Šta je novo?

Pokrivenost stranice

ugly_si

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
304
Ima li nekakav nacin da li softverom ili utility uz driver za hp2014 da mi moze dati podatak o pokrivenosti stranice, kako da je izracunam tj otkrijem???

ima mali programčić InkCoverage sa njim možeš to izračunati. Nisam siguran da može sa drajverima, tu mogućnost HP ima sa kolornim printerima.

Imam negde stranicu koja ima pokrivenost 5%. Moram da je nadjem po hardu pa cu da je okacim ovde.

a shta ce ti tako neshto da maltretirash lika koji ti dopunjuje jer mislis da ne puni dovoljno ?

pa zasto ne kada je u pitanju 300 i vise tonera mesecno maltretiranje mu ne gine :smoke:, inace onaj InkCoverage radi posao hvala mnogo

osim ovoga imaš foru i da znaš koliko je koji printer odštampao listova, tako da prilikom stavljanja toner kasete provjeriš broj i kada se istroši toner kaseta isto i tako dobiješ broj odštampanih listova za tu toner kasetu. Ako ti je to interesatno reci koje printere imaš pa ćemo ti dati uputstvo i za to.

osim ovoga imaš foru i da znaš koliko je koji printer odštampao listova, tako da prilikom stavljanja toner kasete provjeriš broj i kada se istroši toner kaseta isto i tako dobiješ broj odštampanih listova za tu toner kasetu. Ako ti je to interesatno reci koje printere imaš pa ćemo ti dati uputstvo i za to.

Sta mu vredi da proveri broj strana ako stampa vise od 5% ?

moja jedna strana je 15-18% to ti je eqvivalent oko 3 strane 5% i moj toner sa 140 gr punjenja izbaci 900 do 1000 stranica

najpreciznija provera ti je da kertridz stavish na vagu pre i posle stampanja. u zavisnosti od tipa stavlja se odredjena kolicina tonera tj praha. pogledaj po netu normative. prosek za npr hp 1200, hp 1010, i sl je 120 g. i lepo ga izmeris kad dodje i kad se isprazni ukoliko ima oko 90 do 110 grama ( u zavisnosti od tipa tonera koji koristi ima vishe ili manje otpadnog tonera u prelivu + takodje zavisi i od toga shta ti stampas tj stampa sa masnim logom u desnoj strani il sl ce drastichno povecati otpadni materijal ) imam par firmi koje mi konstantno unishtavaju bubnjeve stampaju samo po levoj strani i preliv se prepuni i osteti bubanj...al to je druga pricha.
to ti je vishe manje najprecizniji nacin da utvrdish jel to to il nije.

Nazad
Vrh Dno