Šta je novo?

pola diska zauzeto, ne mogu da formatiram,

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Sastavio sam konfiguraciju sa 3930k, asus sabertooth x79 i 2 pyro SE SSD diska. Napravio sam particiju na jednom disku, i instalirao sistem. Medjutim, drugi disk, nakon sto sam ga formatirao, zauzet je do pola. Nikakav raid nisam podesavao, ali jesam instalirao nesto sto ne znam sta je, i sto je doslo uz plocu (intel rapid storage technology enterprise). Pokusao sam da formatiram iz safemode, nece, pokusao sam sa windows diska, i delovalo je kao da je uspelo ali cim sam usao u win, opet je pola diska zauzeto.

Malo je konfuzno, i nikad se nisam suocio sa ovakko necim.

Reinstalirao sam sistem bez ovog cuda, i opet se ponasa isto. oko 60 gigabajta je zauzeto, i ne mogu da ga formatiram.

nisam se puno baktao sa win 7 pre, ali koliko vidim, izgleda da nije aktivirano

Rasturi raid array u biosu.

Jedino sto vidim da nudi bilo kakvu opciju za RAID je "SATA mode" koji je trenutno podesen na ahci

>>Hibernacija?
Pokušaj sa ovom komandom za gašenje iste i brisanje skrivenog fajla u administrator komand prompt prozoru:
powercfg -h off

Inaće intel rapid storage technology enterprise - aka eRST služi za RAID, ali pomaže i kada su diskovi sami (pogotovo SSD) i on to ne može da uradi. Da imaš RAID video bi ga kao jedan disk a ne dva, i to se ne može samo napraviti "slučajno".
A u biosu i treba da bude na AHCI.

Sledeće vidi sa desni klik na my computer na desktopu, pa na Manage pa disk management; gde možeš videti koliko je slobodno, formatirati...

Hm... poslednji put kad sam podesavao raid potrebne su mi bile diskete, pa rekoh da sad do nije nekako super olaksano :) ali kontao sam ipak da je nemoguce da sam ga tek tako, slucajno postavio, ipak ne ide to tako. Mislio sam da nije nesto sto nekako radi mirror. Trenutno sam pustio memtest da radi, probacu ovo sa komandom.

U manage lepo stoji puna velicina diska, ali sve opcije su sive, odnosno ne mogu da kliknem. Izvinjavam se, mislio sam da sam to vec spomenuo.

"Hibernation failed with the following error: The request is not supported."

...spec. error code is 0xc000007f

Hm.... sad sam tek video, ovo je sistem sam napravio page file od 65 gigabajta na drugom hard disku.... :S:

Kako je mogao sam toliki PF!??? Pa ti imaš samo 8GB rama! :trust:
Da to mi je bila druga opcija da te pitam, ali mislio sam PF nema leba da pojede toliko prostora... Kad ono ima! :d

Choose Start > Control Panel.
Click System and Security and then click System.
In the Computer Name, Domain, and Workgroup Setting section, click Change Settings.
Click the Advanced tab, and then click Settings in the Performance area.
Click the Advanced tab, and then click Change in the Virtual Memory area.
Deselect the Automatically Manage Paging File Size for All Drives option.
From the Drive list, select a hard-disk partition that has free space equal to at least three times the amount of the computer's installed RAM. To determine the amount of space available on a hard-disk partition, click the drive letter; the amount of space available appears in the Paging File Size For Selected Drive area.
Click Custom Size.
In the Initial Size box, enter a value equal to one and a half times the amount of the computer's installed RAM.
In the Maximum Size box, enter a value equal to twice the amount of the Initial Size value.
Click Set, and then click OK to close the Virtual Memory dialog box.
Click OK to close the Performance Options dialog box, and then click OK to close the System Properties dialog box.
Reboot Windows

Pa problem je što čovek nije updateovao svoju mašinu, kupio je sad pre neki dan čak 64 GB memorije, pisao je već bio o tome u jednoj od tema.

Ne znam šta da kažem...da ne bude da zakeram ali očigledno ti imaš još puno da učiš o radu pod Windows 7 sistemom, palihead. Ne zameri, samo kažem ono što zapažam.

I update-uj moja mašina na forumu da ne bi zbunjivao ljude, ok ?

@kosta10 AAAaaaaaaaaa, sad mi je sve jasno!! :d;) Ali u pravu si za "moja mašina", odmah bi bilo jasno šta je!

Čekaj, šta radiš sa 64GB????

From the Drive list, select a hard-disk partition that has free space equal to at least three times the amount of the computer's installed RAM. To determine the amount of space available on a hard-disk partition, click the drive letter; the amount of space available appears in the Paging File Size For Selected Drive area.
Click Custom Size.
In the Initial Size box, enter a value equal to one and a half times the amount of the computer's installed RAM.
In the Maximum Size box, enter a value equal to twice the amount of the Initial Size value.

Jako tesko, hard disk je manji od 2x ram :)

Izvinjavam se na konfuziji, updejtovacu masinu odmah sad. Win 7 sam poceo da koristim samo zbog laptopa, jer nije bilo drajvera, na staroj masini dobri stari xp 64 :)

Sad bi trebalo da radi. Videcu sta cu da radim sa 64gb rama, kad sam konacno seo za masinu malo sam bio u fazonu "sta sad" ali videcu, ram disk dleuje jako jako interesantno za photoshop a i za 3d.

Vrh Dno