTransport Links: 1
HyperTransport Spec: 2GHz (2x 1000MHz / DDR)
Effective data bandwidth: 4.4 GB/sec [8GB/sec x1 HyperTransport link + 6.4GB/sec memory bandwidth]
Packaging: 939-pin organic micro-PGA
Process Technology: 90nm (.09-micron) Silicon on Insulator (SOI)
Approximate Transistor count: 233.2 million
Approximate Die Size: 199mm2
Nominal Voltage: 1.30-1.35V
Max Thermal Power: 110 W
Max Ambient Case Temp: 65 degrees Celsius

Nov, donet iz Amerike.

za one koji nisu registrovani :)

Upravo sam na eBay-u prodao moj godinu dana star AMD FX-57 za $320... dan pre toga sam kupio nov C2D E6750 za $195...

Uopste ne mogu da ukapiram ko bi za polovan FX-57 platio $125 vise nego za novi E6750 i zasto? Da li ja tu nesto previdjam (E6750 bi trebao u svakom pogledu da bude neuporedivo bolji CPU?) ili je neko prosto lud?

Za tih $125 tip je 'ladno mogao da kupi super P35 plocu i da mu ostane $20 ili $30 da doda za 2GB sasvim solidnog DDR2 800 RAM-a koji moze da se kupi za $60-70...

Komentari?

pa pazi to ti je old timer tako da :trust: on DFI Nf4 sli dr i neki ram sa BH5 ili TCCD cipovima su ti komponente za svagda ;) :wave:

pa i brzi je :d

Ako nije tajna... Kome?

Vrh Dno