Šta je novo?

Pokretanje WebGUI na Allied Telesis AR 2010V

Timi92

Zapažen
Učlanjen(a)
18.07.2022
Poena
11
Pozdrav, pokusavam da pokrenem na WebGUI na AT AR2010V preko Putty-ja ali slabo mi ide. Da li neko od vas ima iskustva sa tim?
Probao sam preko Putty-ja da mu dodelim IP adresu, pingujem ga ali nema u browseru nista. Verovatno mora da se dodatno nesto namesti.
Hvala unapred. :)

WebGui na njemu može biti isključen iz sigurnosnih razloga, ili može biti na nekom specifičnom portu, opet, iz sigurnosnih razloga. Na primer, ako je web gui na adresi 192.168.0.1 i na portu 3443, možeš mu ptistupiti samo ako kucaš: https://192.168.0.1:3443. Ako kucaš samo 192.168.0.1 nećeš dobiti ništa. Zbog toga je apsolutno nebitno što dobijaš odziv sa adrese koju pinguješ.

Pristup preko PuTTY-a ide samo preko Console Porta koristeći specijalan console cable. Obično je to RS232 na RJ45. Čak i ako imaš originalan kabal, potreban ti je računar koji ima RS232 port ili USB to RS232 adapter. Samo mu tako možeš pristupiti, ali čak i tada, pristup konzoli može biti password protected. Ako uređaj nema reset na fabrička podešavanja, onda mu nema pristupa.

Pristupam na ruter preko RS232 na RJ45. Problem je to sto ne mogu da odradim update firmware-a. Ne mogu naci firmware, posto kad udjem preko browsera na ruter dobijem obavestenje da nema webgui i da moram da ga instaliram. Ne mogu naci na Telesis sajtu firmware. Pisao podrsci, medjutim ne mogu da mi posalju firmware jer nemam placenu podrsku od njih.
Izadje mi u browseru ovo.
Error: AW+ GUI resource file is missing on the device.
Please copy an AW+ GUI resource file to flash: directory.

Da li zna neko odakle moze da se preuzme?

Pristupam na ruter preko RS232 na RJ45. Problem je to sto ne mogu da odradim update firmware-a. Ne mogu naci firmware, posto kad udjem preko browsera na ruter dobijem obavestenje da nema webgui i da moram da ga instaliram. Ne mogu naci na Telesis sajtu firmware. Pisao podrsci, medjutim ne mogu da mi posalju firmware jer nemam placenu podrsku od njih.
Izadje mi u browseru ovo.
Error: AW+ GUI resource file is missing on the device.
Please copy an AW+ GUI resource file to flash: directory.

Da li zna neko odakle moze da se preuzme?
Ne možeš ništa. To nije običan consumer uređaj za kućnu upotrebu kojeg je moguće provaliti koristeći neke fore sa foruma, već ozbiljna mašina koja naglasak stavlja na sigurnost. Pošto router nisi kupio ti, to jest, ti nisi registrovani vlasnik, onda ti je pristup zabranjen, što je i logično. To je takođe jedan od razloga zašto njihova tehnička podrška odbija da ti pošalje firmware ili da ti asistira na bilo koji način.

Vrh Dno