Šta je novo?

Pokusaj pravljenja kulera za graficku

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Imam ovaj hladnjak za graficku i pokusao bi da stavim ovaj hladnjak za HD.Moje pitanje je da li ova dva ventilatora mogu da se nakace na 4 pina konektor na karti.Po specifikaciji oni idu na 2 x muleks.

Prilozi

• IMG_0945.jpg
    IMG_0945.jpg
    213.9 KB · Pregleda: 179
  • IMG_0946.jpg
    IMG_0946.jpg
    170.4 KB · Pregleda: 159
  • Titan.jpg
    Titan.jpg
    14.9 KB · Pregleda: 157
prvo nije mulex no molex..a drugo...vidi na koliko rade..dovedi im napon odakle god oces..nije bitno..sa ploce..sa graficke..samo vidi koliki je izlaz npr sa grafike..inace nije losa ideja samo ako su tihi ti ventovi..imao mi je drug takav qler...eno ga u fijoku bacio...

Niko da odgovori dečku na postavljeno pitanje:D

Ja ne znam, kako da povežeš, ali mislim da ti to nije dobra ideja. Bolje montiraj jednu 12-icu koja je mnogo tiša i bolje će hladiti :wave:

Ventilatori rade na 12V (piše lepo na njima, vidi sliku). Poveži ih između mase i 12V, gde god u kompu.

Ovaj HDD Titan-ov kuler je jako bučan a i pitanje je kako bi hladio grafiku:)

sto moze lako kad moze komplikovano..ako si se vec uvatio za home made kuler onda uzmi neku 12 kao sto rece neko gore i em sto ce bolje da hladi, em sto je jednostavnije, em sto je tise...

A mozes i da napravis neki nosac i da nakacis 2x12 ,) Stavis ih na 600 rpm da vrte i cao...

Hladnjak je sirine 70mm,nejde tu 120-tka.Ima li neko predlog koji vent u toj ili manjoj dimenziji ima kod nas,a da lepo izgleda i da je sto tisi.Nosac cu vec nekako smisliti.Izazov j.....
:wave:

nema veze što je hladnjak mali, taman će vent da duva po memoriji i naponskoj kartice, a što se tiče manjih ja uzeo crveno crni xillence (valda se tako piše) od 8cm i stvarno je tih, mada možeš i neki brzi da uzmeš pa ga zakačiš na 5 ili 7 volti ili još bolje zakačiš ga na grafičku pa rivom ili nekim drugim programom kontrolišeš brzinu/buku...

To je zanimljiva kombinacija crno-crveno uz neki crni plasticni nosac.Hvala.

Da li je neko sa ovog foruma napravio kuler za graficku od starog AMD Box kulera?

Ja...iako sam mu bio malo skresao visinu.

to sam i ja razmisljao da uradim sa box kulerom, svidja mi se ideja :)
a kakvi su postignuti rezultati?

to sam i ja razmisljao da uradim sa box kulerom, svidja mi se ideja :)
a kakvi su postignuti rezultati?

Pazi to je projektovano da hladi CPU koji je po povrshini veci i a disipacija mu je takodje veca od GPU-a. Koliko se ja secam beshe negde oko skoro 20C bolje od fabrichkog kulera. Zavisi koji GPU. Ja sam to radio na 6600GT karti.

Nazad
Vrh Dno