Šta je novo?

polomljen display na laptopu :s help need

Cika Deja

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
316
ortaku se ne zna ni on kako najverovatnije u toku transporta polomio display i naravno sve vise i vise se slika pogorsava tj.razliva posto znamo od cega su vec lcd monitori...
pomenuti racunar je MSI EX610X znaci wide monitor od 15.4 native rezolucije 1280x800 u firmu gde je pazario racunar mu traze 220e +pvd za zamenu sto je iskreno mnogo koje je najbolje i najeftinije resenje ?

to je standardan problem curenja slike, kao ulje u motoru kad curi koje se resava kupovinom dodadne slike koja se doliva u monitor... najlakse je KUPI NOVI PANEL TACKA

Ili kupis ulje pa sipas u monitor :d

Sto volim komparacije sa auto-moto industrijom :)

Cika Dejo, nema tu brzog fixa, resenje je kao sto je rekao genuine, kupovina novog panela i tacka.

iskreno to znam i ja da se razliva kristal i da treba da se zameni napisao samo cifru koju traze u jednoj firmi...
i pitanje je bilo gde najeftinije to uraditi znaci gde se moze naci panel po najmanjoj ceni ili neka solucija sa nekog pokvarenog nootbook racunara i da li bi moglo to jer mislim da nije dovoljno samo veclina panela da se poklapa?

Bolja ti je solucija da se ugradi sa pokvarenog laptopa,to moze da ga kosta do 150-ak eura za ekran te velicine,zavisi koliko trazi prodavac,da li je ekran te ili vece rezolucije,da li treba i invertor da ubaci (on ide uz ekran a ako ti ne ubacije isti ekran,od istog proizvodjaca,onda se i on menja),uglavnom neki minimum koji ce platiti je 100-tinak eura!
Pozdrav ,)

Eno u oglasima imas displej,mozda cu da lupim cifru ali mislim da je nesto tipa 80 eura,vidi jel ti odgovara?
Pozdrav ,)

Vrh Dno