Šta je novo?

Polako prestaje podrska za Samsung u LG Smart TV

peneda2009

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2008
Poena
320
Kod mene izlazi da You tube aplikacija prestaje sa radom.
Dalje, mnogo aplikacija fali, ili sklanjaju jednostavno.
Kod poznanika isto na Samsungu par godina starom.
Pitam se zasto ne prave update i ne nadogradjuju aplikacije i ceo Smart Meny ?
Kada sam pre 3 godine kupio bio je pun svega, i 3D sadrzaja
sada od toga nema maltene nista potrebno.

Cemu li onda SMART TV ? Totalni promasaj. Do izlaska Android Smartova !
Ili su ih razbili ovi Kinezi sa Android Boxovima.

Kupis neki dobar android box. I ja cu tako cim mi prestane podrska.
A inace ja mislim da to rade da bi se kupovali novi modeli. Iz istog razloga se ne azuriraju i stari android telefoni.

Poslednja izmena:
Uzeo ja odavno 2 komada Android Boxova. Nisu skupi. U obe na full HD rezoluciji.
Nece mene niko u skorije vreme naterati da menjam TV koji sam uzeo pre 3 godine.
Dali prodavci recimo u Gigatronu i Benchmark shopu pricaju ovo ?
"Sada vam Smart TV totalno beskoristan, i kupite TV sa Android sistemom" ?
Oni sa dubljim dzepom !
Ja sam za varijantu da TV nema nista od toga u sebi i da se sve radi preko Android Box-a.

2014. godine sam kupio Samsung Smart TV, 40", nisam ni znao kad je proizveden, 2012. ili 2013., zar je bitno kad je nov, neotpakovan...
Ostati bez YouTube aplikacije stvarno je sramota za Samsung... ispada da je trebalo da uzmem običan TV i Android Box, i mnogo bolje bih prošao...

to ti je kao sa racunarima, novi programi su zahtevniji

to ti je kao sa racunarima, novi programi su zahtevniji

Znaci udjes prodavnicu i kazes hocu Smart TV koji radi sa zahtevnijim aplikacijama kao You tube i facebook ...
Onda te prodavac gleda mrko jer vidi da nemas para za TV sa Android sistemom.
I gleda da te prevari da kupis SMART TV koji nema podrsku za osnovne aplikacije a kako tek za neke zahtevne.
Onda ti ponudi Andoid box koji nema u prodaji i nastaje cela zbrka...

Sto kaze neko gore sramota za Samsung i LG Smart TV podrsku.
One jeftine Smart TV nemojte da racunate da su to Smart.

Ja se nadam da će udruženja potrošača (bar ova u normalnim zemljama) uskoro pokrenuti galamu oko ove podrške koja sada postaje besmisleno sve kraća i kraća (da ne kaže, kraĐa i kraĐa). :mad:

Poslednja izmena:
Smart TV je promašen proizvod. Nadam se da će propasti u što skorijem roku.

Ja sam jedino you tube koristio a sada nema ni to. Toshiba je u pitanju.

Dosta stariji od gore navedenih, pa mi deluje da prestanak podrške nije do proizvodjača već do servisa.

I Smart TV i 3D su potpuno promašene stvari i ko kupuje tv zbog toga je u velikoj zabludi.

Nažalost, samo televizori koji su napakovani sa takvim nebitnim glupostima nečemu vrede jer u sebi imaju dovoljno jake procesore, kvalitetnu sliku, osvežavanje ekrana, broj ulaza isl.... oni entry-level modeli koji nemaju ništa od opcija, realno imaju i najslabiji kvalitet slike.

Drugim rečima, ako hoćeš baš kvalitetan tv i možeš da ga priuštiš, jednostavno moraš da kupiš neki od tih koji su napunjeni svakakvim glupostima, bez obzira da li ti to treba ili ne... a što se tiče "smart" opcija, uvek je mnogo pametnije kupiti neki android box i time dobiti mnogo više nego što bilo koji tv može da ponudi.

Ja sam sa smart tv (još uvek) veoma zadovoljan. Jasno je da nema mogućnosti Android plejera, ali jednostavnost korišćenja je definitivno na strani integrisanog rešenja. Uključim TV, odaberem Netflix, HBO ili Serviio stream i vozi. Nemam potrebe za paljenjem i igranjem sa dodatnim uređajem. Šteta što je MS ukinuo podršku za Skype, video pozivi na velikom ekranu su top. :)

i ja mislim da su oni super, to je buducnost i kad-tad ce zameniti sve settopboxeve i slicno. steta samo sto (jos) nisu 'modularni' pa recimo na nekom TV-u dodas DVB-S2/T2 tjuner ili vise RAM-a, itd..

Bice buducnost kad svi budu radili na android ili windows 10 platformi.

Problem smart TV će uvek biti zastarevanje. Šta god procesorsko da natrpaju u njega, to će za 3-4 godine biti slabo. Servisi se razvjaju daleko brže od harvera. Ali ja nešto nemam nameru da veliki TV menjam na 4-5 godina.
Ok, neću TV koristiti ni 20 godina, k'o što je bilo nekada sa babinim Grundigom ili Gorenjem, ali ni životni vek tipa mobilnog telefona, za TV, ja neću prihvatiti.

Smartnost i treba da je HW-ski odvojena od panela. Ali nešto to nikome od proizvođača nije baš u interesu. Zato i slabo ide omasovljenje tih nekih "externih smart box-eva" :(

Kakve veze ima sto se servisi razvijaju?

Ako TV moze da pusti 1080p 60fps, moze da pusti i 1080p 60fps youtube video.
Ako moze da pusti 4k 24fps, moze da pusti 4k 24fps video. Nece magicno izgubiti mogucnost posle nekoliko godina.

Cista pohlepa *****a proizvodjaca i nista vise.

Pazi da ne bootloop-ujes televizor ako budes cackao nesto :D :D

Kakav smart, kakav android box... htpc i gotovo. Uzeo pred ng lg lh630v samo zbog teoretski boljeg prikaza, a ne zbog smart. A kako me slika razocarala - ostavio i dalje plazmu panasonic za filmove i to bez ikakvog smart - stari netbox na e350 me sluzi vec 6 godina I to vise necu nasedati na slabe cpu i oslanjati se na podrsku formata integrisanih graficki, jer ovo moje cudo ne moze fhd h265, vp9 i 10bit video, isto i sa starim android uredjajima, ali za razliku od njih (arm cpu 2010-2011 ne verijem da bi i 360p mogao) ima dovoljno snage da pokrece 720p, tako nista bez jakog cpu i mogucnosti menjati graficke po potrebi. Dakle za idelan prikaz video i koriscenje po full'u - samo htpc, ko voli smooth video - jos i svp da nasteluje.

Kakve veze ima sto se servisi razvijaju?

Ako TV moze da pusti 1080p 60fps, moze da pusti i 1080p 60fps youtube video.
Ako moze da pusti 4k 24fps, moze da pusti 4k 24fps video. Nece magicno izgubiti mogucnost posle nekoliko godina.

Cista pohlepa *****a proizvodjaca i nista vise.

ne, jer youtube menja codec.

Nazad
Vrh Dno