Šta je novo?

Pokušaj upada u e-mail (sezampro)

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Od juče ujutru sam primetio pokušaj "probijanja" lozinke za e-mail nalog kod na sezampro.rs sa adrese iz Ukrajine, Belorusije i Rusije. Jedan od pokušaja je sadržavao lozinku koja je bila aktivna kao login kombinacija na nekoliko sajtova (u "saradnji" sa ovom e mail adresom) ostali pokušaji su "nabadanje" - delovi e-mail adrese (korisničko ime i domen) i nema ih mnogo (3 danas i 3 juče). Na sreću ta lozinka nije bila lozinka za taj email. Šta raditi u cilju dodatne zaštite?
Kao informaciju da je pokušan "upad" dobijam mailove od podrške u kojima piše i odakle je upad. Sam mail nalog nije osetljiv ali me naravno interesuje da se dodatno zaštitim ili bolje rečeno da vidim šta je sve sada pod povećanim rizikom i da preduzmem neke mere. Takođe me interesuje da li je još neko primetio slične "aktivnosti" kako bih možda saznao odakle nekome ta moja login kombinacija.

Tip je "pop 3" a kao informaciju odakle je pokušaj dobijam ili IP adresu ili line##-##.adsl.kirov.ru ili nat-#-pool-#-ip-#.cosmostv.by (brojeve sam ja zamenio znakom #).

Naj verovatnije pokušaj (ili uspeh) hakovanja Sezam-a. Javi njima a ti napravi neku super jaku lozinku. Kada vide 15 ili više slova/brojeva/ znakova neće ni ići dalje.

Meni je sumnjiva kombinacija e-mail/pass. tu kombinaciju sam imao na ukupno 8 lokacija (kojih sam svestan) od kojih sam se samo na 3 logovao u poslednjih nekoliko dana, pošto je neko (po mojoj logici) probao da se uloguje u moj Sezam mail sa tom lozinkom. Lozinku za Sezam sam zamenio.

Nazad
Vrh Dno